PR článek: Výnosem až 4,55 % p. a. láká WPB Capital bývalé klienty stavebních spořitelen

PR článek | rubrika: Publicistika | 13. 2. 2012 | 3 komentáře
PR článek: Výnosem až 4,55 % p. a. láká WPB Capital bývalé klienty stavebních spořitelen
WPB Capital láká bývalé klienty stavebních spořitelen. Nabízí jim zhodnocení až 4,55 % p. a. Do karet jim přitom nahrává dlouhodobý pokles zájmu, se kterým se stavební spoření potýká. Pro řadu střadatelů už tento produkt, který využívali jako formu výhodného zhodnocování svých finančních prostředků, není výhodný a logicky hledají jiné zajímavější alternativy.

Stavební spoření čekají tvrdé změny. Lidi zvyklé na vysoký státní příspěvek, čeká asi největší šok, zvláště ty, kteří měli ještě starší smlouvy s dotací od státu ve výši 4 500 Kč. Ve všech případech bude za tento rok státní příspěvek zdaněn 50% daní, od příštího roku pak klesne na maximálně dva tisíce korun. Pokud jste tedy měli uzavřenou smlouvu ještě s příspěvkem 4 500 Kč počítejte s tím, že letos odvedete z této dotace  2 250 Kč na daních. U novějších smluv pak z příspěvku 3000 Kč přijdete díky daním o 1500 Kč. A samotné zhodnocení vkladů není v případě stavebního spoření nikterak valné. Ve většině případů se pohybuje kolem dvou procent. Není přitom tajemstvím, že drtivá většina lidí, využívala stavební spoření jako výhodnou a bezpečnou formu spoření. Tomu je teď s největší pravděpodobností konec.  

Termínovaný vklad s garantovaným výnosem

Pro klienty, kteří spořili se stavebním spoření, a hodlají dál efektivně, bezpečně a nadstandardně zhodnocovat své naspořené finance se mohou stát bezpečnou alternativou např. termínované vklady. Ve WPB Capital např. nabízejí garantovaný výnos až 4,25 % p. a.. Pokud vám tedy skončilo stavební spoření, máte zde naspořeno např. 300 tisíc Kč a neplánujete tyto finance v nejbližší době využít, je ideální sáhnout po termínovaném vkladu. WPB Capital u tříletého termínovaného vkladu nabízí při vložené částce 300 tisíc Kč garantovaný výnos 3,2 % p. a., u pětiletého dokonce 3,6 % p. a. V případě, že máte k dispozici více volných prostředků, můžete u pětiletého termínovaného vkladu získat zhodnocení až 4,25 % p. a.. Svůj potenciální výnos si můžete spočítat přímo na stránkách WPB Capital prostřednictvím jejich kalkulačky.  Největší výhodou přitom je, že úrok máte garantovaný po celou dobu spoření, tzn. že nemusíte mít žádné obavy z jeho případného snížení.

Ještě lepší úrok nabízí spořicí účet

Nevýhodou termínovaného vkladu je, že v průběhu doby spoření, nemůžete na stávající účet přivkládat další prostředky. Museli byste založit nový termínovaný vklad, což se ovšem nemusí vyplatit, protože nižší částka by znamenala nižší výnos. WPB Capital ovšem nabízí zajímavou alternativu i pro tyto případy, a to prostřednictvím svého spořicího účtu. Výnosy jsou přitom v tomto případě ještě vyšší než u klasických termínovaných vkladů. Navíc WPB Capital aktuálně nabízí speciální akci – spořicí účty s výpovědní lhůtou tři a více let zvýhodnilo bonusem v podobě úrokové sazby vyšší o 0,2% p. a. Maximální dosažitelná úroková sazba u WPB Capital tak nyní u spořicího účtu dosahuje až 4,55 procent ročně. Aktuálně jde na českém trhu o jeden z nejvýhodnějších vkladových účtů, nabízející bezpečnou cestu jak efektivně a nadstandardně zhodnotit úspory.

Získejte bonus 0,2 % p. a.

Bonus 0,2 % p. a. platí pro všechna pásma úročení a je garantován do konce roku 2012. Už při vkladu 20 000 Kč na 5 let tak klient dosáhne na úrokovou sazbu 3,90 % ročně. Efektivní úroková sazba je pak díky měsíčnímu úročení spořicích účtů ještě vyšší. Nabídka aktuální akce v podobě bonusového navýšení sazby je ovšem časově omezená pouze pro vklady založené do 15. dubna 2012. Ke spořicímu účtu získává navíc každý klient zdarma běžný účet. Zdarma jsou také na běžném účtu poskytované služby, například internetbanking, neomezený počet transakcí nebo doručení tištěného výpisu.

WPB Capital patří aktuálně mezi finanční instituce, které nabízí nejvyšší možné zhodnocení finančních prostředků. Nabídkou bonusu v podobě zvýhodněné úrokové sazby o 0,2 % svou pozici ještě více potvrdilo. Možnost založit nový vkladový produkt nabízí WPB Capital online prostřednictvím svých webových stránek, nebo osobně na své pražské pobočce v Paláci Edison poblíž Jindřišské věže v Praze 1 (Jeruzalémská 1321/2). Více informací lze také získat na bezplatné telefonní lince 800 345 345.

Všechny finance jsou pojištěné

Garantem ochrany vkladů střadatelů WPB Capital je Fond pojištění vkladů, jehož činnost je upravena zákonem o bankách. Vklady u WPB Capital včetně úroků jsou pojištěny ve výši 100 %, maximálně do částky 100 000 eur a podléhají stejnému režimu ochrany vkladů jako v bankovním sektoru. Dohled nad činnosti WPB Capital stejně jako nad všemi ostatními finančními institucemi vykonává Česká národní banka.

WPB Capital bylo založeno v roce 1999 a od svého vzniku klade důraz na rychlost, flexibilitu a individuální přístup ke svým klientům. Členům, kterých je už téměř devět a půl tisíce, nabízí finanční produkty založené na maximální jednoduchosti a přehlednosti. Základní nabídku na straně vkladových produktů představují finanční produkty nabízející nadstandardní zhodnoceni vložených prostředků – termínované vklady a spořicí účty.

Nejdůležitější vlastnosti spořicího účtu od WPB Capital, spořitelní družstvo:

  • minimální vklad 20 000 Kč
  • výpovědní lhůta 6 měsíců až 5 let
  • úroková sazba 2,15 % p. a. až 4,55 % p. a.
  • úroky jsou připisovány měsíčně

Přehled vkladových produktů WPB Capital:

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

13. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

Česká spořitelna snížila úrokové sazby na spořicím účtu – až na výjimky o 0,75 procentního bodu. Zároveň ještě zkomplikuje strukturu úročení.

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

8. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

Banky postupně snižují úročení na termínovaných vkladech, některé i na spořicích účtech. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Partners Financial Services