CO SI O TOM MYSLÍTE: Zaslouží si katastr nemovitostí zvýšení poplatků za své služby?

Za vklad do katastru nemovitostí by se už za dva roky mělo platit podstatně více než dnes. Je kvalita služeb poskytovaných katastrem na takové úrovni, aby se za ně platilo více? Napište své názory a přečtěte si zkušenosti ostatních čtenářů.

Češi by měli od roku 2009 platit za zápisy do katastru  nemovitostí dvakrát až třikrát více než nyní. Nově by se podle Hospodářských novin mělo platit za každou jednotlivou položku a nikoli za celý návrh na zápis. V číslech to bude znamenat zdražení zápisu u průměrného návrhu z 500 na až 1500 korun.

Zejména pražský katastr je známý tím, že vyřízení zápisu trvá několik měsíců, tedy podstatně déle, než kolik činí zákonná maximální lhůta. Jeho ředitelka nyní tvrdí, že se prodlevy podařilo výrazně snížit a navýšení poplatků si proto zaslouží. Dražší zápis by navíc měly vykompenzovat další vymoženosti, jako třeba možnost podat návrh na zápis digitálně.  A to už od roku 2009.

O zkvalitňování služeb katastru se mluví hodně. Otázka je, jestli se jeho digitalizaci opravdu podaří za rok stihnout. A jestli se díky ní vyřeší třeba i chyby, kdy do katastru byl zapsaný někdo jiný než skutečný majitel nemovitosti.

Jaké jsou vaše zkušenosti se službami katastru nemovitostí? Zaslouží si více peněz za své úkony? Co by se podle vás mělo na činnosti katastru zlepšit?

PODĚLTE SE O NÁZOR S OSTATNÍMI ČTENÁŘI

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 29 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 12. 2007 18:44, Culicek

Rozhodně ani náhodou!!! Trvá jim měsíce něco zapsat - když nepočítám např. Rokycanský. Ale je pravda, že jsem na v kancelářích narazila na docela milé a ochotné kancelářšké krysičky :-)

+58
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 1. 2008 9:28, aleka

Plně s váma souhlasím,oni i ty daně jsou dost velký a ještě si vymyslel další chytrák ,další placení doktorů ,nemocnic a léků.Opravdu nevím proč platíme zdravotní pojištění.Měli by jej zrušit.

Zobrazit celé vlákno

-26
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (29 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

CO SI O TOM MYSLÍTE: Vadí vám nejasný původ milionů některých politiků?

1. 11. 2007 | redakce Peníze.CZ

Ukládat do banky miliony a přitom pobírat sociální dávky je zřejmě v české politice normální. Běžné je zjevně i to, že politici placení z veřejných peněz nemíní vysvětlit, odkud mají... celý článek

CO SI O TOM MYSLÍTE: Chcete v Česku olympiádu?

25. 10. 2007 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Praha se pustila do dobrodružství, na jehož konci může být těžce zadlužené město i celá republika. Jmenuje se letní olympiáda. Souhlasíte s tím, aby se i přesto v Česku proháněli světoví... celý článek

CO SI O TOM MYSLÍTE: Máme mít v Česku další jadernou elektrárnu?

18. 10. 2007 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

V parlamentu se připravuje plán, jak zařídit stavbu dalších jaderných reaktorů. Argumentuje se především budoucím nedostatkem elektřiny. Co si o jaderné energetice myslíte? Napište... celý článek

CO SI O TOM MYSLÍTE: Zaslouží si Česká pošta plánované zdražení dopisů?

11. 10. 2007 | redakce Peníze.CZ | 9 komentářů

Česká pošta po třech letech plánuje výrazné zdražení některých služeb. Jejich kvalita se však za tuto dobu někde příliš nezměnila. Myslíte si, že v takovém případě má Česká pošta na... celý článek

CO SI O TOM MYSLÍTE: Umí vaše firma motivovat dobře k práci?

4. 10. 2007 | redakce Peníze.CZ | 4 komentáře

Stravenky, příplatky či jazykové kurzy nabízí řada firem jako zvláštní odměnu pro své zaměstnance. Skutečně dobře motivuje své lidi jen pětina firem. Jak to dělá ta vaše? Napište své... celý článek

Partners Financial Services