Denně aktualizované ceny benzinu a nafty na Peníze.cz

Aktuální ceny pohonných hmot jsou diskutovaným tématem v každé firmě, rodině i v hospodě u piva. Sledujte jejich vývoj na našem webu.
Denně aktualizované ceny benzinu a nafty na Peníze.cz

Na Peníze.cz sledujeme vývoj cen pohonných hmot už drahnou dobu. Jenže od konce minulého roku to umíme mnohem líp. Vy jste si změny mohli všimnout na první pohled, jenže ještě jedna změna, zásadnější tolik vidět není.

Už v malém boxíku na titulní stránce naznačujeme celkový vývoj cen na našich benzinkách. Teprve když na něj ale kliknete, dostanete se k tomu pravému potěšení motoristy, ke stránce Vývoj ceny benzinu a nafty, na které jsme shromáždili podrobné informace a nástroje, které vás dovedou k nejlacinějšímu palivu, ať jste kde jste.

Nová, lepší data

Abychom poskytovali co nejobjektivnější informace o cenách, nahradili jsme na sklonku roku monopolního dodavatele dat CCS, který poskytoval data na základě tankování vlastními čerpacími kartami. Takové informace byly sice přesné, ale méně objektivní, neboť je využívají především firmy – a zaměstnancům je často úplně jedno, kde se zastaví, benzin či naftu neplatí z vlastních kapes.

Od nového roku je naším dodavatelem cen nová služba www.mbenzin.cz, získávající přesné ceny na všech čerpacích stanicích v České republice přímo od vás, motoristů, spotřebitelů, pomocí aktualizací z mobilních aplikací v Android, iPhone a Windows Phone telefonech.

Pokud provozujete vlastní web, o data se s vámi rádi podělíme díky speciálnímu doplňku, který si snadno nakonfigurujete pro svůj kraj a pomocí jednoduchého kódu vložíte do svých stránek.

Interaktivní mapa: najdeme benzinku podle vaší polohy

Aktuální ceny pohonných hmot zobrazujeme na zbrusu nových mapách, ve kterých můžete vyhledávat konkrétní čerpací stanice ve svém okolí, filtrovat nejbližší nebo nejlevnější podle benzinu, dieselu, LPG nebo E85. K dispozici je vyhledávání pohybů cen v grafech v historii podle krajů, aktuální vývoj cen můžete sledovat na barevné interaktivní mapě celé České republiky.

Stránku doplňuje výpis článků na téma ceny pohonných hmot, spotřeby, motoristických úspor a podobně, kalkulačka, která propočítá, jestli se vám vyplatí kupovat vozidlo s dieslovým nebo benzinovým motorem, a odkaz na spotřebitelskou poradnu.

Jak se vám nová služba líbí?

+51
+
-

Věříme, že se vám i tato nová stránka stane, stejně jako celý web Peníze.cz, užitečným pomocníkem a rádcem. Budeme rádi, když nám do diskuze napíšete další nápady, které by nám všem pomohly ušetřit za tankování.

mbenzin

mbenzin.cz je největší česká sociální síť pro sdílení cen mezi motoristy. Je závislá na spolupráci každého z vás, na detailu každé čerpací stanice se proto můžete připojit a aktualizovat ceny přímo na našem webu. Ještě pohodlnější je využívat chytrý mobilní telefon. Stáhněte si aplikaci, která vás okamžitě lokalizuje, nabídne nejbližší a nejlevnější tankování s možností zaznamenávat ceny přímo v terénu. Nemáte smartphone? Využijte datově úspornou mobilní verzi webu http://m.mbenzin.cz.

Plánujete výlet nebo služební cestu a chcete co nejlevněji natankovat? Využijte unikátní službu plánování tankování na cestách http://www.mbenzin.cz/Planovani-trasy. Zadejte start a cíl a na mapě se zobrazí nejvýhodnější ceny v nejbližším okolí plánované trasy.

 

Náhledy mobilní aplikace mbenzin

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 1. 2013 8:07, Hugo

"mbenzin.cz je největší česká sociální síť pro sdílení cen mezi motoristy". WTF? Že Pumdroid má ceny daleko aktuálnější, není to divné?

-5
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Deset tipů na druhé auto do rodiny. Heslo: hlavně úsporně!

9. 10. 2012 | Jindřich Hradecký | 13 komentářů

Deset tipů na druhé auto do rodiny. Heslo: hlavně úsporně!

„Sháním druhé auto do rodiny. Na delší cesty a plný kufr máme velké rodinné, to druhé potřebuji jen na dojetí do práce. Půlku cesty po městě a i mimo něj se s rychlostí sotva dostanu... celý článek

Snižte daně, křičí řidiči! Víc než půlka ceny benzinu jde státní kase

20. 6. 2012 | Jindřich Hradecký | 14 komentářů

Snižte daně, křičí řidiči! Víc než půlka ceny benzinu jde státní kase

Už čtyři z pěti Čechů pociťují vážné trable s výší cen u stojanů čerpacích stanic. Za řešení by podle čerstvého průzkumu většina řidičů považovala snížení spotřební daně.

Auta na E85: přestavba za nulu, palivo o 10 Kč levnější, tak kde je problém?

29. 2. 2012 | Jindřich Hradecký | 97 komentářů

Auta na E85: přestavba za nulu, palivo o 10 Kč levnější, tak kde je problém?

Alkohol za volant nepatří. To ovšem neznamená, že by měl být z automobilové dopravy líh vykázán definitivně a bez pardonu. Co není dovoleno řidiči, je povoleno motoru! Vyplatí se jezdit... celý článek

Autem levněji: s CNG se jezdí za korunu na kilometr

22. 2. 2012 | Jindřich Hradecký | 5 komentářů

Autem levněji: s CNG se jezdí za korunu na kilometr

Před čtrnácti dny jsme si ukázali, že investice do auta na LPG se může vrátit do roka. LPG ale není jediným plynem, na který auta jezdí. Za stejných 17–18 Kč za kubík, což odpovídá... celý článek

Auta na naftu pomalu končí. A nejen proto, že je diesel dražší než benzin!

25. 1. 2012 | Jindřich Hradecký | 67 komentářů

Auta na naftu pomalu končí. A nejen proto, že je diesel dražší než benzin!

Ač automobilky věnovaly tolik úsilí vývoji dieselových motorů a jejich mise, co se týče kvality samotného železného výsledku pod kapotami, skončila úspěšně, svět i Česko začínají nad... celý článek

Partners Financial Services