Je nesmysl, aby AFIZ odmítal MLM model, říká Marta Gellová

Je nesmysl, aby AFIZ odmítal MLM model, říká Marta Gellová
"Firmy, které odešly, se aktivně podílely na změně stanov i schvalování rozpočtu 2006. Gardavský považoval AFIZ za své ´dítě´ a byl pro jeho rozvoj ochoten obětovat leccos, včetně vlastních peněz. Odmítám tvrzení, že OVB a ZFP dělají na trhu nepořádek. Je chybou, když se zprostředkovatelé finančních produktů stydí za to, že jsou zprostředkovateli, a staví se do role nezávislých poradců." Říká mimo jiné Marta Gellová. Přečtěte si její odpovědi na vaše dotazy.

Kdo je Marta Gellová, jak funguje AFIZ a s jakými současnými problémy se potýká, jste si mohli přečíst v článku Ptejte se Marty Gellové!
Otázek na generálního sekretáře AFIZ přišla opravdu spousta, rozhodli jsme se je proto z důvodu přehlednosti vydat jinou než obvyklou formou. V následujícím textu naleznete dotazy a komentáře, které jsme Martě Gellové zaslali, její odpovědi na konkrétní otázky si pak přečtete v dalším prokliku (odkaz na odpověd naleznete pod každou otázkou).

Pro ty, kterým vyhovoval dosavadní systém, tedy jeden dlouhý text se všemi otázkami i odpověďmi, je pak určena tato varianta: Kompletní seznam odpovědí Marty Gellové na dotazy čtenářů.

V obou případech jsme z důvodu přehlednosti dotazy seřadili do následujících šesti tématických celků:

  1. Financování AFIZ a Martin Gardavský
  2. Odchod členů z AFIZ
  3. Organizace a činnost AFIZ
  4. Budoucnost AFIZ a existence více asociací
  5. Kauza Helvag
  6. Finanční poradenství a MLM

A teď se již "vrhněme" na vaše dotazy a komentáře a odpovědi Marty Gellové.

