Produkt již není aktualizován!

UNIQA pojišťovna, a.s. - Rizikové životní pojištění s dividendou

Poslední aktualizace: 5. 8. 2020

Základní údaje

PoskytovatelUNIQA pojišťovna, a.s.
SegmentObčané
Rizikové životní pojištění s dividendou

Co Vám toto pojištění nabízí:
- pojištění dvou dospělých osob a neomezeného počtu dětí v jedné smlouvě
- nejširší škálu připojištění (standardních i nadstandardních)
- zajištění všech pojistitelných rizik
- možnost investování finančních prostředků
- flexibilitu - smlouvu je možné měnit podle aktuálních potřeb
- rizikovou dividendu – UNIQA pojišťovna ve svém kmeni smluv životního pojištění dosahuje lepších výsledků, než jaké odpovídají úmrtnostním tabulkám od ČSÚ. Zákazník díky dividendě finančně participuje na tomto pozitivním rozdílu
- snížení daňového základu až o 12 000 Kč ročně

Jaké výhody přináší RŽPD edice 2015
Daňová optimalizace
Pojistný program Rizikové životní pojištění s dividendou je daňově optimalizován. Při splnění zákonem daných podmínek může tedy snižovat Vámi placené daně.

Podmínky:
- pojištění pro případ dožití, pojištění pro případ smrti nebo dožití* nebo důchodové pojištění
- pojistnou smlouvu musí uzavřít poplatník ve svůj prospěch (tj. je uveden jako pojištěný i pojistník)
- pojistná smlouva musí končit nejdříve v roce, ve kterém pojištěný dosáhne věku 60 let
- pojistná doba musí být minimálně 5 let
- osoba, která má právo na pojistné plnění v případě smrti pojištěného (oprávněná osoba), nesmí být shodná se zaměstnavatelem, který případně hradí pojistné
- smlouva neumožňuje jiný příjem z pojištění osob, který není pojistným plněním a nezakládá zánik pojistné smlouvy (tzv. mimořádný výběr)

* Dožití - vytváří se z nespotřebovaného pojistného a rizikové dividendy. Smluvně garantovaná výše odpočtu rizikového pojistného o 15 % pod úmrtnostními tabulkami navíc 5 % vráceno klientovi formou rizikové dividendy.

OPCE na navýšení
Klient může žádat navýšení pojistné částky pro případ úmrtí až o 25 % (max. 250 000 Kč) bez nového zkoumání zdravotního stavu (zohlední se poslední známý zdravotní stav) při následujících událostech:
- svatba pojištěné osoby
- narození dítěte pojištěné osoby
- adopce nezletilého dítěte pojištěnou osobou
- zvýšení pravidelného ročního hrubého příjmu min. o 10 % v souvislosti se změnou zaměstnavatele nebo při kariérním postupu
- přijetí půjčky pojištěnou osobou k financování nemovitosti k vlastnímu užívání ve výši min. 1 000 000 Kč
- dosažení věku 30, 40 nebo 45 let.

Základ produktu:
Rizikové životní pojištění s konstantní pojistnou částkou (pojistná částka se po dobu trvání pojištění nemění) pro případ smrti a s výplatou rizikové dividendy na konci pojištění. Musí být vždy sjednané alespoň na minimální částku 30 000 Kč (max. pojistná částka není omezena).

Riziková dividenda:
Pojistné (cena pojištění) je vypočteno vždy podle obecných demografických a zdravotnických statistik a dále je nastaveno podle pojištěným zadaných parametrů. Pojistitel je oprávněn poskytnout podíl na zisku ve formě, tzv. rizikové dividendy, která je pojistníkovi připisována na měsíční bázi vrácením poměrné části rizikového pojistného.

Volitelné složky:
Produkt lze sestavit na míru dle životní situace a potřeb pojištěného. Pojistku lze kdykoliv změnit.
Dělení rizik podle konkrétních životních situací umožňuje nabídnout přiléhavé řešení pro:
- události s dlouhodobým finančním dopadem na život;
- události s dočasným vlivem, kde pojištění kompenzuje dočasný finanční výkyv;
- nepříjemnosti nebo patálie s omezeným dopadem, na něž je možné se díky nadstavbovým krytím připravit.

UDÁLOSTI S DLOUHODOBÝM DOPADEM
kromě základního rizikového životního pojištění s konstantní pojistnou částkou pro případ smrti, lze také sjednat další volitelná pojištění:
- pojištění pro případ smrti s odchylnou dobou pojištění bez tvorby rizikové dividendy;
- pojištění pro případ smrti s ročně klesající pojistnou částkou vhodné pro vypořádání např. úvěrového závazku v případě úmrtí;
- pojištění pro případ smrti úrazem (dvojnásobné plnění v případě smrti úrazem při dopravní nehodě).

