Světová stopa mladých českých podnikatelů

PR článek | rubrika: PR Článek | 9. 5. 2016
Dnešní svět nás zahrnuje spoustou informací, bohužel těch pozitivních, které nám dělají radost a po jejichž přečtení se nám lépe usíná, je jako šafránu.
Světová stopa mladých českých podnikatelů

Není přitom pravda, že dobré zprávy nejsou. Jen se k nám jaksi nedostanou. My vás ale chceme potěšit, proto vám přinášíme několik příběhů úspěšných začínajících firem, které si založili podnikaví mladí lidé. Se svým podnikáním slaví úspěch nejenom v ČR, ale i za našimi hranicemi či v grantovém programu Komerční banky Nastartujte se.

Skinners – bota, nebo ponožka?

Český ekologický výrobek, český patent – to je Skinners. Jedná se v podstatě o kompaktní botky/ponožky, které lze jednoduše srolovat, dát do kapsy a vzít všude s sebou - na brusle, na kolo, při cestování, do fitka, prostě kamkoli.

„Částku, kterou jsme získali díky vítězství v grantovém programu Nastartujte se, jsme použili na zlepšení procesu výroby a část je připravená na výdaje spojené s expanzí do zahraničí. Velmi přínosné pro nás byly zejména právní služby kanceláře CEE Attorneys. Publicita spojená se soutěží měla za následek příjemné starosti s vyřizováním předobjednávek nových zájemců o Skinners, uvedl Martin Procházka, vynálezce a zakladatel společnosti Skinners.

V letošním roce pracuje Skinners na celkovém vylepšení projektu a hlavně na expanzi do zahraničí. Říká se, že výrobek je úspěšný, když se objeví jeho čínská kopie. V tomto případě asi dlouho čekat nebudeme.

Czevitrum – skleněné spojení tradična a moderna

Mladá česká společnost Czevitrum vsadila na kombinaci tradičního českého sklářského řemesla s vysoce inovativními technologiemi osvětlení. Výsledkem jsou originální, neotřelé, přesto užitečné produkty, které dodají každému interiéru tu správnou atmosféru. Už nyní má společnost své showroomy například v Londýně, Šanghaji či Ankaře.

„Naším krátkodobým cílem je stát se stabilním českým vývozcem, tedy posunout se ze stadia start-upu trošku dál. Dlouhodobě chceme, aby se naše značka stala symbolem moderního českého sklářství. Skutečnost, že jsme byli oceněni Komerční bankou, nám dodala na vážnosti při jednání s novými partnery, a to nejen těmi tuzemskými,“ poznamenal Vlastimil Janecký, jednatel společnosti Czevitrum.

DataFromSky – od predikce nehod k hlídání ovcí

Každých dvacet pět sekund zemře ve světě člověk na následky dopravní nehody. Zakladatelé společnosti DataFromSky si položili otázku, zda je možné nehodám zabránit „věštěním z křišťálové koule“. Tedy tím, že je bude možné na základě shromážděných dat a analýz dopředu predikovat. Vznikl proto nástroj, který na základě detailní analýzy chování účastníků dopravního toku dokáže provést vyhodnocení dopravního uzlu z hlediska jeho bezpečnosti, kapacity a efektivity. A dokonce je schopen i ohlídat ovce na Novém Zélandu.

„Od začátku jsme produkt orientovali na zahraniční trhy a zatím se zdá, že se nám daří. Pomohlo by nám mít více kontaktů v cílových zemích, ale to se postupně zlepšuje. Za největší úspěch považujeme uzavření exkluzivity v několika evropských zemích a nasazení tohoto produktu v reálných analýzách dopravní infastruktury,“ doplnil David Herman, zakladatel společnosti. 


Všechny tyto společnosti uspěly jak ve svém podnikatelském záměru, tak i v grantovém programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Nastartujte se, jehož cílem je podpora začínajících podnikatelů. Na webové stránce www.nastartujtese.cz najdou zájemci o podnikání řadu inspirativních příběhů a videí. Registrací na portálu se dostanou k výhodným nabídkám od partnerů programu. Pravidelné aktuality ze světa podnikání mohou fanoušci sledovat na facebookové stránce programu www.facebook.com/nastartujtese.cz.

I v letošním roce připravila Komerční banka pro vítěze řadu atraktivních cen. Kromě peněžní výhry 300 000 Kč pro první místo, 100 000 Kč pro druhé a 50 000 Kč pro třetí, jsou připraveny i hodnotné ceny od partnerů programu. Letošní ročník programu startuje v květnu 2016.

Partnery grantového programu Komerční banky Nastartujte se jsou: Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), mezinárodní advokátní kancelář CEE Attorneys Tomíček Legal, iPodnikatel.cz (portál pro začínající podnikatele), PERFORMIA, Sečteno,-, časopis TRADE NEWS a Webmium.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

1. 4. 2024 | Petr Kučera

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

Jaké jsou termíny pro daňové přiznání, přehledy pojištění OVSČ a oznámení osvobozených příjmů? Máme podrobnosti.

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální... celý článek

Partners Financial Services