Financování AFIZ a Martin Gardavský

Marek Procházka
Dobrý den, četl jsem Vaši reakci na odchod poradenských firem, kde uvádíte, že se bojí samoregulace, Předpokládáte, že odchod je konečný nebo počítáte, že vystoupí ještě další společnosti.
Jedním z důvodů může být i vysoký šestimístný schodek v hospodaření, který vznikl za působení Vašeho předchůdce. Tento schodek pravděpodobně nikdo jiný než stávající členové uhradit nemůže. Bohužel na vyrovnání schodku už je o 9 společností méně... zřejmě se rozdělí ztráta mezi ty kteří zůstali, co když ti co odcházejí jen nechtějí být tím kdo bude v AFIZ zavírat a zhasínat?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Mirka
Jak dopadl audit hospodaření za rok 2004? Jak AFIZ hospodařila loni?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Chundelová
Kdy proběhne audit OVB, který s velkou slávou oznámilo vedení AFIZ v srpnu, poté, co to konečně i veřejně prasklo a byl zveřejněn průšvih s Helvagem? Je možné potvrdit zprávu, že AFIZ vznikl po jednání OVB a KCP, jako úlitba za to, že KCP nedala OVB exemplární pokutu právě za kauzu Helvag? Tedy jako nástroj? A co je pravdy na tom, že M. Gardavský dal při slučování s druhou Asociací všem novým členům řadu slibů, které zkrátka a dobře nesplnil, a tedy jednal nefér (což se pak táhlo celou dobu)? Co je pravdy na tom, že od začátku do konce kopal výhradně za OVB, bez ohledu na to, co bylo a je třeba skutečně pro kultivaci trhu? Co je pravdy na tom, že za minulé roky má AFIZ nezpracované účetnictví buď vůbec, nebo výrok auditora s výhradou? A že se šušká, že si vedení (zejm. Gardavský) ulévalo peníze přes vzdělávací projekty pro sebe? Co je pravdy na tom, že Asociace byla a je výrazně ztrátová? A že už to současné členy prostě nebavilo - neměli žádné slovo, pan Gardavský je dílem zastrašoval a dílem jim podlézal, bez toho, aby splnil jen zlomek toho, co kdy slíbil, a chtěl je udržet jen a jen kvůli penězům....? A co je pravda na tom, že pan Gardavský neříkal pravdu náměstku Prouzovi i státním úřadům o vlivu a počtu členů Asociace? A není pravda, že už v počátku roku 2005 se zdvihla výrazná vlna nevole s jednáním a chybami pana Gardavského, s tím, že OVB se osobně zaručila, že zaplatí případnou ztrátu? A co myslíte - na to se pak na podzim nikdo nepamatoval... a pokoušeli se to ještě pod starým manažerem předepsat všem členům...
Takže to shrňme - neschopný, rozhazovačný a vlastní slovo nedržící manažer odstoupil po výrazném tlaku zevnitř a šel do firmy, jejíž zájmy chránil na úkor zájmů ostatních členů, přičemž mu bylo celou dobu jedno, že to je firma, která dělá na trhu spolu se ZFP vlastně největší nepořádek. Dokud ještě byl ve funkci, oháněl se kultivací trhu, na což většina slušných vlastníků, dokud nepoznali jeho "kvality" omezenou dobu slyšela. Zároveň tedy celou dobu řadě členů vysloveně lhal, pročež ho chtěli od začátku roku odvolat, zejména když ale zjistili celou pravdu včetně kontinuální díry v účetnictví. Dali od toho tak ruce pryč, a nechali v tom pouze ZFP a OVB (ostatní, kteří zůstali, jsou pouhá stafáž, drobňoučké firmy o jednom či dvou zaměstnancích). Navíc ví řadu věcí, které ty firmy reportovaly jako svoje interní data - obraty, počty poradců, obrat po produktech - a má tedy dokonalé informace o celém trhu i o konkurenci, a těch teď bude vesele zneužívat. Není toho opravdu trochu moc?!
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

František Kolmý
Vážená paní generální sekretářko, když se podíváme na podobná profesní sdružení, jako jsou Unis (AFAM) nebo Akat, tak Váš AFIZ je mírně řečeno "přezaměstnaný". Počet zaměstnanců a výkon se blíží socialistickému podniku. Proč například AFIZ zaměstnává tři právníky, plus platí jednoho externě? Na takový aparát jsou výstupy činnosti těchto zaměstnanců blízké nule.
Plánujete v rámci úsporné politiky personální zeštíhlení nebo mzdovou redukci? Z hospodářských výsledků je jasně vidět, že mzdové náklady nejvíce zatěžují hospodaření AFIZu. Plat Vašeho předchůdce byl zhruba milión ročně a za necelých devět měsíců zanechal za sebou Asociaci ze zmiňovaným "více než šestimístným schodkem". Takový manažer by nepřežil v žádné soukromé firmě. Paradoxem je, že ho v AFIZ nechali slušně a se ctí odejít a sotva za ním zavřeli dveře on se drze vrátil balkonem jako zástupce OVB.
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Shylock
Paní Gellová, mnoho z diskutérů mluví o vašem předchůdci jako o osobě, která si s asociací dělala vlastně co chtěla! Ten pan Gardavský musí být ale úžasně šikovný manipulátor! Nic proti jeho "schopnostem", ale nějak mě to nehraje (to víte Shylock je liška podšitá). Že by se ti všichni velcí šéfové poradenských firem nechali utáhnout na vařené nudli? To jsou takoví prosťáčci? Jaké měl vlastně pravomoci? Když jsem četl vaše stránky tak jsem zjistil, že tam máte nové stanovy, že? Ty ale loni neplatily. A byly hodně změněny, aspoň to z textů na webu vyplývá. Nešlo by nějak udělat, abych si mohl přečíst i ty staré? Pak bych vám mohl položit otázky přímo na "tělo"!
Několik diskutérů mluví o schodku v rozpočtu, nesmyslném rozpočtu a vážné ekonomické situaci AFIZ. Také je zmiňovaná dozorčí rada a jakési podmínečné schválení. Tomu nerozumím - buď něco schválím, a pak za tím stojím, nebo neschválím, a pak nemůže být žádný problém. Kdo vlastně je v té dozorčí radě, která schvaluje podmínečné rozpočty? Jsou ti lidé svéprávní a nebo jsou náhodou z poradenských společností a radí pak jiným lidem jak investovat? A jak je to s hlasy? Stejně jako v obchodním zákoníku každý jeden nebo máte nějaký spolkový výmysl. To jako že třeba Honza má jeden hlas a Franta hlasy dva, protože jeho dědeček poradcoval tatíčku Masarykovi? A když jste finančně v háji, proč bydlíte na tak "high" adrese? To je otázek co?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Anonym
Schodek v rozpočtu Afiz nebyl malý. Viníkem byl pan Gardavský který rozdával peníze svým kamarádům bez vědomí dozorčí rady. Také platil některé představitele vedení opět bez schválení dozorčí radou. A tak mu bylo navrhnuto ať odejde sám bez popularity. Škoda že nebyl vyhozen se vší parádou. A ještě ke všemu je bývalý kontráš, a tak v tom umí chodit... Jeho jen tak nic neporazí.
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Odchod členů z AFIZ

