Fondy: se zpožděním, ale přece

Fondy: se zpožděním, ale přece
Až v úterý před polednem doručil UNIS ČR odběratelům data o vývoji podílových fondů v uplynulém týdnu. Podívejte se na ně, ponecháváme je bez většího komentáře.
Podle šéfa UNISu ČR Martina Hanzlíka způsobila nedoručení databáze členům, médiím a dalším zájemcům o svět fondů chyba emailového serveru UNISu.

Celkem fondy z databáze UNIS ČR získaly za týden bezmála půl miliardy korun nových čistých prodejů. Přispěly k tomu především retailové fondy peněžního trhu největších správců. ČSOB výnosový (profil, názory) se tentokrát nacházel v záporné periodě a majetek pod jeho správou mírně klesal. Tomuto fondu přibyl další konkurent mající stejnou týdně-dividendovou konstrukci a jméno - ČP Invest Výnosový.

Nejvíce výkonnostně povyskočil IKS Plus bondový (profil, názory), který připsal 1,43 procenta. Nejméně úspěšný byl naopak Pioneer Trust (profil, názory), který propadl o 1,26 procenta.

V tomto týdnu bude zřejmě největší fondovou událostí otevření Rentiérského IF První investiční. Obchodování s akciemi fondu bylo na BCPP ukončeno již loni, z RM-Systému byl stažen v uplynulém týdnu. Po 29. říjnu již nebudou žádné změny, týkající se akcií, provedeny a struktura akcionářů zůstane nezměněna až do přeměny na otevřený podílový fond.

Akcie investičního fondu budou vyměněny za podílové listy Rentiérského OPF První investiční. Za každou akcii o nominální hodnotě 1 000 korun obdrží podílníci 1 000 podílových listů o nominální hodnotě 1 Kč. K zahájení prodeje a odkupování podílových listů by podle předběžných předpokladů mělo dojít dne 25. listopadu 2002.

Místo dlouhých slov se podívejte na statistické tabulky. Věřím, že vám pomohou si udělat jasnou představu o tom, komu se v uplynulém týdnu dařilo a kdo by ho raději ze svých statistik vymazal. 
tabulka výkonnosti
tabulka kategorií fondů
tabulka prodejů
tabulka s údaji o majetku pod správou jednotlivých investičních společností

První investiční společnost, a.s.

>

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 10. 2002 18:13, TGP

No a co? Prostě si vzali před prodlouženým víkendem dovolenou a udělali si pohodu. Přejme jim to :-)

Zobrazit celé vlákno

+35
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

30. 10. 2002 17:31, TGP

No to nevím, rozsáhlou možná ano, ale z pohledu využitelnosti a podrobnosti velmi omezenou statistiku... Docela by mě zajímalo, proč nezveřejňují objemy prodejů?

Zobrazit celé vlákno

-20
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

Fond, koruna, Nominální hodnota

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investiční společnosti čekají hubená léta

21. 10. 2002 | Tomáš Prouza

Investiční společnosti čekají hubená léta

I přes nepříliš slavné výsledky trhů a pomalejší nárůst majetku pod správou si zatím investiční společnosti žijí poměrně pohodlným životem. Je ovšem nejvyšší čas, aby si utáhly opasek.... celý článek

Podzimní novinka nakonec bude!

14. 10. 2002 | Tomáš Skřivánek

Podzimní novinka nakonec bude!

V pravidelném rytmu plus půl miliardy, minus půl miliardy do ČSOB výnosového nastala v minulém týdnu ta druhá varianta. Přesto celkově majetek pod správou českých fondů rostl. Navíc... celý článek

Fondy: kdy dojde k integraci?

7. 10. 2002 | Tomáš Prouza

Fondy: kdy dojde k integraci?

Na českém trhu stále ještě přežívá rozdělování fondů na české a zahraniční. Na vině jsou především legislativní důvody, ale i prodejní politika jednotlivých bank. Změna ale přijde již... celý článek

Partners Financial Services