Pavel Kohout: SOCIALISMUS V NAŠÍ ZEMI ZVÍTĚZIL

Pavel Kohout | 16. 2. 2011
Pavel Kohout: SOCIALISMUS V NAŠÍ ZEMI ZVÍTĚZIL
Zpráva NERVu ohledně konkurenceschopnosti suše konstatuje, že objem soukromého rizikového kapitálu (private equity) je v České republice zdaleka nejnižší v celé Evropské unii. Zaostáváme dokonce i za Rumunskem a malým Slovinskem. Objem investic typu private equity je pod zaokrouhlovací chybou. Tedy na nule. Nedostatek kapitálu? Ale kdeže. Kapitálu je všude plno, kam se podíváte. Kapitál krouží kolem světa a čeká na uplatnění. Nachází je leckde. Jen ne v České republice.

Zde není kam investovat. Chaos v zákonech, šikana ze strany finančních úřadů, daňové zatížení a ještě ke všemu závist ze strany zaměstnanců dusí podnikání naprosto spolehlivě. Kdo chce opravdu seriózně zbohatnout (tj. do řádu miliard), musí buď něco zprivatizovat nebo vytunelovat, případně se napást na státních zakázkách.

Pamatuji z dětství a mládí jak Gustáv Husák vždy v projevech pateticky deklamoval: „Socialismus v naší vlasti zvítězil.“ Měl pravdu – a bohužel dodnes má.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Partners Financial Services