Shylock
Dobrý den, v článku je citován pan Hrubý: "Setrvání v AFIZ po změnách, které přinesla nedávná valná hromada a kde svoje zájmy prosadily společnosti věnující se finančnímu zprostředkování, pro nás nemá význam. AFIZ nadále nedokáže hájit naše zájmy ani zájmy našich klientů." Jaké změny má pan Hrubý na mysli? A jak vůbec vznikaly nové stanovy? Mohla do jejich znění společnost Broker mluvit? Nebo si to rozhodly společnosti, které zůstaly v AFIZ a ty odcházející neměli sílu nic měnit?! To by asi nebylo příliš demokratické, že?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Aleš Nováček
Je veřejným tajemstvím, že impulsem k odchodu byla uražená ješitnost pana Petra Hrubého ze společnosti Broker Consulting, kterého valná hromada nezvolila do představenstva. Najednou otočil i pan Pyšík z AWD - oba před tím seděli v představenstvu a nesou osobní spoluzodpovědnost i za rozpočtový schodek.
Nyní se snaží tvrdit, že oni dělají poradenství, zatímco ostatní jen prodávají. To je fakt komický. VŠICHNI totiž prodávají, a to především ŽP, provize jsou jediným zdrojem jejich příjmů, poradenství placené klientem a nezávislé tak na prodeji produktů nenabízí ani AWD ani BROKER CONSULTING...
Chtěl bych se proto zeptat paní Gellové, jestli zaznamenala na půdě AFIZ nějaký konflikt mezi poradenstvím a prodejem, jak o tom nyní hovoří pánové Hrubý a Pyšík jako od důvodu svého odchodu z AFIZ?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Poradce
Můžete potvrdit, že pánové Hrubý a Pyšík byli členy předchozího představenstva AFIZ, a hlasovali tam pro všechny změny stanov i pro rozpočet, které následně přijala beze změn valná hromada? Pokud ano, v čem tedy vidíte skutečnou příčinu jejich názorového obratu, když valná hromada údajně přijala pouze to, co oni před tím jako členové představenstva připravili a schválili?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Organizace a činnost AFIZ

AlfredD@seznam.cz
Paní Gellová, děkuji za zveřejnění původních stanov AFIZ. Trošku jsem si oboje stanovy porovnal a vyšlo mně zajímavé zjištění: pěkně jste dali na frak významu fyzických členů! A jim to ani nevadilo? Zajímalo by mě, proč jste změnili tak radikálně celý systém organizace. Připadá mně, že ten původní o dvou komorách byl rozhodně demokratičtější vůči fyzickým členům a možná i malým právnickým členům. A to měly menší společnosti určitě větší váhu při hlasování, že? A co ta hrůza s tou vaší dozorčí radou? Loni měla docela hodně možností jak "pozlobit" hlavouny v představenstvu. Schvalovala přece rozpočet, ne? A mohla svolat valnou hromadu i bez souhlasu představenstva, ne? A všechny firmy tam měli jen jeden hlas, bez ohledu na velikost, ne? A teď může leda tak houby! Kdesi na webu jsem četl povídání vašeho předchůdce o demokratičnosti vašeho spolku, nezměnil náhodou názory v souvislostí se svojí změnou trička? Bližší košile než kabát a čí chleba jíš toho píseň zpívej. Teď asi "we are the champions von OVB" … Co Vy na to?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