Vhodným doplňkem životního pojištění je pojištění zproštění od placení pojistného v případě přiznání invalidity III. stupně.

V případě závažného zdravotního problému lze sjednat připojištění invalidity třetího, třetího a druhého nebo třetího, druhého a prvního stupně s jednorázovou výplatou s ročně klesající pojistnou částkou. Nově lze sjednat také fixaci (ve výši 10 %, 20 %, 30 % pojistné částky), kdy klesá jen 90 % (popř. 80 %, 70 %) sjednané pojistné částky; zbylá pojistná částka je konstantní po celou dobu trvání tohoto připojištění.
Dále je možné sjednat připojištění invalidity III. stupně ve formě jednorázové výplaty. Pojistná částka je konstantní po celou dobu trvání tohoto připojištění.

Připojištění invalidity lze sjednat v kombinaci s pojištěním pro případ smrti na – tzv. variantu pojištění pro případ prvního z rizik – V takovém případě vzniká v případě smrti nárok jen na výplatu částky, stanovené jako rozdíl mezi již vyplaceným pojistným plněním z připojištění invalidity (jakéhokoliv stupně včetně součtu jednotlivých stupňů) a aktuální pojistnou částkou pro případ smrti.
Dále pak lze sjednat připojištění dlouhodobé péče v případě nemohoucnosti (podle zákona o sociálních službách) s výplatou ročního důchodu.

Pojištění trvalých následků úrazu s progresivním plněním - výplata až šestinásobku sjednané pojistné částky. Lze sjednat ve variantě s plněním od 0,5 % a od 10 %; je možná kombinace obou variant s odlišnými pojistnými částkami.

Pojištění horních končetin - pojištění trvalých následků úrazu a/nebo onemocnění horních končetin, s trvalými následky.

UDÁLOSTI S DOČASNÝM VLIVEM
Připojištění velmi závažných onemocnění - 34 diagnóz, nově definovaných se širším krytím než dříve. Toto připojištění lze sjednat i ve formě s ročně klesající pojistnou částkou nebo ve variantě s omezeným rozsahem (4 diagnózy).
Připojištění pro případ ztráty řidičského oprávnění ze zdravotního důvodu - v případě, že se pojištěný stane zdravotně nezpůsobilý k řízení motorových vozidel podle platných předpisů, je mu vyplácena renta po dobu max. 10 let
Pojištění denní dávky při pracovní neschopnosti - pomáhá při ztrátě na výdělku, vzniklé jako důsledek nemoci nebo úrazu. Nárok na pojistné plnění vzniká za každý kalendářní den (tj. včetně víkendů a svátků). Je možné si zvolit lhůtu (neboli karenci), po jejímž uplynutí bude pojistné plnění vypláceno. Lze sjednat od 15., 29. a 43. dne pracovní neschopnosti.
Denní odškodné za dobu nezbytné doby léčení v důsledku úrazu. Lze sjednat tři karenční lhůty (10/28/42 dnů, bez zpětného plnění). V případě zájmu lze u varianty od 10. dne sjednat zpětné plnění.
Nemocniční denní dávka – pojištění, jehož účelem je kompenzace nezbytných nákladů spojených s pobytem v nemocnici. Nárok na plnění vzniká za každý den pobytu v nemocnici.
Nemocniční odškodné - hospitalizace pouze následkem úrazu.

Investiční pojistné
Výše částky závisí na volbě pojistníka vkládat volné finanční zdroje do produktu a jejich dlouhodobém zhodnocování.Lze vybrat investiční programy, které se od sebe liší mírou rizik a očekávaného zhodnocení:
- GARANTOVANÝ: vnitřní fond pojistitele s garancí růstu ceny podílové jednotky ve výši 0 % p.a,, minimální výnos stanoví pojistitel vždy na počátku každého kalendářního roku pro následující období
- STABILNÍ: podíl akcií 0 %
- SMÍŠENÝ: podíl akcií max. 50 %
- DYNAMICKÝ: podíl akcií max. 95 %
- AKCIOVÝ: podíl akcií 100 %
- Fond C-QUADRAT STRATEGIE AMI: flexibilní fond fondů řízený prostřednictvím technického obchodního systému, usiluje o dosažení absolutní návratnosti v rámci celého ekonomického cyklu.
- INDEXOVÝ – program je složen z investičních fondů kopírujících světové akciové indexy.

Lze sjednat INVESTPLAN - nástroj, který dokáže utlumit rizika způsobená propadem akciových trhů ke konci pojištění. Spočívá v postupném automatickém převádění příslušné části podílových jednotek z dynamičtějších investičních programů do dluhopisového programu STABILNÍ, aby se zamezilo ztrátě z důvodu výkyvu kurzu akcií v posledních (maximálně devíti) letech trvání pojištění, a tak chrání již dosažené výnosy.

