Produkt již není aktualizován!

UNIQA pojišťovna, a.s. - Investiční život.pojištění FINANCE LIFE

Poslední aktualizace: 5. 8. 2020

Základní údaje

PoskytovatelUNIQA pojišťovna, a.s.
SegmentObčané
Investiční životní pojištění FINANCE LIFE

IŽP FINANCE LIFE je druhem pojištění, které lze optimalizovat v souladu s daňovou úpravou.
Má dvousložkovou strukturu:
- složku rizikovou k ochraně proti nepříznivým životním situacím
- složku ke zhodnocení úspor, která umožňuje klientovi zvolit vhodný investiční program

Během trvání pojištění lze investiční program změnit. Správu investičních programů zajišťují experti UNIQA a Raiffeisenbank.

V rámci úrazového připojištění k produktu FINANCE LIFE nabízí pojišťovna klientům možnost sjednání samostatného krytí rizika trvalých následků s progresivním plněním dle rozsahu postižení:
- Základní pojistná částka činí 200 000 Kč (lze uzavřít až šestinásobek této sumy)
- Progresivní pojistné plnění tak může dosáhnout až 4 800 000 Kč.

Vzhledem ke kombinaci investičního pojištění s hypotečním úvěrem bylo do programu integrováno připojištění denních dávek po dobu pracovní neschopnosti.

Novinkou je i nástroj k utlumení rizika ztráty způsobené propadem akciových trhů ke konci pojištění. Speciální INVESTPLAN spočívá v postupném automatickém převádění příslušné části podílových jednotek z dynamičtějších programů do dluhopisového portfolia STABIL, aby se zamezilo ztrátě z důvodu výkyvů kurzu akcií v posledních (maximálně deseti) letech trvání pojištění.

Pro větší transparentnost produktů ve vztahu ke klientům UNIQA zveřejňuje vedle výše management fee v jednotlivých investičních programech také jejich celkový TER, který zahrnuje veškeré náklady spojené s externí správou fondů použitých v rámci investičních programů.

Struktura programů
STABIL, STABILNÍ
Český dluhopisový fond investuje převážně do státních dluhopisů České republiky se zaměřením na emise se splatností do 10 let. S cílem optimalizovat výnos portfolia selektivně investuje i do dluhopisů jiných emitentů. Protože se jedná o investici denominovanou v CZK, neplyne z ní pro českého investora žádné měnové riziko. Portfolio je aktivně řízeno. Portfolio manažeři rovněž využívají speciální model, který je založený na vývoji výnosnosti německých státních dluhopisů. Při odpovídajícím signálu z tohoto modelu se fond částečně zajišťuje proti riziku stoupajících výnosů zkrácením durace.

PLUS
V rámci strategie tohoto programu se může akciový podíl pohybovat od 30 % do 50 %, a to z důvodu omezení tržního rizika. V dlouhodobém horizontu generuje akciová složka významné výnosy, celkové tržní riziko portfolia je však relativně omezeno. Aktuální podíl akciových fondů představuje 40 % a podíl dluhopisových fondů 60 %. Český dluhopisový fond investuje převážně do státních dluhopisů ČR a redukuje tím měnové riziko pro investora. Dále je 20 % investováno do dluhopisů středo a východoevropských zemí formou UNIQA Eastern European Debt Fond. Akciová složka obsahuje 10 % akcií zaměřených na pacifickou oblast a Asii, dále 20 % globálních a 10 % evropských akcií.

DYNAMICKÝ
Strategie aktivního řízení rizika optimalizuje globální tržní příležitosti ve vztahu k riziku. Podíl akcií se pohybuje od 70 % do 95 %. V současné alokaci aktiv představuje akciový podíl 70 %. Těžiště leží s 40 % ve fondech s globálním působením, dále v 15 % v evropských fondech, 10 % v akciových fondech zaměřených na střední a východní Evropu a 5 % ve fondech zaměřených na Eurasii. Dluhopisová část je zastoupena z 20 % Českých dluhopisovým fondem a dále 10 % UNIQA Eastern European Debt fondem, který investuje ve střední a východní Evropě.

