Axa Bank: Nová internetová banka má jen spořicí účet

Věra Tůmová | rubrika: Co se děje | 3. 2. 2010 | 18 komentářů
Axa Bank: Nová internetová banka má jen spořicí účet
Do Česka právě vstoupila další nová banka, která útočí na úspory klientů. Axa Bank nabízí zatím jen spořicí účet se zajímavou sazbou, další produkty se prý objeví nejdříve za rok.

Nečekaně úspěšný vstup polské internetové mBankdo Česka, která za tři roky existence získala téměř 300 tisíc klientů, inspiroval i další finanční skupiny. Od letošního února se pro drobnou klientelu otevřela Axa Bank ze skupiny Axa Europe, která tímto rozšířila pojišťovací službyi o bankovní aktivity. Připravuje se spuštění internetové banky Raiffeisen International. Ve hře je i povýšení družstevní záložny Fiona banku.

Axa Bank ovšem zahajuje pouze s jedním produktem, a to spořicím účtem. Klientům nabízí atraktivní úrokovou sazbu až 3 procenta, čímž poráží konkurenční INGKonto či eMax Plus od mBank, které se donedávna chlubily nejlepšími sazbami. Cílí na klienty, kteří hledají, jak uložit peníze, aby byly pro ně stále dostupné, co nejvíce se zhodnocovaly, účet byl zdarma a bylo jej možné obsluhovat přes internet.

Vyhlašovaná sazba, s níž chce Axa Bank podle svého generálního ředitele Petra Skoka oslovit nové i stávající klienty, je nyní 2,5 procenta. V zájmu podpory dlouhodobého spoření nabídne banka věrným klientům půlprocentní prémii. Tu získá každý klient až na konci roku, pokud jeho průměrný měsíční zůstatek na spořicím účtu přesáhne 40 tisíc korun.

Axa Bank chce tímto způsobem podle Skoka motivovat především dosavadní klienty pojišťovny Axa, kteří mají například penzijní připojištěníči další pojistné produkty, aby s naspořenými penězi neodcházeli. V rámci kampaně chce banka přitáhnout i nové klienty. Spořicí účet Axa Bank v korunách si může založit ten, kdo má české státní občanství nebo povolení k trvalému pobytu a vlastní mobilní telefon. Ten je potřeba k bezpečné obsluze účtu, neboť při potvrzování transakcí zasílá banka klientovi bezpečnostní kód přes SMS na mobil. Stejně jako u konkurence si může každý klient založit více spořicích účtů. Založení je možné přes internet, call centrum, na některé z poboček i prostřednictvím poradců ze sítě Axa.

Nová banka, ačkoliv disponuje třicítkou poboček od Axa pojišťovny, neumožňuje hotovostní operace. Vložit peníze je možné jen bankovním převodem z jiného účtu. Vybírat lze přes bankomat prostřednictvím debetní karty Visa Electron, kterou klient získá v okamžiku, kdy má na účtu alespoň dva tisíce korun. Jeden výběr z bankomatu v Česku vyjde na 29 korun. Spořicí účet umožňuje i dvě platby v internetbankingu zdarma, další pak za 19 korun.

Navzdory tomu, že Axa Bank Europe ve svých ostatních šesti evropských pobočkách nabízí i jiné produkty včetně hypoték, do Česka s dalšími přijde nejdříve v roce 2011. V příštím roce by banka měla klientům podle generálního ředitele Axa Bank Europe Hervé Hatta nabídnout běžný účet nebo spotřebitelský úvěr.

Anketa

Důvěřujete nové bance AXA Bank?

Na obzoru se ještě v roce 2010 rýsuje alespoň jeden další vstup internetové banky pro drobné klienty. O působení v Česku uvažuje Raiffeisen International. Podle vyjádření Petera Klopfa z vídeňského komunikačního oddělení banky ale doposud není jasné, kdy přesně se nová banka pod hlavičkou Raiffeisen International v Česku objeví.