tridac
Paní Gellová, mám na Vás profesní dotaz, byl zájem o program Afizu na vedení kompletní agendy poradce. Stanovili se tři stupně i s cenovou kalkulací. Chtěl jsem tyto programy objednávat, ale nikdo mi neodpovídá na emaily s dotazy, nikdo nekomunikuje, zájem zřejmě není.
Přiznám se, že po sledovaných událostech uvnitř Afizu již nemám důvěru ani v program, ale ani v tuto instituci. Zvláště potom, kteří a jací lidé prošli a odešli s tím, jak vystupovali na veřejnosti a jak se zachovali. To je jistě předmětem jiné diskuse.
Děkuji za odpověď k programu KIS.
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Marie Radová
Vážená paní Gellová, chtěla bych se zeptat k té samoregulaci. Jako finanční poradce, pokud budu konkurenčně vadit třeba OVB a podá na mě uměle vyvolanou stížnost, bude se celá věc projednávat u etického výboru AFIZ, kde má většinu OVB + ZFP a hrozí mi likvidační pokuta .....odvolám se k představenstvu AFIZ a ouha! Opět většina OVB + ZFP. Bránit se u soudu? Zapomeňte, členové AFIZ mají podepsanou dnes kontroverzní rozhodčí smlouvu, kvůli které proběhly velké diskuse. V těchto souvislostech má obyčejný poradce, který chce dělat jen svoji práci i trochu strach, když prohlašujete, že AFIZ si nehodlá na samoregulaci jen hrát.
Jak funguje kontrola proti zneužití samoregulace v konkurenčním boji? A jaký máte názor na rozhodčí smlouvy?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Budoucnost AFIZ a existence více asociací

Jan Landsman
Paní Gellová, je veřejným tajemstvím, že jsou na odchodu další dvě společnosti. Už jistě víte jaké, bude pro Vás přijatelné řídit asociaci ke bude jen jedna nebo dvě společnosti a jejich fyzické osoby?
Odpověď Marty Gellové na tento dortaz.

Nezávislý poradce
Není hloupých otázek, jsou jen hloupé odpovědi. Paní Gellová, jak dlouho ještě budete generálním sekretářem?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Zdeňěk
Paní Gellová, jak se dívám na AFIZ, předpokládala jste do jakého vlaku jste nastoupila? Nebo současný stav potápějícího se AFIZu je pro Vás překvapením?
Chtěl jsem se zeptat jak je ošetřena otázka ochrany údajů, které členové poskytují AFIZU. Nelze vyloučit že po působení v AFIZ rovněž odejdete do některé z poradenských firem (i když asi ne prodávat pojištění).
Příklad: všechny právnické osoby v rámci transparentnosti trhu poskytovali citlivé údaje o produkci a struktuře obratu generálnímu sekretáři. Pokud však odešel do konkurenční firmy, není to zrovna etické jednání, právě když měl k těmto údajům přístup. Jaký na to máte názor?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Jirka
Podle mých informací, ti kteří kritizují hospodaření AFIZ nechali v AFPZ prohospodařený téměř milion - pan Síkora z nich vytahal půjčky na tzv. akreditaci a nic z toho neviděli - a vůbec jim to nevadí. Dokonce se proslýchá že zítra budou AFPZ znovu zakládat. Jak vidíte možnou existenci dvou asociací?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Brunno
Mělo podle Vás dojít ke spojení AFPZ a ARIZ? Nepřineslo to spíš více škody než užitku?
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Kauza Helvag

