Komentář Jana Jedličky k webům pojišťoven

Simona Ely Plischke | 5. 12. 2003
Jan Jedlička, redaktor, týdeník Ekonom Jan Jedlička, redaktor, týdeník Ekonom
Přečtěte si více o porotci

Allianz pojišťovna
Známky (informační hodnota, uživatelské prostředí, praktický test) 2, 3, 3
- úvodní stránka pěkná, další stránky již mají jiný podklad, nepůsobí to hezky, u řady pojistných produktů jsem nenašel konkrétní sazby, ale pouze obecné informace. Radu pro klienta, kterému zanikne nárok na daň. odpočet jsem nakonec našel, jak postupovat v případě pojistné události nikoliv, ale seznam kontaktních míst ano.

Česká pojišťovna
Známky: 2, 1, 3
- moc velká písmena na úvodní stránce, působí "dětsky", vadí mi příliš velká reklama na "Super program" možnost stáhnutí PDF souborů na webu, příklady pro jednotlivé typy pojištění, kalkulačky výpočtu pojistného. Radu pro klienta, kterému zanikne nárok na daň. odpočet jsem nakonec našel, jak postupovat v případě pojistné události nikoliv, ale seznam kontaktních míst ano.

ČSOB Pojišťovna
Známky: 1, 1, 3
- příjemné uživatelské prostředí v souladu s barvami ČSOB možnost stáhnutí PDF souborů na webu, kalkulačky výpočtu pojistného, dostatek relevantních informací,  možnost on-line sjednání pojištění. Jak postupovat v případě pojistné události jsem našel hned, radu pro klienta, kterému zanikne nárok na odpočet nikoliv.

ING
Známky: 1, 1, 3
- příjemné uživatelské prostředí v souladu s barvami ING, ačkoliv je na stránce více informací o všech aktivitách ING v ČR, údaje o pojištění jsou dostatečné. Radu pro klienta, kterému zanikne nárok na daň. odpočet jsem nakonec našel, jak postupovat v případě pojistné události nikoliv, ale seznam kontaktních míst ano.

Kooperativa pojišťovna
Známky: 2, 2, 3
Na úvodní stránce je zbytečně moc textu, prázdné (bílé) pozadí nepůsobí profesionálně, možnost stáhnutí PDF souborů na webu, příklady pro jednotlivé typy pojištění. Jak postupovat v případě pojistné události jsem našel hned, radu pro klienta, kterému zanikne nárok na odpočet nikoliv.

Pojišťovna České spořitelny
Známky: 1, 1, 4
- standardní moderní vzhled stránek, kvalitně vypracované kalkulačky a on-line přístup na sjednávání i vypořádání smluv a pojistných událostí. Jak postupovat v případě pojistné události jsem nakonec našel, radu pro klienta, kterému zanikne nárok na odpočet nikoliv.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Pojišťovny

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Která pojišťovna polapila do své sítě diplom?

5. 12. 2003 | Simona Ely Plischke

Která pojišťovna polapila do své sítě diplom?

Předposlední kolo soutěže Best Web skončilo a další královny internetových prezentací sejmuly závoj. Po desetidenním klání, kterého se účastnilo 16 pojišťoven, září dvě zlaté korunky.... celý článek

Partners Financial Services