Zdravotně postižení přinášejí firmám desítky tisíc korun

Zdravotně postižení přinášejí firmám desítky tisíc korun
Osoby zdravotně znevýhodněné by měly mít jednodušší cestu k získání práce. Firmy mají povinnost určitý počet takových lidí zaměstnat. Jenže tento status musí lidem se zdravotními problémy přiznat úřad práce, navíc už zdaleka zaměstnance nechrání tak jako dříve.

Dřívější pojem změněná pracovní schopnost byl všeobecně znám a charakterizoval lidi, kteří z důvodu svého zdravotního stavu byli nějakým způsobem omezeni ve své práceschopnosti, a tím handicapováni na trhu práce. Zákoník práce těmto osobám poskytoval třeba mnohem větší ochranu před výpovědí, kterou mohla firma dát jen s předchozím souhlasem úřadu práce. Dnes už neplatí ani jedno, ani druhé.

Zákon o zaměstnanosti, který začal platit v říjnu 2004, nahradil označení změněná pracovní schopnost termínem osoba se zdravotním postižením. Mezi tyto osoby začal řadit osoby s těžším zdravotním postižením (osoby plně invalidní), osoby se zdravotním postižením (osoby částečně invalidní) a osoby zdravotně znevýhodněné (osoby, kterým tento status přiznal úřad práce). Zároveň těmto osobám přestal poskytovat zvýšenou ochranu zákoník práce.

Zákon o zaměstnanosti stanovil, že se lidé se změněnou pracovní schopností považují za osoby zdravotně znevýhodněné po dobu platnosti posudku vydaného úřadem práce. Nejdéle ovšem do 30. září 2007. Pro tyto osoby i jejich zaměstnavatele z toho vyplývá, že pokud si zdravotně postižení nevyřídili u místně příslušného úřadu práce nové posouzení zdravotního stavu a zařazení mezi osoby zdravotně znevýhodněné, jsou od října 2007 považováni za zcela běžné zaměstnance.

Status osoby zdravotně znevýhodněné by měl člověku se zdravotními problémy usnadnit získání pracovního místa. Firmy, které mají více než 25 zaměstnanců, totiž musí z celkového počtu pracovníků zaměstnávat minimálně čtyři procenta osob se zdravotním postižením. Lidé s těžším zdravotním postižením se pro tyto potřeby započítávají třikrát.

Firma tuto povinnost může splnit třemi způsoby:

  • Zaměstnat osoby se zdravotním postižením minimálně v počtu 4 procent ze všech zaměstnanců, přitom jim musí nabídnout klasickou pracovní smlouvu. Dohoda o pracovní činnosti či o provedení práce nestačí.
  • Odebírat výrobky či služby, nebo zadávat zakázky zaměstnavatelům zaměstnávajícím více než 50 procent zaměstnanců se zdravotním postižením, nebo také odebírat výrobky či služby a zadávat zakázky OSVČ se zdravotním postižením
  • Odvodem do státního rozpočtu, kdy výše tohoto odvodu činí ročně za každého občana, za kterého nesplnil zaměstnavatel povinný podíl částku 2,5násobku průměrné mzdy, např. v letošním roce je to částka 49 087 Kč na jednoho zaměstnance
  • Lze rovněž zvolit kombinaci výše uvedených způsobů.

Zaměstnavatel musí vždy do 15. února daného roku oznámit úřadu práce, kterou z možností splnění povinnosti si v předchozím roce zvolil.

Aby měli zdravotně postižení větší šanci na získání místa, stát firmy k jejich zaměstnávání ještě dodatečně motivuje. Při vytvoření chráněného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením může firma dostat od státu příspěvek, který může činit maximálně osminásobek průměrné mzdy. Na místo pro osobu s těžším zdravotním postižením může firma získat dotaci maximálně ve výši dvanáctinásobku průměrné mzdy. V roce 2007 je to u osob se zdravotním postižením částka 157 079 korun a u osob s těžším zdravotním postižením částka 235 618 korun. Ve stejné výši může příspěvek od úřadu práce obdržet i osoba samostatně výdělečně činná, která je zároveň osobou se zdravotním postižením a rozhodne se podnikat na základě dohody s úřadem práce. Úřad práce také přispívá na provozní náklady chráněného pracovního místa.

Pokud zaměstnavatel vytvoří najednou deset a více chráněných pracovních míst, jsou příspěvky státu ještě štědřejší. Rovněž stát pamatuje na zaměstnavatele zřizující chráněné pracovní dílny přímo pro zaměstnávání zdravotně postižených zaměstnanců, a také přispívá na provoz těchto chráněných pracovních dílen. Všechny tyto příspěvky jsou poskytovány úřady práce.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+15
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdy lze dostat výpověď ve zkušební době

30. 11. 2007 | Táňa Chadrabová | 40 komentářů

Kdy lze dostat výpověď ve zkušební době

Ve zkušební době může přijít o práci těhotná žena i nemocný zaměstnanec. Lze ji ovšem sjednat jen písemně a před nebo v den podepsání pracovní smlouvy.

Pozor na záludnosti pracovních smluv na dobu určitou

27. 11. 2007 | Táňa Chadrabová | 35 komentářů

Pozor na záludnosti pracovních smluv na dobu určitou

Pracovní smlouva na dobu určitou se po dvou letech může na přání zaměstnance změnit na neurčitý pracovní poměr. To ovšem neplatí pro pracovníky, kteří zaskakují třeba za ženy, které... celý článek

Nezaměstnaní: nejdřív do školy, pak do práce

10. 5. 2007 | Milan K. Osvaag

Nezaměstnaní: nejdřív do školy, pak do práce

Už za měsíc a půl začnou v Mostě chodit do jedné z největších českých středních škol noví žáci. Budou to nezaměstnaní, kteří se na mosteckém unikátním výukovém a tréninkovém pracovišti... celý článek

Partners Financial Services