Pioneer Funds. Strategic Income: nyní i jako třída měnově zajištěná do EUR

Datum: 16. 2. 2012
Lucemburský dluhopisový fond Pioneer Funds – Strategic Income umožňuje nově investice také do třídy měnově zajištěné do EUR. Ta je zajímavou příležitostí především pro investory, kteří investují v eurech, chtějí držet aktiva denominovaná v americkém dolaru a přitom nechtějí podstupovat měnové riziko související zejména s pohybem kurzu USD.

Lucemburský dluhopisový fond Pioneer Funds – Strategic Income, který patří mezi klíčové produkty skupiny Pioneer Investments a mezi tzv. doporučené fondy v rámci stávající produktové nabídky pro ČR, od prosince 2011 umožňuje investorům v České republice investice také do třídy měnově zajištěné do EUR proti pohybům převládající měny portfolia (tzv. EUR hedged). Ta je zajímavou příležitostí především pro investory, kteří investují v eurech, chtějí držet aktiva denominovaná v americkém dolaru a přitom nechtějí podstupovat měnové riziko související zejména s pohybem kurzu USD.

Fond je určen zejména pro investory se střednědobým až dlouhodobým investičním horizontem tři a více let. Investoři by si měli být vědomi toho, že investice do podílových listů s sebou nese určitá rizika, která spočívají například v podobě kolísání aktuální hodnoty investované částky a výnosů z ní.

Členové investičního týmu podfondu mají v průměru více než 20 let zkušeností v oboru, pokrývají všechny sektory dluhopisových trhů a za výsledky nesou zodpovědnost.

Pioneer Funds – Strategic Income v kostce

  • dluhopisový fond s vysokým výnosovým potenciálem
  • úspěšná dlouhodobá historie
  • vysoký rating od renomovaných agentur S&P a Morningstar
  • měnové zajištění do české koruny
  • investice do všech sektorů včetně rozvíjejících se trhů a dluhopisů s vysokým výnosem
  • využití vládních i firemních dluhopisů a aktivní reakce na aktuální situaci na trhu zvyšující výnosový potenciál a omezující rizika
  • vysoký objem majetku pod správou (2,481 mld. dolarů k 31. 12. 2011) umožňuje fondu investovat do velkého množství titulů (cca 932 k 31. 12. 2011), proto i největší pozice v portfoliu tvoří jen 1 % z majetku fondu, což není mezi fondy obvyklé
  • investorům je k dispozici třída podfondu v USD, EUR, od července 2011 měnově zajištěná třída v CZK a od prosince 2011 tak měnově zajištěná třída v EUR

Bližší informace k fondu Pioneer Funds – Strategic Income a produktové nabídce Pioneer Investments v ČR naleznete na webových stránkách  www.pioneerinvestments.cz.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Partners Financial Services