Co o webu OB Invest soudí porota

Jan Heřman | 28. 6. 2002
není fotografie Ivona Koucká, výkonná ředitelka Sdružení pro internetovou reklamu

Při vstupu na prezentaci investiční společnosti OB Invest mě mile překvapil navigační systém a přehlednost úvodní obrazovky. Nic se zákazníkovi na stránkách přímo nevnucuje. Logika umístění jednotlivých částí menu umožňuje intuitivní průchod. Hezky je vyřešen systém podrobnějších částí menu.

Použité barvy působí decentním a nepodbízivým dojmem. Barevné ladění vyvolává pocit solidnosti společnosti. Ten je však mírně narušen nejednotným použitím různých typů písma. Kombinace patkového a bezpatkového písma působí dosti neuspořádaně.

Informačně dávají stránky potenciálnímu zákazníkovi dostatečnou první informaci a přehled pro rozhodnutí se o oslovení či nikoliv této investiční společnosti. Ocenila bych především aplikaci "Průvodce investováním".

Pavel Janeček Pavel Janeček, IT Manager, Pioneer Investments

Obinvest.cz je zajímavě řešeným webem, kterému nechybí jistý "šmrnc". Princip navigace je vcelku jednoznačný a nematoucí. V jednu chvíli mne zarazilo, že mám v dolní navigační sekci nabídku portfolia a jiných produktově zaměřených informaci a v hlavní sekci byl obsah ze zcela jiného soudku. První vážná potíž nastává pokud si přejete zobrazit historii kurzů. Po této akci dojde ke 100%mu vytížení procesoru a skoro vše zmrtví. Nutno dodat, že s podobným chováním Internet Exploreru jsem se dosud nesetkal. Zřejmě nějaký problém v JavaScriptu této sekce. Velice zajímavou aplikací je Flash animace prodejního rozhovoru, která by mohla rovněž sloužit jako instruktáž pro pracovníky banky. Bohužel čitelnost bublin není nejlepší a kazí celkový dojem. Každopádně hezký nápad, stejně jako aplikace hodnotící toleranci klienta k riziku v sekci Chcete poradit?. Aktualizace informací není asi příliš častým jevem, neboť ještě teď, na konci června, jsou k dispozici struktury portfolia fondů ke konci dubna. Připojení Apache serveru k Internetu je kvalitní a rychlé. Indián, společně s Linux tučňákem, by si zasloužily silnější hardware, neboť se při své činnosti trochu zadýchávají.

Radovan Jelen, marketing manager, internet full-service agentura Forrest Gump, a. s. Radovan Jelen, marketing manager, internet full-service agentura Forrest Gump, a. s.

Po obsahové stránce se jedná o velmi přehledný a rozsáhlý web, který umožňuje získat jakoukoliv informaci týkající se investování. Je to jedna z mála prezentací tohoto typu, která přímo neoslovuje pouze odborníka, ale je zaměřena i na laika. Vytknul bych příliš dominantní animaci v úvodu, kterou bych doporučoval zaměnit například za aktuality a tiskové zprávy, které jsou implicitně umístěny uvnitř prezentace. Je třeba ocenit originalitu animované položky "Průvodce investováním". Negativně lze hodnotit nepřítomnost jakékoliv on-line služby, která by umožňovala správu investic prostřednictvím internetu.

Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny

Po obsahové stránce plní tento web funkci prezentační, informační i obhcodní. Z pohledu vlastního oborového zaměření vítám, že zohledňuje různé typy uživatelů, od zběhlých investorů až po investováním nedotčené jedince jako jsem já. Časté otázky, slovníček pojmů, průvodce investováním, možnost doptat se el. formou. vyhledávač obchodních míst je také fajn. šoda jen, že nekěteré dceřiné spolenčosti ĆSOB zatím neberou v potaz CELOU finanční skupinu, tudíž výčet jejích členů není na tomto webu kompletní. Opět bych uvítala proklik na mateřskou banku, který jsem nenašla. Vizuálně mi tento web připadá trochu fádní, nijak zvlášť mne nezaujal, i když úvodní penízkostroj nepostrádá dynamičnosti.

Mezi porotce patří také také Michal Drtina z Vltava-Labe-Press a Vladimír Iliev z iStrategie, Eda Hekšová z CREDIT SUISSE ASSET MANAGEMENT, Gabriela Hrušková z Tiscali Czech Republic, Petr Nešpůrek z ARBOmedia, . Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami První investiční? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

A přece se točí…

28. 6. 2002 | Leoš Bárta

A přece se točí…

Podle mého názoru zatím nejzajímavější internetovou prezentaci v oblasti investičních společností přináší další část třetího kola soutěže Best Web 2002. Tentokrát nás čeká hodnocení... celý článek

Partners Financial Services