Jsou podnikatelé v Česku paraziti? Co je pálí a zajímá

redakce Peníze.CZ | rubrika: FINEXPO | 12. 10. 2015 | 1 komentář
Podle jedněch jsou podnikatelé parazity, kteří se přiživují na zbytku ekonomiky. Podle druhých naopak jejím motorem, který není náležitě doceněn. Jak moc jsou podnikatelé – tedy celý segment malých a středních podniků a živnostníků – pro ekonomiku důležití?
Jsou podnikatelé v Česku paraziti? Co je pálí a zajímá

Komerční spolupráce

Připravovaná konference bude hledat odpověď právě na tuto otázku. V rámci svých tří panelů se ale dotkne řady dalších zásadních témat, která momentálně živnostníky a podnikatele mimořádně zajímají.

První panel se zaměří na v současnosti snad nejdiskutovanější téma mezi podnikateli – na elektronickou evidenci tržeb. Znamená jen zbytečnou administrativní a finanční zátěž, nebo opravdu výrazně přispěje k redukci šedé ekonomiky? V jaké podobě má největší šanci na úspěch? Panelu se zúčastní Simona Hornochová, náměstkyně ministra financí, Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, a Miroslav Ševčík, děkan Národohospodářské fakulty VŠE v Praze.

Zásadním tématem jsou také odvody živnostníků a malých a středních podnikatelů. Na ty se zaměří druhý panel, který kromě jiného nastolí i otázku živnostenských „paušálů“. Jsou přiměřené, nebo příliš velkorysé, jak někteří tvrdí? Hosty druhého panelu budou Jan Mládek, ministr průmyslu a obchodu, Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR, europoslanec Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů, a Pavel Žatečka, generální sekretář Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR.

Závěrečný, třetí panel obsáhne témata, která souvisejí s podnikatelským rizikem, ať už jde o zajištění proti kurzovému riziku, nebo o zcela jinou formu rizika spočívající v nedostatku vhodných zaměstnanců na pracovním trhu. Debatovat o těchto tématech budou Petr Budinský, prorektor Vysoké školy finanční a správní, a Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Roklen24.cz.

Velká ekonomická konference se uskuteční 20. října v Praze. Přijďte se dozvědět více o aktuálních tématech, registraci na konferenci naleznete nawww.timeforinformation.cz.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální... celý článek

Nejčastější chyby v daňovém přiznání. Neděláte je taky?

19. 3. 2024 | Petr Kučera

Nejčastější chyby v daňovém přiznání. Neděláte je taky?

Jaké chyby v přiznání k dani z příjmů fyzických osob jsou nejčastější? Připravili jsme přehled podle zkušeností pracovníků finančních úřadů a ohlasů čtenářů.

Daňové přiznání musí podat nejen podnikatelé. Limit se zvedl

5. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ, Petr Kučera | 1 komentář

Daňové přiznání musí podat nejen podnikatelé. Limit se zvedl

Kdo musí podat daňové přiznání? Z jakých příjmů se platí daň? Kdy musí vyplnit přiznání i zaměstnanec a kdy se mu to vyplatí, přestože to není jeho povinnost? Tady je přehled.

Změny v daňovém přiznání. Na co si dát letos pozor?

26. 2. 2024 | Petr Kučera

Změny v daňovém přiznání. Na co si dát letos pozor?

Které novinky se týkají už příjmů za rok 2023 a které se naplno projeví až za rok? Jedinou zásadnější změnou v aktuálním daňovém přiznání je zvýšení limitu, od něhož vzniká povinnost... celý článek

Daňové slevy. Tohle všechno vám může ušetřit peníze

19. 2. 2024 | Petr Kučera

Daňové slevy. Tohle všechno vám může ušetřit peníze

Jaké slevy můžete využít v daňovém přiznání za rok 2023? Kolik dělá základní sleva na poplatníka nebo na dítě? Tady je aktuální návod.

Partners Financial Services