Co o webu Vojenského otevřeného penzijního fondu soudí porotci Peníze.cz

Dušan Hradil | 12. 9. 2002
Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump

Fatal error: Call to a member function on a non-object
I na takovou hlášku jsem v rámci hodnocení webu Vojenského penzijního fondu narazil. Konkrétně to bylo v sekci Simulace výpočtu. (Vzkaz pro autory: prohlížím v IE v5.5.)

Obsahová část webu je velmi bohatá. Získal jsem hodně zajímavých i nezajímavých informací. Spíše bych se více zaměřil na marketingové pojetí. Přehlednější navigace, přesnější zacílení na cílovou skupinu, úprava některých dlouhých a nepřehledných pasáží, to jsou určitě body k vylepšování.

Pokud mám hodnotit grafickou část, musím být hodně kritický. Velmi málo grafických prvků, motiv šťastné rodinky využitý z imagebanky – zde se nedá hovořit o kreativním designu.

Pokud klient velí svému autorského týmu, pak doporučuji vydat rozkaz k okamžitému zahájení úprav stávající webové prezentace.

Petr Nešpůrek, obchodník, ARBOmedia - adMaster Network Petr Nešpůrek, obchodník, ARBOmedia - adMaster Network

Tak vážně nevím, jestli dočasné odstavení webu před hodnocením mělo vliv na strukturu a podobu webu… Stále se mi zdá jakoby nedokončený, rozpracovaný…

Informací je možná dostatek, ale jsou nepřehledně podány. Levé menu (řádek 5) navíc postrádá nadpis "Formuláře". Celková orientace na webu není nejvhodněji řešená.

Již úvodní stránka simulující výpočet ohlašuje "fatal error", což samozřejmě nevypadá příliš důvěryhodně. A hospodářské výsledky pouze k roku 2000?? Web opravdu potřebuje aktualizovat…

Tomáš Tyll Tomáš Tyll - společnost Nexen

Stránka je graficky nevyrovnaná. Od korporátní stránky očekávám, že grafika nebude na ozdobu, ale splní komunikační účely, podpoří mne v navigaci, bude více agresivnější a bude více reklamou. Jako potenciální klient se mám přeci cítit osloven a jako v bavlnce.

Obsah nedokáži posoudit, nicméně, stejně jako u grafické podoby, očekávám, že mne okamžitě přesvědčí, že stát se klientem je pro mne opravdu výhodné. Očekávám, že budu zahrnut novinkami, informacemi a od prvního okamžiku budu vědět, kde naleznu informace, které mne mohou zajímat.

Mezi porotce patří také také Michal Drtina ze společnosti Vltava-Labe Press, Eda Hekšová z Credit Suisse Asset Management, Gabriela Hrušková a Naveed Gill z Tiscali Czech Republic, Vladimír Iliev z iStrategie, Ivona Koucká ze Sdružení pro internetovou reklamu a Pavla Paseková z Českomoravské stavební spořitelny. Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost nebo problémy způsobené povodněmi.

Už jste někdy surfovali stránkami Vojenského otevřeného podílového fondu? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Internet, Penzijní fond

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Pád Jay Cooke & Company (1873)

13. 9. 2002 | Stanislav Volek

Pád Jay Cooke & Company (1873)

Nejen Evropa měla v roce 1873 svůj vídeňský krach, ale také Spojené státy zažily o několik měsíců později burzovní paniku, která vyústila do těžké hospodářské deprese, trvající plných... celý článek

Partners Financial Services