Pavla
Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na odchod pana Gardavského do OVB. Místo aby pan Gardavský ještě jako generální sekretář AFIZ OVB za Halvag z AFIZ vyloučil, rozšířil nedávno jejich řady, a to jako "pořádné zvíře". Svádí to k myšlence, že již v době, kdy rozhodoval o budoucnosti OVB v AFIZu věděl, že by si podřízl vlastní židli.
Také Vás prosím o vyjádření k tomu, proč AFIZ opustilo 9 korporátů a jakou roli v jejich odchodu hrál právě odchod Gardavského do OVB. Chápu, že to je otázka spíše pro odcházející firmy, jich se ale zeptat nemohu. Věřím ale, že z rozhovorů s nimi tyto informace máte také.
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Karel
Dobrý den paní Gellová, zajímá mne váš názor na stanovisko AFIZ k případu OVB-Helvag. Nepřipadá vám to trochu jako strkání hlavy do písku? Nebo jde o to, že to je spíše uzavřený kruh - bez finančního přispění OVB by AFIZ utrpěl nepříjemnou újmu, proto si nedovolí jednoho ze svých hlavních chlebodárců kritizovat, není to tak? Děkuji za odpověď.
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Finanční poradenství a MLM

otomar.gottstein@uverysburinkou.cz
Diskuze závislý-nezávislý je zcela nepodstatná. Každý je totiž na někom závislý... Nezávislý prodejce bude pouze v případě, kdy ho bude platit klient a prodejce nebude závislý na provizi, což v našich podmínkách zatím není možné. Nicméně já bych od asociace očekával jedno: že si svým postavením získá takový kredit, že pro všechny ať již závislé či nezávislé poradce bude čest v této organizaci být členem. A že členství v této asociaci bude garantovat určité znalosti a zkušenosti v oboru. Domnívám se, že by strategie neměla být založena na spolupráci s MLM firmami, ale přímo s bankami a pojišťovnami, které mají přece zájem, aby jejich produkty prodávali kvalitní prodejci a prodejní týmy a je jim zcela jedno, zda se jedná o prodejce závislé či nezávislé.... Pokud asociace nenajde cestu a financování přes banky a pojišťovny, nemá šanci uspět. Ing. Otomar Gottstein, manažer externí prodejní sítě České spořitelny, a.s.
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Kamil
Z čeho dovozujete, že nemůže být v našich podmínkách nezávislý finanční poradce? Vždyť tomu naprosto nic nebrání. Poradce provede analýzu klientských potřeb a vhodných produktů a řekne mu - produkt XY od instituce ABC je pro Vás nejlepší, tak si ho pořiďte. A klient zajde na přepážku dané instituce a produkt pořídí. Žádná provize pro "poradce", žádné omezení. Klient prostě za radu zaplatí a troufám si tvrdit, že se mu to vyplatí, protože to co mu dnes vnucují různé sítě je většinou nevýhodné právě z toho důvodu, že produkty jsou speciálně upravované tak, aby snesly co nejvyšší provizi pro síť...
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Jarmila
Jenže na druhou stranu si musíme přiznat, že i bance a pojišťovně je taky naprosto jedno, KDO produkt prodává, jestli je kvalitní nebo ne, ale rozhodující je, KOLIK toho prodá, protože podle toho je hodnocen. Pokud už šlo o nějakou regulaci, tak proč proboha prošel zákon o pojišťovací smlouvě, kdy dostanete všeobecné smluvní podmínky, ve kterých je něco jiného než v pojistné smlouvě, takže nakonec nevíte, jestli platí všeobecné smluvní podmínky nebo ten druhý papír. Podle pojišťovny oba, podle právníka pojistná smlouva. Tak na co mi jsou celé slavné všeobecné podmínky? Hlavně, že se vyplňuje hromada papírů, sjednatel se musí pojistit, zaevidovat, zaplatit za to poplatek, atd. Mluvilo se o tom, že MLM-sítě nejsou vhodné pro prodej finančních produktů a že bude zákon, který to omezí, Co se stalo? Nic, až na to, že se zas popsaly stohy papíru. Vždyť je to celé šaškárna.
Čekala jsem, že AFIZ bude vedle bank a pojišťoven partnerem pro MF, takhle se ale ukazuje, že tu zas nejde o nic jiného, než o prodej, a je jedno, jestli se to zabalí do hezkých slovíček o poradenství nebo péče o blaho lidu.
Odpověď Marty Gellové na tento dotaz.

