Tesco má konkurenci. Rohlík.cz přiveze nákup do 90 minut

Za internetovým supermarketem Rohlík.cz stojí Tomáš Čupr. Zatím rozváží nákupy jen po Praze, v příštím roce plánuje rozšíření do dalších měst.
Tesco má konkurenci. Rohlík.cz přiveze nákup do 90 minut

Internetový obchod řetězce Tesco a několik menších rozvážkových firem mají silného konkurenta. Na trh vstupuje „internetový supermarket“ Rohlík.cz, za nímž stojí podnikatel Tomáš Čupr.

Novou službu dnes oficiálně představil se zástupci investiční skupiny Miton a Enern, tedy spolutvůrci slevového portálu Slevomat nebo služby DámeJídlo.cz rozvážející jídla z restaurací.

Podobně jako při startu potravinového e-shopu Tesca v roce 2012 funguje i Rohlík.cz zatím jen v Praze. Na začátku příštího roku slibuje ale expanzi do dalších měst. Má ambici uspět i v zahraničí.

Deset miliard do pěti let

„Velikost českého trhu s potravinami je zhruba 500 miliard korun. A on-line prodej je v tomto oboru zatím neprobádané území, má možnost vyšplhat se v rychlém časovém období až na 50 miliard korun,“ říká k potenciálu e-shopu s potravinami Tomáš Čupr.

„Dnes je tu jediný masový hráč Tesco. To si možná ukrojilo tak 1,5 miliardy korun, což dává prostor dalšímu hráči,“ odhaduje Čupr. U obchodu Rohlík.cz očekává, že by do pěti let mohl mít roční obrat až 10 miliard korun.

Jsme jiní než Tesco

Podle Čupra však jeho Rohlík.cz nechce přímo konkurovat Tescu, jehož služba Potraviny on-line v současné době zákazníkům nabízí asi 20 tisíc položek. V Rohlíku je zatím na výběr ze čtyř tisíc položek, v blízké době se prý jejich počet navýší na osm tisíc.

„Chceme se profilovat jinak než on-line obchod Tesco. Chceme tu být pro zákazníky, kterým záleží na kvalitě,“ tvrdí Čupr.

Služba je zatím dostupná po Praze, na začátku příštího roku ale zamíří do dalších měst – Čupr zmiňuje přinejmenším Brno, Hradec Králové nebo Pardubice. V budoucnu chce uspět i v zahraničí. Pro srovnání: Tesco nyní rozváží nákupy v Praze, Brně, Mladé Boleslavi, Kladně, Kolíně, Hradci Králové, Liberci a Jablonci nad Nisou.

Anketa

Potraviny on-line?

Doprava za 79 korun, u velkého nákupu zdarma

Hlavním dodavatelem potravin a dalšího zboží pro Rohlík.cz je řetězec Makro. Brzy by se měla síť dodavatelů rozšířit. „Stejně jako u Slevomatu a DámeJídlo.cz klademe důraz na uživatelskou jednoduchost, rychlost, spolehlivost a kvalitu,“ říká k tomu Čupr.

Věří, že projektu online prodeje potravin pomůže nejen slabá konkurence, ale i již existující logistická síť, kterou zatím využívala služba DámeJídlo.cz. Rohlík.cz lidem garantuje doručení nákupu do 90 minut.

Za dopravu lidé zaplatí 79 korun, přičemž nákup není limitován minimální částkou. Pokud cena nákupu přesáhne 2000 korun, je doprava zdarma. Za dopravu neplatí ani ti, kteří službu Rohlík.cz využívají poprvé. Objednávat si lze ve všední dny od 10 do 22 hodin a o víkendu od půl deváté do 22 hodin.

Pro srovnání: Cena za dopravu se u Tesca pohybuje podle vzdálenosti a času od 59 do 99 korun. Ani u něj není nákup limitován žádnou minimální částkou. 

Celý článek si přečtete na Aktuálně.cz

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 13 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 9. 2014 18:19

Jasně. Taxikáři jsou hyeny, které vydělávají na lidské lenivosti jít pěšky. Pekaři na lidské lenivosti upéci si. Hospodští na lenivosti uvařit si... Už dlouho nakupuju online v Tesku a je to super. Místo odpoledne v obchoďáku nakoupím za půl hodiny. I jediná ušetřena hodina má pro mě větší cenu než těch osmdesát korun, co jim dám. (A to nepočítám, že bych možná nakoupil za stejné peníze nějaké ptákoviny, které bych potkal cestou.) Prostě – vy si možná nedokážete představit, že za tuhle službu je někdo ochotný zaplatit. Já si dokážu představit, že by se platilo i víc. Naštěstí bude konkurence a třeba i lepší ceny :)

Zobrazit celé vlákno

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 9. 2014 15:12, dre

Za 80 kc si do obchodu radsi skocim sam dalsi zmetek co chce byt milionarem na lidske lenivosti

-28
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (13 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Státní reklama na „kvalitní jídlo“: Peníze prší z nebe. A nejspíš budou dál

28. 8. 2014 | Petra Dlouhá | 2 komentáře

Státní reklama na „kvalitní jídlo“: Peníze prší z nebe. A nejspíš budou dál

Večírek pouze pro zvané, lázně, indická masáž, kostýmy, roadshow, velkorysé rauty. Rozmařilá jízda, za kterou by se nemusel stydět ani velký Gatsby. Tak vypadá státní propagace „kvalitních... celý článek

Michal Šmída: V Česku chybí opravdová podnikatelská ikona

23. 8. 2014 | Ondřej Tůma

Michal Šmída: V Česku chybí opravdová podnikatelská ikona

„Pořád je tu patrný takový ten negativní postoj ke slovu podnikatel. Je to přežitek z devadesátých let. Mladí lidé tu ale nejsou tolik motivovaní k tomu, aby po vysoké škole zkusili... celý článek

Očima expertů: Třetí největší slevový web na lopatkách. Padnou další?

25. 7. 2014 | Ondřej Tůma | 5 komentářů

Očima expertů: Třetí největší slevový web na lopatkách. Padnou další?

Slevových portálů ubývá, jejich celkové tržby ale stále rostou. Už však neplatí, že se problémy vyhýbají největším serverům – aktuálně s dluhy zápasí někdejší trojka Zapakatel. Kam... celý článek

Pustíte si tam jeden šmejd a lidi budou mít strach koupit cokoli

7. 6. 2014 | Ondřej Tůma | 3 komentáře

Pustíte si tam jeden šmejd a lidi budou mít strach koupit cokoli

Jeden čas jich bylo na tři sta. Do dneška nevydržela ani stovka. Spoluzakladatel druhého největšího slevového portálu Vykupto.cz je přesvědčený o tom, že nakonec zůstane mezi slevovými... celý článek

Tomáš Čupr: Ekonomická krize? S tou mě strašili, i když jsem zakládal Slevomat

29. 6. 2013 | Ondřej Tůma | 1 komentář

Tomáš Čupr: Ekonomická krize? S tou mě strašili, i když jsem zakládal Slevomat

V rozhovoru se zakladatelem Slevomatu se můžete dočíst o tom, jak se v České republice buduje byznys s rozvozem jídla, v čem spočívá klíč k úspěchu při rozjezdu nových projektů a jací... celý článek

Partners Financial Services