Druhá svíčka na dortu

Druhá svíčka na dortu
Máte rádi oslavy? Ostatně kdo by neměl? Pokud nemáte právě dnes pro oslavu zvláštní důvod, můžete se přidat k nám. Peníze právě dnes v sedm hodin ráno vstoupily do třetího roku své existence.

Ano, Peníze tady jsou již dva roky a jeden den. Na svět přišly v pondělí 4. září v sedm hodin ráno po několika měsících hektických příprav. Dva roky neustálého vylepšování, rozšiřování zpravodajství, přehledů finančních produktů a různých užitečných nástrojů pro správu vašich peněz i pro zábavu se přitom zdají jen jako několik málo měsíců. Zvykli jsme si na Peníze, jsme silný tým a naši práci máme rádi. A doufáme, že je to poznat i navenek a že máte Peníze rádi i vy, naši milí čtenáři, uživatelé a zákazníci.

Zákazníci? Ale ano - pracujeme pro vás, píšeme články, které vás zajímají a pomáhají vám správně se starat o své peníze, snažíme se přinášet užitečné informace, neustále vám připravujeme něco nového a každý den bojujeme o vaši přízeň. Podle statistik návštěvnosti se nám to daří a velmi mne těší především neustále rostoucí počet těch z vás, kteří se k nám vrací několikrát týdně. Je to především pochvala pro náš redakční tým pod vedením Tomáše Skřivánka a já vám děkuji za přízeň i za to, jak neváháte dát najevo své názory i připomínky k jejich textům v našich diskusních fórech.

Vaše názory nejsou jen kontrolou toho, zda děláme naši práci dobře, ale často dále rozvíjejí a doplňují naše původní informace, rozšiřují je o nové úhly pohledu a inspirují nás k novým tématům. Názorů jste k článkům a jednotlivým finančním produktům přidali za uplynulé dva roky již dvacet tisíc, tedy v průměru 27 názorů každý den. Někteří - například Baronlempl, pj@telecom.cz, Franta Slamník, Eric a jeho věrná obdivovatelka Ája, indy@yahoo.com či nedávno třeba Velkostatkář - u nás diskutují tak často, že se již stali pevnou součástí Peněz a respektovaným hlasem finančního byznysu. Řada z vás také začíná využívat nově zřízenou Lampárnu, určenou pro vaše nářky nejen vůči finančním institucím či státní správě, ale i vůči nám. Když se dívám na to, jak rádi s námi mluvíte, mohu říci jedno jediné - děkuji vám.

Kdo dělá Peníze?

A ještě jedno poděkování bych rád vyslovil - poděkování skupině více než deseti lidí, kteří pro vás Peníze připravují, neustále je vylepšují a starají se o to, aby vše fungovalo tak, jak má. Komu poděkovat jako prvnímu a komu až v dalším odstavci, jak seřadit jednotlivé kolegy, když každý dělá vše pro to, aby byly Peníze stále tak úspěšné? Začnu Tomášem Hamplem, šéfem vývoje, který se pečlivě stará o to, aby byl obsah Peněz stále bohatší, aby všechny služby dobře fungovaly a aby hladce běžela také naše spolupráce s řadou koaličních partnerů. Tomášovi se navíc předminulou sobotu narodil syn Jakub a pokud mu chcete pogratulovat, pošlete mu peněžní pohlednici, neboť atlas více než dvou tisíc bankovek je jeho dílem.

Další dík patří dvěma mladým dámám v našem týmu. Alena Urubková, obchodní a marketingová ředitelka, nás nejen živí (a zejména její zásluhou jsme jednou z mála ziskových internetových firem v Čechách), ale i příjemně rozptyluje vyprávěním o dobrém jídle i víně. Obému velmi dobře rozumí a oběd s ní je věc velmi příjemná. Kateřina Beranová je člověkem, který stojí za naším online prodejem finančních produktů. Z něčeho, co mělo být jen drobným doplňkem, dokázala vytvořit plnohodnotnou součást serveru a její zákazníci se mohou v brzké době těšit i na nabídku řady nových finančních produktů. Pokud jste si u nás ještě nepořídili stavební spoření, penzijní připojištění ani životní pojistku, neváhejte a vyzkoušejte, jak se o vás Kateřina postará!