Rozhovory na Peníze.CZ
Které osobnosti (nejen) finančního světa jste už vyzpovídali? Podívejte se na Rozhovory Penize.CZ

Máte-li tip na zajímavou osobnost, která by neměla v našem seriálu rozhovorů chybět, nebo téma, kterého by se měl rozhovor týkat, pište nám své náměty sem.

Jak se vám odpovědi Marty Gellové líbí? Co říkáte na dění v AFIZ? Bude podle vás Marta Gellová ve své funkci úspěšná?

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-36
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 31 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 1. 2006 23:47, Jiří Kuchta

Máte opravdu zkreslené informace. Já v síti MLM mohu nabídnout stavební spoření u 3 partnerů, životní a úrazové u 4, penzijní fondy 4, majetek u 2. A tohle mohu zkombinovat tak aby to pro klienta bylo co nejlepší. Na rozdíl od sítí jedné firmy, která může nabízet jen to svoje. A přesně tak jak říkáte, starší auto u jedné pojišťovny (má bonus na stáří nad 10 let) a novější u druhé; samozřejmě s ohledem na životní smlouvy, které mohou s výhodností zamíchat.

A ten konec? Jako zaměstnanec skutečně nic nemusím. Ale také nemohu. V MLM taky nemusím, mohu jen chodit a sjednávat až do omrzení. Ale MOHU vyškolit někoho šikovného a předat mu zkušenosti, pak je jen spravedlivé, že za jeho vedení dostanu malý podíl z jeho výdělku.

Opravdu, co vám brání se s tím vším seznámit přímo od pramene?

Zobrazit celé vlákno

+40
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 1. 2006 12:51, Sikin

Vážený pane, snad nechcete tvrdit že když uzavřu cca. 8 produktů , že je znám a umím ??? a že když udělám patřičnou zkoušku z pojišťovnictví, že znám a umím pojištění ??? a co Vás naučí sponzor , který došel do firmy měsíc před váma. Proč některé MLM firmy neprodávávají otevřené podílové fondy ale pouze , životky, stavebka, penzijka a hypotéky, nejlépe nazvané nějaký program , aby byla ,,fest,, produkce. A tak dále a tak dále, chápu, někomu MLM vyhovuje a dělá tímto systémem, dobrá, jeho věc, ale jsou lidé kterým to nevyhovuje a ani se jim to nezamluvá, což jsem třeba já.

Zobrazit celé vlákno

-20
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (31 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

AFIZ

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kompletní seznam odpovědí Marty Gellové na dotazy čtenářů

25. 1. 2006 | Simona Ely Plischke

Ptejte se Marty Gellové!

17. 1. 2006 | Simona Ely Plischke

Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB?... celý článek

Státem podporovaný vklad s více než 100% úrokem

9. 9. 2005 | Karel Doležal

Státem podporovaný vklad s více než 100% úrokem

Chcete vložit 16 900 Kč na měsíční vkladový účet, který má výnos 115 % až 205 % p.a.? Že jde o nějaký podivný obchod? Nikoli, tento produkt nabízejí renomované peněžní instituce a vysoké... celý článek

Finanční plánování podle společnosti MBI

25. 7. 2005 | Vladimír Bádr | 3 komentáře

Finanční plánování podle společnosti MBI

Hypotéku si rozhodně pořiďte spolu s kapitálovou životní pojistkou, je to výhodnější než anuitní splátky. Plánujete koupit byt až za 3 roky? Nevadí, k pojistce i k hypotéce se upište... celý článek

Partners Financial Services