Problematické Tricky Českého Telecomu

Michal Hazi | 15. 6. 2002 | 3 komentáře
Problematické Tricky Českého Telecomu
Telecom již čtrnáct dní nabízí zasílání SMS a e-mailů z veřejných telefonních automatů. Od začátku však tuto službu provází problémy. Některé automaty dokonce nové karty Trick odmítaly přijímat.

Začátkem června zprovoznil Český Telecom zasílání SMS a e-mailů z veřejných telefonních automatů. Tyto služby jsou zatím dostupné jen v některých automatech a pouze s novým typem telefonních karet Trick. Karty jsou v distribuci v hodnotách 150, 175, 200, 300 a 320 korun. Bohužel zavádění nových služeb provázejí problémy. Například v návodech ke kartám se vyskytly chyby, problémem byla i distribuce nových telefonních karet Trick, které měly být automaty přijímány od 1. června. Závažnější problém začal Český Telecom řešit v těchto dnech. Část sítě telefonních automatů totiž nepřijímala některé série karet Trick. Podařilo se nám zjistit, že šlo například o karty Trick v hodnotě 175 korun ze série 06/04.02 s platností do 30. dubna 2005. V této sérii bylo vydáno celkem 200 000 karet. Hana Hejsková z tiskového odboru komunikace Českého Telecomu potvrdila, že ve středu byla zjištěna softwarová závada telefonních automatů. Pracovníci z reklamačního oddělení však o těchto problémech nevěděli a vše chtěli řešit standardním reklamačním způsobem. Kartu chtěli převzít na otestování a do třiceti dnů by rozhodli o oprávněnosti reklamace. Po telefonátu na ústředí, kde byli dotázáni na číslo série Trick karty, jim bylo doporučeno vyměnit kartu za Trick z jiné série (04/03.02 s platností do 31. března 2005), která je všemi telefonními automaty přijímána. Telecom se však pustil do rychlé opravy softwaru a závada byla odstraněna. Počínaje pátkem by tedy vše mělo být napraveno a telefonování i zasílání textových zpráv je v pořádku.

Kolik stojí Trickový hovor
Typ hovoru Cena impulsu1 Doba volání za 1 impuls - silný provoz Doba volání za 1 impuls - slabý provoz
Místní

3,60

120 s

490 s

Meziměsto

3,60

40 s

135 s

Mezinárodní

3,60

dle mezinárodního ceníku pro telefonní automaty

Vysvětlivky: 1 platí pro TRICK 150, 200, 300 (TRICK 175 - 3,40 koruny; TRICK 320 - 3,10 koruny)

Co zaplatíte za SMSky
Domácí SMS do 30. 6. 2002 0,90 Kč
Domácí SMS od 1. 7. 2002 1,80 Kč
Mezinárodní SMS od 1. 6. 2002 10,80 Kč
Zasílání SMS a e-mailů by mělo být funkční z modrožlutých telefonních automatů Proxim (mají nalepenou klávesnici s písmeny) a z nových stříbrných automatů Axelit (přijímají i mince, ale pouze s kartami Trick umožňují zasílání zpráv). Nejstarší typ automatů Landis & Gyr (celý modrý s hranatými klávesami) tuto službu vůbec nepodporuje a měl by proto být do poloviny června nahrazen.

Pokud se i nadále vyskytne s vaší kartou Trick nějaký problém, je třeba ji reklamovat. Podle prohlášení Hany Hejskové z tiskového oddělení Českého Telecomu má společnost na vyřízení reklamace třicet dní. Tato lhůta zohledňuje především problematické případy zjišťování vad. V případech bezproblémových, kdy je vada reklamována ihned, slibuje řešení reklamace bez prodlení.

Už jste použili službu Trick? Jste spokojeni s nabízenými službami? Podělte se s námi o své názory.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Oblíbená témata

automat, e-mail, reklamace, sms, Telecom, telefon, Trick

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdo bude posílat SMS z telefonní budky?

23. 5. 2002 | Jindřich Hlaváč

Kdo bude posílat SMS z telefonní budky?

Český Telecom s velkou slávou oznámil možnost posílání krátkých textových zpráv (SMS) z veřejných telefonních automatů. Možností, jak takovou zprávu poslat je ale celá řada:z mobilu,... celý článek

Partners Financial Services