Zatímco v Česku nová banka hodlá působit v první fázi s rakouskou bankovní licencí, na Slovensku už nyní probíhá proces schvalování vlastní bankovní licence centrální bankou. Pro oznámení, kdy banka v které zemi vstoupí na trh, je tak podle Klopfi příliš brzo. Očekává se, že na jeden z těchto trhů letos banka vstoupí. Chce se zaměřit na mladé vzdělané lidi, kteří bydlí ve městech a kteří nenavštěvují tradiční bankovní pobočky. Nabídnout hodlá nejspíš běžné účty, termínované vklady a spořicí účty.

Družstevní záložna FIOzatím stále čeká na vyjádření ČNB ohledně své žádosti o bankovní licenci. Úvěrová společnost Cetelem, která v minulosti potvrdila zájem o působení v Česku jako banka, se nyní opakovaně odmítá k těmto plánům vyjadřovat.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+28
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 18 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 2. 2011 17:00, Honza

Milá Jano, já jsem se ucházel zřejmě o stejné místo u společnosti Axa, které tu popisujete. Věřte, že pravděpodobnost, že si tato vaše známá vymýšlela, je docela malá. Neměl jsem s finančnictví moc zkušenosti a přesto mně nabídli hned manažerskou pozici. A navíc: první klientelu (akvizice) máte získávat u svých přátel a rodiny. To jen tak pro dokreslení představy chování druhé největší finanční skupiny v Evropě. Pěkný den...

+5
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 6. 2010 10:49, eva

Jakozto neznalec sporicich kont jsem se pustila do studovani vsech moznych nabidek, ktere u nas v CR existuji na dobre sporeni. Nejlepe mi vychazela Axa, co se tyce urokoveho zhodnoceni. Pravda, ke smlouve jsem se nedostala.
Mohli byste mi, prosim, poradit, se kterou bankou jste spokojeni ohledne sporiciho uctu?
Dekuji

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (18 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdy byste měli uvažovat o koupi bytu a kdy jít raději do nájmu

28. 1. 2010 | Věra Tůmová | 8 komentářů

Kdy byste měli uvažovat o koupi bytu a kdy jít raději do nájmu

Koupit si dům či byt s sebou nese nejen splátky hypotéky, ale další náklady na chod celého domu. Navíc je těžší se odstěhovat za novou prací či za novým životním partnerem.

Nepovolené přečerpání účtu vás přijde pořádně draho

7. 1. 2010 | Věra Tůmová | 5 komentářů

Nepovolené přečerpání účtu vás přijde pořádně draho

Jestliže se na běžném účtu dostanete do mínusu a nemáte zřízen kontokorent, může vás to přijít zbytečně draho. Počítejte s tím, že za svou nepozornost bance zaplatíte minimálně pár... celý článek

Sazby na spořicích účtech zase potichu klesly

29. 12. 2009 | Věra Tůmová | 12 komentářů

Sazby na spořicích účtech zase potichu klesly

Spořicí účty bank už nenabízejí zdaleka takové zhodnocení jako na začátku roku. Sazby klesly potichu téměř všude, nejvíce pak kolem Štědrého dne.

Nejlepší spořicí účet pro vašich 50 tisíc korun

3. 12. 2009 | Věra Tůmová | 9 komentářů

Nejlepší spořicí účet pro vašich 50 tisíc korun

Máte padesát tisíc, chcete je mít kdykoli k dispozici, mít je v bezpečí a něco s nimi vydělat? Vybrali jsme pro vás nejlepší spořicí účty, kam je můžete s klidem vložit. (aktualizace... celý článek

Co dělat, když nemáte na placení životní pojistky

30. 11. 2009 | Věra Tůmová | 5 komentářů

Co dělat, když nemáte na placení životní pojistky

Zrušit životní pojistku jen proto, že nemáte na splátky, nemusí být ta nejlepší volba jak ušetřit. Naopak na tom proděláte. Možností, jak nepříjemnou situaci řešit, je několik. Záleží... celý článek

Partners Financial Services