Kolik je minimální mzda? Často mnohem víc než osm tisíc

Kolik je minimální mzda? Často mnohem víc než osm tisíc
Nový ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek mimo jiné chce, aby úřady důsledněji kontrolovaly nejen dodržování minimální mzdy, ale také takzvaných minimálních tarifů pro jednotlivé skupiny prací. Povědomí o nich je totiž malé jak mezi zaměstnanci, tak mezi zaměstntavateli.

Připravili jsme praktický přehled vysvětlující, proč většina zaměstnanců musí v praxi povinně dostávat vyšší mzdu, než je zákonem stanovených osm tisíc minimální mzdy.

Pokladní a servírka? Minimálně 9800 korun

Téměř každý ví, že odměna za práci nesmí být nižší než státem stanovená minimální mzda, tedy 8000 korun měsíčně nebo 48,10 korun za hodinu. Mnoho lidí už ale netuší, že pro většinu zaměstnanců platí mnohem vyšší minimum. Například popelář musí dostat alespoň 8900 korun, pokladní v supermarketu nebo servírka nemůže brát méně než 9800 korun, zdravotní sestra si má vydělat alespoň 10 800 korun a ředitel společnosti přinejmenším 16 100 korun. ( Spočítejte si čistou mzdu)

Minimální mzda totiž určuje pouze skutečný základ, platný pro nejméně kvalifikované profese. Pro většinu zaměstnanců jsou rozhodující vyšší sazby - takzvané úrovně zaručené mzdy. Jde vlastně o vyšší stupně minimální mzdy pro konkrétní profese.

Osm úrovní zaručené mzdy

Zaručená mzda má osm úrovní stanovených nařízením vlády č. 567/2006 Sb. Možná je znáte spíše pod dřívějšími názvy „minimální mzdové tarify" nebo „mzdové skupiny".

Jednotlivé úrovně jsou rozlišeny podle složitosti, odpovědnosti a namáhavosti práce - od těch nejméně kvalifikovaných a nejhůře odměňovaných prací (první skupina) až po ty nejkvalifikovanější a nejlépe placené (osmá skupina). Minimální odměna stanovená pro nejnižší skupinu má shodnou výši s minimální mzdou, ostatní skupiny ji mají vyšší.

Pro všechny zaměstnavatele

Odměna za práci tedy v praxi nesmí být nižší než vládou určená zaručená mzda pro konkrétní profesi. Toto pravidlo se týká nejen zaměstnanců v pracovním poměru, ale vztahuje se i na dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti.

Nezáleží, zda jde o pracovní poměr na dobu určitou či neurčitou. Není ani důležité, jestli jde o „jen" o druhé zaměstnánínebo přivýdělek. Nárok na minimální mzdu vzniká v každé takové práci samostatně.

Všechny úrovně minimální (či přesně řečeno zaručené) mzdy se vztahují na všechny soukromé podnikatele. Pro úplnost dodejme, že na nepodnikatelskou sféru se vztahuje systém šestnácti platových tarifů.

U zkrácených úvazků méně

Měsíční sazba minimální (zaručené) mzdy vychází z týdenní pracovní doby 40 hodin. Jestliže má zaměstnanec sjednánu kratší pracovní dobu a zároveň není odměňován podle odpracovaných hodin, snižuje se mu minimální mzda úměrně odpracované době. Typicky u polovičního úvazku, tedy dvaceti hodin týdně místo čtyřiceti, je i minimální mzda poloviční, tedy 4000 korun měsíčně.

Jestliže jde o první pracovní poměr zaměstnance ve věku 18 až 21 let, snižuje se příslušné minimum na 90 procent. Omezení však platí jen pro prvních šest měsíců od vzniku (prvního) pracovního poměru. Mladiství zaměstnanci, tedy mladší osmnácti let, mají nárok jen na 80 procent příslušného minima. Lidem s částečným invalidním důchodem se minimum snižuje na 75 procent, u plného invalidního důchodu pak na 50 procent.

Co je to doplatek do minimální mzdy? Přečtete si ve zbytku článku na serveru aktuálně.cz.

 

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 20 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 8. 2010 14:03

Je velice zarážející, že minimální mzda je nižší, než je například důchod. Díky tomu, že se důchody každoročně valorizují, zatímco minimální mzda zůstává stejná již 5 let. Potom se vládní garnitůra nemůže divit, že lidé ztrácejí chut a motivaci dělat. Cesta do práce se neustále prodražuje k vůli vyšším cenám, tak je ekonomicky výhodnější nedělat, než brát minimální mzdu.Cestou do práce bych projezdil polovinu platu.

+13
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 8. 2010 12:57, Petr

Nechápu, proč nejdeš někam jinam, kde budeš mít víc peněz za méně práce!

Zobrazit celé vlákno

-7
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (20 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

minimální mzda, mzda, plat

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Otcové: na dovolenou po narození dítěte zapomeňte

23. 7. 2010 | Petr Kučera

Otcové: na dovolenou po narození dítěte zapomeňte

Plán bývalého ministra práce a sociálních věcí Petra Nečase (ODS) na týdenní otcovskou dovolenou se odkládá na neurčito. Důvodem je podle očekávání nedostatek peněz ve státním rozpočtu. celý článek

Nemůžete sehnat práci? Zkuste brigádu

3. 6. 2010 | František Mašek | 11 komentářů

Nemůžete sehnat práci? Zkuste brigádu

Zatímco úřady práce brigády téměř nenabízejí, z nabídky agentur práce a specializovaných inzertních serverů si může vybrat snad každý. Pozor ale na podmínky, za nichž budete pracovat. celý článek

Drobní podnikatelé musí na slušný důchod zapomenout. Platí nízké pojistné.

12. 3. 2010 | Jan Stuchlík | 14 komentářů

Drobní podnikatelé musí na slušný důchod zapomenout. Platí nízké pojistné.

Drobným podnikatelům se může v důchodu výrazně propadnout životní úroveň. Tomu se vyhnou jen tím, že si budou sami v produktivním životě vytvářet rezervu na stáří, nebo si budou platit... celý článek

Jaké lidi hledají firmy? S praxí a s nízkými nároky na plat.

18. 2. 2010 | Jan Stuchlík | 5 komentářů

Jaké lidi hledají firmy? S praxí a s nízkými nároky na plat.

Počet uchazečů na jedno volné místo přesahuje v polovině českých okresů číslo 26. Firmy si tak mohou vybírat a požadují uchazeče s praxí, dobrou kvalifikací a nízkými nároky na nástupní... celý článek

Partners Financial Services