Zlato na ústupu!

Máloco vzbudilo letos v investičním světě takový poprask, jako propad cen zlata. Na vrcholu stála trojská unce přes 1900, dneska není ani za 1390 dolarů. Šlo jen o korekci, nebo byla příčina ještě jinde? Podívejte se na přehlednou infografiku z dílny SaxoBank.
Zlato na ústupu!

Rok se zlatem na Peníze.cz

Nejnovější články se zlatem v hlavní roli:

Jak vysvětlují pád zlata analytici investiční banky SaxoBank? Pouhá korekce, nebo systémový důvod? Pro zájemce máme samozřejmě i verzi v pdf ke stažení.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 11. 2013 20:05, Radek Hauser

Velmi dobrý názor.Nemůžu jinak než souhlasit.Zlato je dlouhodobá investice a je potřeba si uvědomit, proč ho mít v portfoliu.Podle statistik 90% Čechů investuje, ale vše jen do finančních produktů.Co se stane, když nastane problém s měnou nebo bude období vysoké inflace?Pokud přijde státní bankrot, tak v extrémním případě bude mít většina Čechů v ruce jen výpis z účtu.
Přijde mi rozumné nemít vše jen ve finančním sektoru.Určitě je dobré si dát část do finančních produktů, část do nemovitosti a část do zlata a stříbra.VStáty jsou stále více předlužené a kladu si otázku, jak se jednoho dne dluhy vyřeší.Jsem přesvědčený, že státy si dluhy budou platit vsokou inflací a pak to vyřeší měnovou reformou a dluhy účetně smažou.Dluhy ale nezaplatí stát, ale všichni střadatelé.Ostatně měnový reforma v Československu v roce 1953 mluví za vše.Bohužel na minulost se zapomíná, ale zeptejte se vašich babiček, jak to v té době proběhlo.Mě rozhodně dává smysl investice do zlata a stříbra.

Zobrazit celé vlákno

+2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zlato. Čas nákupů?

29. 4. 2013 | Jan Traxler | 11 komentářů

Zlato. Čas nákupů?

V dubnu jsme byli svědky nevídaného propadu ceny zlata. Co za propadem stojí? Má smysl využít této situace k nákupům?

Libor Kochrda: Jak investovat do zlata?

3. 4. 2013 | Martin Vlnas | 29 komentářů

Libor Kochrda: Jak investovat do zlata?

„Cenné kovy by měly tvořit zhruba pět až patnáct procent portfolia. Velmi konzervativním investorům, kteří nevěří akciovým trhům a chtějí mít své úspory fyzicky pod kontrolou, pak doporučuji... celý článek

Investice v krizi: vsadíte na zlato?

10. 9. 2012 | Jaroslav Šura, Gabriela Kukalová | 31 komentářů

Investice v krizi: vsadíte na zlato?

Dluhová krize se teprv rozjíždí a bude zesilovat. Akcie jsou v takové době spíš pro otrlé investory, lépe řečeno spekulanty. Státní dluhopisy jsou bezpečnější jen zdánlivě. Alternativou... celý článek

Zlatá horečka stoupá: čas na aspirin a studený obklad

23. 8. 2011 | Tomáš Prouza | 16 komentářů

Zlatá horečka stoupá: čas na aspirin a studený obklad

Kdo nemá doma cihličku zlata, jako by vůbec nebyl. Aspoň takový dojem vytváří většina českých médií – a pomáhají tak vytvářet horečku, na které vydělají jen překupníci.

Zlato je pořád „in“

19. 8. 2011 | Michal Valentík | 12 komentářů

Zlato je pořád „in“

Dnešní centrální bankéři obecně nepovažují zlato za měnu. Důkazem může být nedávná odpověď šéfa Fedu Bernankeho na otázku kongresmana Rona Paula, jestli zlato můžeme považovat za peníze.... celý článek

Partners Financial Services