Dotazy čtenářů k AFIZ: Shylock 2

Pavel Slavík | 25. 1. 2006

Dobrý den, v článku je citován pan Hrubý: "Setrvání v AFIZ po změnách, které přinesla nedávná valná hromada a kde svoje zájmy prosadily společnosti věnující se finančnímu zprostředkování, pro nás nemá význam. AFIZ nadále nedokáže hájit naše zájmy ani zájmy našich klientů." Jaké změny má pan Hrubý na mysli? A jak vůbec vznikaly nové stanovy? Mohla do jejich znění společnost Broker mluvit? Nebo si to rozhodly společnosti, které zůstaly v AFIZ a ty odcházející neměli sílu nic měnit?! To by asi nebylo příliš demokratické, že?

MG: Všechny změny, které přinesla valná hromada AFIZ jsou výsledkem několikaměsíční vnitroasociační diskuse. Každý z členů se debaty o stanovách mohl zúčastnit. Pan Petr Hrubý se diskuse zúčastnil aktivně. Některé významné změny sám navrhoval. Na představenstvu pak pro návrh novely stanov hlasoval. Představenstvo AFIZ schválilo v září 2005 věcný záměr pro vypracování návrhu nových stanov AFIZ. Reagovalo tímto mimo jiné na výzvu některých členů AFIZ představenstvu, ve které její signatáři projevili nespokojenost s dosavadní činností AFIZ. Představenstvo vydalo věcný záměr stanov, byla vytvořena Komise pro úpravu stanov složená z různých zástupců korporativních i individuálních členů, která se sešla celkem 3x a jejíž závěry byly průběžně k dispozici na webu. Dále jsme pozvali zástupce všech menších korporativních členů na schůzku nad změnami stanov, které měly být předloženy valné hromadě. Kolik myslíte, že se zúčastnilo zástupců z pozvaných společností? TŘI….
Poté představenstvo předložilo návrh nových stanov ke schválení valné hromadě konané dne 8. prosince 2005. Pro návrh stanov hlasovala drtivá většina korporativních členů i členů individuálních. Jen pro pořádek, pro návrh stanov hlasovala i společnost Broker Consulting, a.s., jejímž předsedou představenstva je pan Hrubý stejně jako většina ostatních společností, které ukončily členství.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

AFIZ

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

14. 11. 2006 | Simona Ely Plischke

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

Již od března v oběhu přibývá počet 50korunových mincí. ČNB to vyhovuje, a to z více důvodů. Nám trošku ztěžknou kapsy, ale jinak se nám dvojbarevná kovová padesátka líbí. Obchodní... celý článek

Ptejte se Marty Gellové!

17. 1. 2006 | Simona Ely Plischke

Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB?... celý článek

Partners Financial Services