Spořicí zápecnictví se nevyplácí

PR článek | rubrika: Co se děje | 30. 5. 2011 | 3 komentáře
Spořicí zápecnictví se nevyplácí
PR ČLÁNEK. Čeští střadatelé svoje peníze nemají rádi. Jak jinak si vysvětlit stále rozšířený zlozvyk ukládat svoje úspory na nízko úročených běžných účtech? Kdo pro své peníze chce jen to nejlepší a umí si vybrat, do prohlížeče zadává Bankbook.cz.

Dle statistik ČNB mívají čeští klienti i velké částky svých úspor uloženy jen na běžných účtech, na kterých takto „spí“ neuvěřitelných 600 miliard korun. Z výzkumů dále vyplývá, že klienty od převodu úspor na lépe úročené depozitní produkty odrazují domnělá administrativní náročnost a především nepřehlednost bankovního trhu. Orientaci v džungli různých balíčků a exotických finančních produktů umožňuje služba Bankbook.cz, která na základě poptávky uživatele porovná různé nabídky a vyhledá tu nejvýhodnější. A to vše několika kliknutími z pohodlí domova.

Portál Bankbook.cz funguje na principu on-line aukce depozitních produktů bank, do projektu zapojených. Ty si od serveru slibují získání nových klientů, pročež si uživatelům Bankbook.cz dovolí nabídnout nadstandardní podmínky či výhodnější úrokové sazby. Svoje nabídky přitom aktualizují týdně, server se tedy vyplatí sledovat pravidelně. Při vyšších částkách navíc zpravidla ušijí produkt na míru.

Další předností Bankbook.cz je jeho jednoduchost a snadné použití bez nutnosti kontaktovat každou banku, procházet její webové stránky a zdlouhavě luštit, co a jak nabízí. Jak ale ten Bankbook.cz vlastně funguje?

Pro čerpání výhod, které tato služba nabízí, se stačí zdarma registrovat uvedením osobních údajů, které jsou samozřejmě přístupné pouze danému uživateli. Po ukončení registrace můžete zadat poptávku, tedy jaký objem prostředků máte zájem uložit, v jaké měně (CZK, EUR, USD, RUB) a na jak dlouhou dobu. Tuto informaci vidí pouze participující banky a v rámci běžného pracovního dne mají 2 úřední hodiny na doručení odpovídajících nabídek.

Nyní si z nabídek, které mají platnost 24 hodin, stačí pouze vybrat tu nejvýhodnější. Uživatel má rovněž právo žádnou nabídku nepřijmout a proces poptávky kdykoli opakovat, podání poptávky je tedy zcela nezávazné. Pokud však klient nabídku přijme, banka ho kontaktuje a společně naplánují další kroky k vyřízení dokumentace spojené s otevřením vybraného depozitního produktu. Celý proces od okamžiku zadání poptávky do převodu peněz do zvolené banky může trvat i jen jediný den, podle toho, jak rychle se klient setká s bankou za účelem vyřízení související dokumentace. V některých případech je možné vše vyřídit dokonce on-line.

Samozřejmostí je na serveru Bankbook.cz také nejvyšší míra bezpečnosti. Nabízeny jsou pouze termínované vklady a spořicí účty od renomovaných finančních institucí, jakými jsou Volksbank, LBBW, ING nebo AXA. Vklady jsou navíc ze zákona pojištěny do výše 100 000 EUR. Pro spořicí zápecnictví tedy už neexistuje žádná výmluva!

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

13. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna snižuje úrok na spořicím účtu. Někomu ale ne

Česká spořitelna snížila úrokové sazby na spořicím účtu – až na výjimky o 0,75 procentního bodu. Zároveň ještě zkomplikuje strukturu úročení.

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

8. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

Banky postupně snižují úročení na termínovaných vkladech, některé i na spořicích účtech. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Partners Financial Services