EXTRA
Strategie aktivního řízení rizika optimalizuje globální tržní příležitosti ve vztahu k riziku. Podíl akcií se pohybuje od 70 % do 95 %. V současné alokaci aktiv představuje akciový podíl 70 %. Těžiště leží s 45 % v globálních akciových fondech, dále 15 % v akciových fondech s evropským polem působnosti a 10 % ve fondech zaměřených na pacifickou oblast a Asii. Dluhopisová složka je zastoupena 20 % českým dluhopisovým fondem a 10 % středo a východoevropskými dluhopisy formou UNIQA Eastern European Debt Fond.

SMÍŠENÝ
V rámci strategie tohoto programu se může akciový podíl pohybovat od 30 % do 50 %, a to z důvodu omezení tržního rizika. V dlouhodobém horizontu generuje akciová složka významné výnosy, celkové tržní riziko portfolia je však relativně omezeno. Aktuální podíl akciových fondů představuje 40 % a podíl dluhopisových fondů 60 %. Český dluhopisový fond investuje převážně do státních dluhopisů ČR a redukuje tím měnové riziko pro investora. Dále je 20 % investováno do dluhopisů středo a východoevropských zemí formou UNIQA Eastern European Debt Fond. Akciová složka obsahuje 30% globálních a 10 % evropských akcií.

EQUITY
Se strategií EQUITY vznikla celosvětově diversifikována akciová strategie. Cílem je, aby se dlouhodobě orientovaní investoři mohli podílet na historicky vyšších výnosech na akciových trzích. Pro akcie je charakteristická vyšší volatilita (kolísavost cen), toto riziko řídí strategie EQUITY širokou regionální diversifikací produktů s příměsí fondů s Total-Return filosofií managementu (řízení výnosu přímo ve vztahu k riziku, tzn. relativní nezávislost na volatilitě trhu). Pro snížení rizik je rovněž možné alokovat až 20 % svěřených prostředků do fondů peněžního trhu. Těžiště leží s 65 % ve fondech s globálním působením, dále v 10 % v evropských fondech, 5 % v akciových fondech zaměřených na střední a východní Evropu a 20 % ve fondech zaměřených na Eurasii.

AKCIOVÝ
S investičním programem AKCIOVÝ vznikla celosvětově diversifikována akciová strategie. Cílem je, aby se dlouhodobě orientovaní investoři mohli podílet na historicky vyšších výnosech na akciových trzích. Pro akcie je charakteristická vyšší volatilita (kolísavost cen), toto riziko řídí investiční program AKCIOVÝ širokou regionální diversifikací produktů. Pro snížení rizik je rovněž možné alokovat až 20 % svěřených prostředků do fondů peněžního trhu. Těžiště leží s 70 % ve fondech s globálním působením, dále v 15 % v evropských fondech, 5 % v akciových fondech zaměřených na střední a východní Evropu a 10 % ve fondech zaměřených na Eurasii.

Porovnejte si nabídky, vyberte tu nejvýhodnější a ušetřete.

Správně nastavené pojištění vám pomůže překonat nepřízeň osudu. Nespoléhejte se na náhodu.

UNIQA pojišťovna, a.s. - Investiční život.pojištění FINANCE LIFE - Diskuze

Žádný komentář nebyl vložen.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Výpočet mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

Nový rozsudek v kauze starších smluv kapitálového životního pojištění je výjimečný tvrdou...více

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně...více

Pojišťovny čekají nové spory. Ústavní soud se zastal klienta

Pojišťovny čekají nové spory. Ústavní soud se zastal klienta

Někteří lidé, kteří si před lety sjednali investiční životní pojištění, mají šanci na...více

Partners Financial Services