Nenechte se okrást na dovolené: Peníze.cz představují aplikaci Kurzy měn pro iPhone, iPad a Android

Peníze.cz a společnost Onmeco právě uvedly na trh bezplatnou českou aplikaci Kurzy měn pro mobilní telefony a tablety s operačními systémy iOS a Android. Partnerem aplikace je LBBW Bank.
Nenechte se okrást na dovolené: Peníze.cz představují aplikaci Kurzy měn pro iPhone, iPad a Android

„K nápadu vytvořit českou aplikaci, která by kdekoliv, a dokonce i bez připojení k internetu dokázala zobrazit platný kurzovní lístek a umožnila provést jednoduché početní operace, mě přivedl nepříjemný zážitek z dovolené. Směnárník v zapadlém tureckém městečku se mi tehdy snažil vnutit místní liry za ten nejvýhodnější kurz na světě, jak vehementně tvrdil. I když jsem věděl, že se mě snaží ošidit, bylo to pouze slovo proti slovu. Teď už jsem na podobné spory dobře připraven,“ popisuje vznik aplikace Martin Vlnas, ředitel společnosti Partners media, která spravuje weby Peníze.cz a Finmag.

Kurzy měn navíc nepřevádějí jen na českou korunu, jedním dotekem displeje můžete zobrazit kurz jakéhokoliv páru z 34 nejvýznamnějších světových měn, jež aplikace pravidelně sleduje. Ty, které budete využívat často, si pak můžete pro rychlý přístup přidat mezi oblíbené.

Aplikaci však nevyužijete jen na dovolené. Kurzy měn vám pomohou, i když přemýšlíte, jestli je správný čas nakupovat v zahraničním e-shopu nebo směnit dolary, eura či kuny, které se vám válejí v šuplíku. „Právě pro tyto situace jsme se do aplikace rozhodli přidat grafy zobrazující historický vývoj kurzu dané měny vůči české koruně za poslední měsíc, rok a deset let,“ upozorňuje Martin Vlnas.

Zdrojem dat je kurzovní lístek České národní banky.

Náhledy zvětšíte kliknutím

Co aplikace umí 

  • Aplikace je česky a po omezenou dobu zdarma. Další verze aplikace už ale mohou být zpoplatněné, chcete-li tedy Kurzy měn používat zdarma, stahujte nyní!
  • K aktualizaci kurzů měn dojde při každém zapnutí. Pokud je aplikace zapnutá, můžete si interval aktualizace nastavit sami (iOS).
  • Pokud jste bez připojení k internetu, aplikace pracuje s posledním známým kurzovním lístkem. 
  • Kromě pravidelně aktualizovaných kurzů 34 světových měn vůči české koruně si můžete jednoduše zobrazovat kurz jakéhokoliv měnového páru. Ty, které využíváte často, si můžete přidat mezi oblíbené.
  • Kalkulačka vám umožní provádět všechny základní matematické operace s real-time výpočtem kurzu.
  • Historické grafy zobrazí vývoj kurzu za poslední měsíc, rok či deset let.
  • Třešničkou na dortu je on-line aktualizace kurzovního lístku spuštěná zatřesením s mobilním telefonem (iOS).

Ke stažení

O společnosti Partners media

Společnost Partners media vydává finanční servery Finmag a Peníze.cz. Finmag se soustřeďuje na informace o financích v souvislostech, server Peníze.cz od roku 2000 nabízí více než 600 000 čtenářů měsíčně praktické rady, jak efektivně nakládat se svými penězi.

O společnosti Onmeco

Společnost Onmeco se zabývá optimalizací webů a vývojem mobilních aplikací. Její tým se skládá z profesionálů, kteří pracují v oboru již přes 10 let. Primárně se zaměřuje na větší projekty, kde může uplatnit koncepční a strategický přístup. Firma stojí například za populární mobilní aplikací integrující streamované video, kterou vyvinula pro Českou televizi. 

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Letos bez konzerv. Mazané triky, jak si na dovolené levně žít jako králové

11. 5. 2012 | Michal Kašpárek | 6 komentářů

Letos bez konzerv. Mazané triky, jak si na dovolené levně žít jako králové

Cestujte jako geekové: levně, dobrodružně, ale přitom bezpečně. Varujeme: čtení článku může způsobit chuť na všechno se vykašlat a okamžitě vyrazit do světa.

Mobilní aplikace Obchodní rejstřík v novém

4. 5. 2012 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Mobilní aplikace Obchodní rejstřík v novém

Před rokem spatřily světlo světa naše první mobilní aplikace: čtečky webů Peníze.cz a Finmag. Za pár měsíců poté jsme spustili úspěšnou aplikaci Obchodní rejstřík. A od té doby jsme... celý článek

Máte chytrý telefon? Vysmějte se operátorům a bankám, prozradíme jak

4. 11. 2011 | Michal Kašpárek | 8 komentářů

Máte chytrý telefon? Vysmějte se operátorům a bankám, prozradíme jak

Pět aplikací a mobilních webů vám pomůže najít bankomat, přepočítat ceny z cizích měn na koruny nebo taky najít restauraci, kde nebudete litovat utracených peněz.

Aplikace Obchodní rejstřík pro iPhone a iPad

24. 10. 2011 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Aplikace Obchodní rejstřík pro iPhone a iPad

Největší český finanční server Peníze.cz a společnost Onmeco uvádějí bezplatnou aplikaci pro mobilní telefony iPhone a tablety iPad, která umožňuje snadné vyhledávání firem i osob v... celý článek

Partners Financial Services