Produkt již není aktualizován!

AKRO konzervativní balancovaný fond

Porovnejte si nabídky, vyberte tu nejvýhodnější a ušetřete.

Chcete výhodně investovat? Nalezneme pro vás optimální řešení.

AKRO konzervativní balancovaný fond - Diskuze

30. 3. 2004 0:11

správce obchodoval přes Private Investors, velká ztráta,odškodnění nejisté,řeší soud,správce neinformuje o situaci,neseriozní přístup,nepodařilo se mi navázat kontakt s jinými postiženými
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 8. 2001 12:11 | Januš Drózd, akrosvetinvestor@yahoo.com

Webové stránky sdružení podílníků fondu AKRO Svět naleznete na http://web.quick.cz/akrosvetinvestor .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 8. 2001 13:46

Číslo do Eklektik Porter Novelli je 02 2223 0946 anebo na mediálního zástupce Pavla Kučery je 0602 325650
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 8. 2001 10:10 | TISKOVÁ ZPRÁVA

Změna statutu OPF AKRO Svět, obnovení obchodování s podílovými listy

Dne 17.8.2001 nabylo účinnosti rozhodnutí Komise pro cenné papíry, kterým se mění statut OPF AKRO Svět. Hlavním důvodem změny statutu byla ochrana práv současných podílníků fondu. Statut nově zavádí přirážku při prodeji podílových listů fondu ve výši 1,081 Kč na jeden podílový list. Tato přirážka byla stanovena na základě maximálního ocenění škod, které fondu způsobil obchodník s cennými papíry Private Investors, jenž podle dostupných informací bez vědomí AKRO investiční společnosti a v rozporu s Komisionářskou smlouvou cenné papíry OPF AKRO Svět použil jako záruku na marginové obchody jiných klientů. Přirážka při prodeji podílových listů zajišťuje, že nároky současných klientů na náhradu škod nebudou rozmělněny v případě vydávání podílových listů OPF AKRO Svět novým podílníkům. Obchodování s podílovými listy OPF AKRO Svět bude obnoveno dne 22.8.2001.

Právní zástupce AKRO investiční společnosti v New Yorku podal v zastoupení společnosti žalobu na amerického obchodníka s cennými papíry A.B.Watley. AKRO investiční společnost je přesvědčena, že tento obchodník svým jednáním v rozporu se zákony i etickými standardy obchodování s cennými papíry platnými v USA způsobil OPF AKRO Svět škody na majetku, které bude muset v plné výši nahradit. O průběhu tohoto sporu stejně jako o průběhu konkurzního řízení ve společnosti Private Investors a dalších opatřeních k náhradě škod v České republice bude AKRO investiční společnost podílníky fondu pravidelně informovat.

RSVP: Karel Kovář, Eklektik Porter Novelli, tel. 02-223 0946
Vít Vařeka, AKRO IS, Na Poříčí 17, Praha 1, tel 02-228 668 90
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 7. 2001 12:46

Po té, co se dnes děje jsem pro
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 7. 2001 9:33 | TGP

Neskutečné, neuvěřitelné - a to si říkají profesionálové? Šáhli mi na peníze - a to se nepromíjí.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2001 13:06 | akrosvetinvestor@yahoo.com

Rád bych založil sdružení majitelů podílových listů fondu AKRO Svět. Jeho cílem by bylo sledovat kroky, které společnost AKRO činí směrem k navrácení naší investice, a v případě, že nebudeme souhlasit s postupem této společnosti, koordinovat postup na ochranu našich zájmů. Prosím majitele podílových listů, aby zaslali svůj email na adresu akrosvetinvestor@yahoo.com . Pokud chcete zůstat v anonymitě, založte si novou anonymní schránku. Poté, co se získám kontakty na více lidí, založím webové stránky a fórum pro výměnu názorů. Januš Drózd
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 4. 2001 9:23

Diskuze o zahraničních a domácích indexových fondech již proběhla na jiném místě tohoto serveru. Proto bych se rád vyjádřil jenom velmi stručně. Myslím, že posouzení vhodnosti investice je značně individuální a české fondy mohou nabídnout řadu výhod - nižší investovanou částku, vklad v Kč (bez nutnosti konverze a drahých plateb do zahraničí), informační servis v češtině, bezplatné informační linky apod. Souhlasím s Vámi, že investici není možno posuzovat na základě sympatií, proto by měl zajímalo, jaký má význam slovo "terno" na závěru Vašeho příspěvku a také, proč jste nenapsal článek k fondu IKS Světových indexů?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 3. 2001 13:50