MedUNIQA - Připojištění, které přináší službu bezplatného poradenství lékaře na non-stop lince k dotazům pojištěných na jejich aktuální zdravotní stav a potřeby. Odborná asistenční služba zodpoví navíc dotazy pojištěných týkající se ostatních oblastí zdravotnictví (např. vysvětlení lékařských pojmů a postupů, informace o lécích, vysvětlení laboratorních výsledků, informace o spoluúčastech pacienta apod.)

Pojištění právní ochrany DAS - Pojištění právní ochrany fyzickým osobám a rodinám (včetně jejich movitého majetku). Specializovaní právníci hájí zájmy pojištěného v různých občansko-právních sporech. Poskytováno ve spolupráci s pojišťovnou D.A.S formou telefonické právní porady.

Připojištění občanské odpovědnosti pro osoby uvedené v pojistné smlouvě. Krytí slouží pro případ uplatnění nároku na náhradu škody na zdraví a/nebo majetku jiných osob, které pojištěný neúmyslně způsobil a odpovídá za ně.

Zdravotní asistenční služby - Poskytnutí asistenčních služeb v případech definovaných v pojistných podmínkách. Je poskytováno ve spolupráci s Europ Assistence s.r.o.

UDÁLOSTI S DLOUHODOBÝM DOPADEM
Připojištění invalidity - zajišťuje výplatu ročního důchodu v případě přiznání invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně pojištěnému dítěti.
Pojištění snížené soběstačnosti – slouží jako doplněk pro připojištění invalidity. Renta je v tomto případě vyplácena do 18 let věku dítěte. Počátek rizika je odložen do 3 let věku dítěte. Připojištění je vázáno na přiznání IV. stupně závislosti.
Pojištění trvalých následků úrazu s progresivním plněním od 0,5% (až do výše 6. mil Kč).

UDÁLOSTI S DOČASNÝM VLIVEM
Připojištění velmi závažných onemocnění - 17 nejzávažnějších dětských diagnóz.
Pojištění nemocniční denní dávky – nárok na plnění vzniká za každý den pobytu dítěte v nemocnici
Denní odškodné je vypláceno zpětně při přiměřené délce léčení přesahující trvání 7 dnů.
Pojištění ošetřování nemocného dítěte – nárok na náhradu výpadku příjmu pro ošetřujícího člena rodiny (OČR) podle jeho mzdy až do výše 1.000 korun denně (přičemž členové rodiny se mohou v péči střídat)

NADSTAVBOVÁ RIZIKA
TOP ASISTENCE - zajištění přednostního vyšetření dítěte u renomovaných specialistů na klinikách v Praze nebo v Brně.

VIR ZIKA
UNIQA pojišťovna v reakci na šíření nákazy virem Zika ve světě zařazuje s okamžitou platností do svého připojištění velmi závažných onemocnění krytí pro případ narození dítěte s vývojovou poruchou (mikrocefalií) způsobenou onemocněním matky tímto virem. Pojistná ochrana se poskytuje jak novým, tak i stávajícím zákazníkům v rámci životního programu Rizikové životní pojištění s dividendou nebo jeho příbuzných verzí.

Porovnejte si nabídky, vyberte tu nejvýhodnější a ušetřete.

Správně nastavené pojištění vám pomůže překonat nepřízeň osudu. Nespoléhejte se na náhodu.

UNIQA pojišťovna, a.s. - Rizikové životní pojištění s dividendou - Diskuze

27. 9. 2019 8:21 | Miroslav Tajbr,,

Dobrý den chtel bych se zeptat kdybych chtel zrusit Rizikove pojisteni s dividendou jake mam ucinit kroky mam zajit na pobocku a nebo staci dopisem a dostanu zpet naky penize mnou vlozeny,,dekuji moc za odpoved,,ja to mam udelany formou sporeni na duchod,,a kazdy rok uplatnuji odpocet z dane,,
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazen 1 komentář

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Výpočet mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

První pojišťovna umí sjednat životní pojištění zcela online

První pojišťovna umí sjednat životní pojištění zcela online

Pojišťovna Simplea jako první na českém trhu vytvořila možnost vyřídit si životní...více

Pojištění a válka. Kdo by platil? Porovnali jsme podmínky

Pojištění a válka. Kdo by platil? Porovnali jsme podmínky

Co si nikdo nepřál, se bohužel stalo skutečností. Kvůli válce jsou v ohrožení životy i...více

Invalidní důchod. Kdo má letos nárok a kolik dostane

Invalidní důchod. Kdo má letos nárok a kolik dostane

Jaké jsou podmínky pro přiznání invalidní penze? Projděte si aktuální přehled. Máme i...více

Partners Financial Services