Padá hvězda, přejte si něco!

Padá hvězda, přejte si něco!
Víte proč klesají technologické akcie v Americe, euro nemůže narazit na dno a akcie Českého Telecomu jsou o polovinu níže, než se ještě před půl rokem odhadovalo? Protože Pluto je ve špatné konstelaci se Saturnem a Mars stojí v souhvězdí Blíženců.

Alespoň to by vám za mírný poplatek 2 261 eur ročně řekli odborníci z lucemburského institutu EMFA neboli European Markets Forecasts per Anticipation (Předpověď vývoje evropských trhů pomocí očekávání). V emailu, který nedávno obdržela řada představitelů investičních společností a obchodníků s cennými papíry, je doslova napsáno, že EMFA je "moderní, inovativní a vědecká metoda předpovídání vývoje akciových trhů, vytvořená v roce 1995 a integrující ekonomické, sociální, politické, astrofyzikální a klimatické indikátory".

Tuto nejnovější magickou metodu podle vlastního tvrzení vytvořila široká skupina "finančních analytiků a astrologů, kteří studovali evoluci planetárních cyklů a za použití komplexních propočtů výsledky srovnávali s vývojem evropských akciových trhů od roku 1910 do dneška". Tyto planetární cykly podle EMFA (ostatně jak jinak, že?) vykazují neuvěřitelnou korelaci s tržními trendy a investorům tak umožňují předpovídat "silnější tendence" vývoje trhu ve středním a delším období. "Naopak nedoporučujeme na základě našich předpovědí podnikat krátkodobé spekulace," varují představitelé EMFA.

Jaké výhody by vám měla EMFA přinést? Podle emailové nabídky má astrologická analýza přednosti dvě: kvalitativní, což prý znamená vysoké procento úspěšných předpovědí, a cenovou, neboť je výrazně levnější než klasická technická a fundamentální analýza trhů a jednotlivých podniků. Kvalitu astrologických předpovědí si můžete ověřit dokonce zdarma. Na webu www.emfa-online.com si lze objednat bezplatnou měsíční analýzu - jeden rozsáhlejší měsíční bulletin a čtyři týdenní stručné informace. Pokud si objednáte roční předplatné (2261 eur nebo 1990 USD), obdržíte 12 měsíčních a 52 týdenních bulletinů, 4 čtvrtletní předpovědi a jako speciální bonus 60 doporučení pro dlouhodobou investici do některé z evropských akcií. Podle vlastní webové stránky EMFA byla úspěšnost předpovědí hlavních trendů vývoje trhu v uplynulých třech letech až neuvěřitelně vysoká - plných 76%.

Budete-li chtít nejmodernější způsob předpovídání vývoje trhů vyzkoušet, stačí navštívit adresu www.emfa-online.com a rozloučit se s příslušným obnosem. Některým investičním společnostem by bezpochyby pomohlo, kdyby znaly konec pádu kurzů svých fondů a mohly nespokojené podílníky uklidnit informací z vysokých míst. Snad i depozitář a Komise pro cenné papíry by výdaj na astrologickou studii EMFA uznaly jako oprávněný - a snad na ni i přispěly.

Je podle vás předpověď vývoje kurzů akcií věda nebo magie? Co hvězdy doporučují ke koupi a co k prodeji? Měly by investiční společnosti týmy analytiků nahradit astrology? Jakou pověru při investování dodržujete vy? Dejte nám vědět!

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 57 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 12. 2000 10:21, smutnak

Tak jak to vypadá s vyhlášením? Jsem nedočkav odpovědi.

+43
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 12. 2000 21:51

NASDAQ - 2980, SAP - 1445, DAX - 6725, Nikkei - 14635, PX50 - 470. Názor jako názor.

-13
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (57 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

Akcie, Akciový trh

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

26. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

Obchodní řetězec Tesco ve Velké Británii tento týden prohrál dlouholetý spor s konkurentem Lidl. Tamní soud s konečnou platností potvrdil, že logo jeho věrnostního programu Clubcard... celý článek

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

Chaos v cenách, bloudění po prodejně, špinavé a nedostupné košíky, ohmatané pečivo... V naší anketě jsme se čtenářů zeptali, co jim v obchodních řetězcích nejvíc vadí.

Partners Financial Services