Vaše nové web stránky mně příjemně překvapily, a navíc už bylo na čase.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 3. 2001 11:36 | LuckieP

Myslím, že by investor (a finanční poradce dvojnásobně) měl hodnotit investice nikoliv na základě nějakých osobních sympatií, ale důkladné analýzy. Už jenom letmý pohled na zmíněný fond Akro Svět mi říká, že, sympatie-nesympatie, tento není tím pravým ořechovým. Na webových stránkách společnosti AKRO (http://www.akro.cz/nab_f.php3 )si lze u tohoto fondu přečíst, že...využívá osvědčenou strategii indexového investování....což je podle mě hrubě matoucí. Hlavní devízou indexového investování jsou nízké náklady indukované pasivní správou, tzn. při minimálním obratu portfolia a minimálních režijních nákladech. Fond Akro Svět si při prodeji podílových listů strhává 2 procenta (při investici do 99 999 Kč, troufám si řící, že to se týká většiny investorů, ale buďme velkorysý a klidně kalkulujme s jedním a půl procentem při investici do půl milionu korun), což je u indexového fondu postačujícím faktorem pro jeho diskvalifikaci (pouze jako indexového fondu!). Správcovský poplatek činí 1,7 procenta , což je opět až neslýchaně mnoho (na indexový fond, za který se Akro Svět vydává). Znovu opakuji, indexové investování je úspěšné pouze a především kvůli nízkým nákladům, nic víc a nic míň. Velké a osvědčené americké indexové fondy si ročně účtují poplatky už od 0,2 procenta (při nulovém vstupním poplatku). K tomu všemu je nutné připočítat potenciální brokerské poplatky, které jsou u skutečných indexových fondů nízké (nižší obrat portfolia). Investiční strategie fondu Akro Svět nevylučuje nějaké větší obchodování (v současné době číta portfolio fondu cca 11 titulů) resp. nabízí prostor pro aktivní správu (a tudíž i vyšší brokerské poplatky). Z celé řady akademických studií je více než jasné, že lidé prostě neumějí vybírat akcie, což se samozřejmě týká jak fondmanažerů, tak i analytiků. Není důvodu se domnívat, že toto lidé v investiční společnosti Akro dovedou (do není nějaká invektiva vůči Akro, klidně si lze za to dosadit jinou investiční společnost). Navíc nevidím důvod, proč nenavštívit brokera a indexové certfikáty (lépe řečeno podílové listy fondů obchodovaných na burze, tzv. ETF) si nekoupit u něj. Mimochodem, samotné ETF si účtují poplatky už od 0,1% (většinou kopírující hlavní americké burzovní indexy) nebo některé regionální i 1 procento i více. To se bezpochyby projeví i na realizovaném výsledku investice do Akro Svět. Závěrem zopakuji, že fond Akro Svět si neoprávněně přivlastňuje výhody indexového investování, více tento fond nehodnotím, protože to by vyžadoval důkladnější analýzu a na tu tady není prostor. Akro Svět může být skvělým akciovým fondem, ale znovu opakuji: náklady hrají podstatnou roli a lze s velkou pravděpodobností konstatovat, že tento fond žádne terno nebude.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 2. 2001 16:26

AKRO investiční společnost spravuje fondy prostřednictvím investičního výboru. Členem investičního výboru je, mimo jiné, pan Olav Ruud ze společnosti Ragen MacKenzie z bankovního holdingu Wells Fargo. Úkolem pana Ruuda je přenos investiční strategie "Wells Fargo Growth Equity Style" do AKRO OPF Mezinárodní akciový a AKRO OPF Mezinárodní balancovaný (akciová část). U fondu AKRO Svět investiční výbor stanoví podíly jednotlivých indexů. V průběhu letošního roku chceme českým investorům zpřístupnit další investiční strategie z nabídky Wells Fargo.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2001 15:11

Zaměstnává AKRO vůbec nějakého portfolio managera nebo pouze spoléhá na indexy?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2000 14:45 | wojtechm

Bez komentáře - prostě vynikající.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 10. 2000 19:55 | wojtechm

Špička na českém trhu. Jsem spokojen jak s výkonností, tak s přístupem IS. Jasně to dokazuje udělení ceny pro manažera z počátku tohoto roku.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2000 16:27

Výkonnost ku riziku je příznivá
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit všech 23 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Nejnovější články

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady...více

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na...více

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

V pátek začne čtyřdenní velikonoční supervíkend. Tentokrát přinese i změnu času ze standardního...více

Partners Financial Services