To, že si vůbec můžete tento článek číst, je zásluhou našeho programátorského týmu. Marek Teiml a Jiří Smutný stavěli Peníze od začátku a dobře si pamatují ty dávné debaty o obsahu serveru a o službách, které chceme nabízet. Před rokem a čtvrt se k nim připojil Honza Mihelko, autor nové podoby Peněz z loňského roku. Z Marka, Jirky a Honzy vznikl sehraný tým a brzy by se k nim měl připojit další programátor, neboť nápadů na nové služby máme stále hodně a rádi bychom vám je přinesli co nejdříve.

Samozřejmě nemohu zapomenout na ty, se kterými se na našich stránkách setkáváte nejčastěji - na naše redaktory. Redakci od počátku Peněz vede všem dobře známý Tomáš Skřivánek, který novinářské zkušenosti sbíral v Mladé frontě, v Týdnu a v České televizi a kterému se daří připravovat pro vás týden co týden pestrou směsici článků a analýz. Především jeho dílem je také Produkt dne, kterým na homepage upozorňujeme na zajímavé finanční produkty či na společnosti, ve kterých se děje něco zajímavého. Známou postavou redakčního týmu je také Petr Vykoukal, specialista především na kapitálové trhy a také autor, odpovědný za většinu našich investigativních článků. Stálicemi redakčního týmu jsou také Dušan Hradil a Jan Heřman, stejně jako řada externích spolupracovníků – Emil Dočkal, Stanislav Volek, Vavřinec Kryzánek, Lucie Kařízková, David Petráček, Jan Žáček či Leoš Bárta. Nejnovějším členem redakčního týmu je Tomáš Mergl, který se celé léto věnoval přípravě jedné z narozeninových novinek - Univerzitě. O ní i o dalších novinkách, které jsme pro vás připravili, se více dočtete v dalším článku.

Mohl bych pokračovat ještě dlouho, ale raději už skončím, abych vás neunudil k smrti. Raději si prohlédněte celé Peníze, podívejte se na naše nové služby a napište nám, jak se vám naše novinky líbí a co bychom měli. Ještě jednou vám děkuji, že svou přízní potvrzujete, že se nám daří naplňovat náš cíl - že Peníze potřebujete celý život. Děkuji vám za všechnu inspiraci, pochvaly i náměty ke zlepšení. Děkuji i svým kolegům za to, že neustále posunují Peníze o kus dál. Možnost setkávat se s vámi již dva roky (ať už osobně nebo alespoň zprostředkovaně přes monitor) je pro mne nezapomenutelnou zkušeností. Děkuji vám.


Tomáš Prouza
ředitel společnosti Peníze a.s.



S obligátním přáním rostoucích trhů, vysokých úroků, levných půjček a nízké inflace,

A samozřejmě nám nezapomeňte napsat, co dalšího pro vás můžeme udělat. Diskusní fórum je tady jako vždy pro vás!

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 9. 2002 19:35, CSrypatschek

... a ten dezajn ? Hlavně ať to je rychlý !!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celé vlákno

+26
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 9. 2002 8:00, teimlm

Gratuluju a přeju hodně dalších úspěchů.

-9
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Začněte s námi studovat!

4. 9. 2002 | Tomáš Skřivánek

Začněte s námi studovat!

Vraťte se do školy a naučte se abecedu osobních financí pěkně od začátku, látku k opakování určitě naleznou i absolventi ekonomických fakult. Univerzita Peníze.CZ je jednou z dnes spuštěných... celý článek

Dárek nám všem

4. 9. 2001 | Tomáš Prouza

Dárek nám všem

Co se to děje? Nová grafika, nové služby - co to Peníze dělají? Že by měnová reforma? Ale ne, něco mnohem jednoduššího - Peníze slaví, protože dnes jim je právě rok!

Partners Financial Services