Podílejte se na růstu technologických gigantů

PR článek | rubrika: FINEXPO | 28. 9. 2015
Fascinuje vás úspěch technologických společností, jako jsou Apple, Google či Intel? Prostřednictvím nového investičního certifikátu společnosti BHS se můžete na růstu těchto firem přímo podílet, a ještě během tří let zhodnotit své prostředky až o 21 %.
Podílejte se na růstu technologických gigantů

Komerční spolupráce

Certifikát Technology Titans představuje novou investiční příležitost na tři roky, kterou BHS uvedla na trh v září. Emitentem je Raiffeisen Centrobank AG, investuje se v českých korunách.

V průběhu tří let bude každé pololetí při splnění podmínek vyplácen výnos v podobě podmíněného kuponu ve výši 3,5 %. Díky velmi nízko nastaveným ochranným bariérám je navíc ošetřeno riziko, že investoři část svých prostředků ztratí.

To samo o sobě garantují i názvy společností, do nichž investoři své prostředky vkládají. Jde skutečně o technologické titány, kteří svými produkty mění a určují naši dobu. Apple, založený technologickým vizionářem Stevem Jobsem, asi není třeba blíže představovat. Stejně tak známý je Google, který za necelých dvacet let své existence ovládl prostředí internetových vyhledavačů, či Intel, bez jehož procesorů a čipů si dnes nelze představit žádné PC. Všechny tyto firmy jsou dlouhodobě úspěšné a vykazují stabilní hospodářské výsledky. 

Princip je jednoduchý, investor se v upisovacím období rozhodne pro výši investice. Nominální cena jednoho certifikátu je 1000 Kč, nejnižší hodnota investice je 100 000 Kč. 

Následně je v předem stanovené rozhodné dny sledována výkonnost společností, do nichž investor vloží své prostředky. Při splnění podmínky, že hodnota akcií firem neklesne pod 80 % původní hodnoty akcie, jsou vypláceny pololetní podmíněné kupony ve výši 3,5 %. Za tři roky tedy mohou investoři zhodnotit své prostředky až o 21 %. 

Pokud v jednom období nejsou splněny podmínky pro vyplacení podmíněných kuponů a v dalším již ano, jsou vypláceny zpětně. Prostředky investorů přitom chrání tzv. ochranná bariéra, jež je nastavena na 65 % hodnoty nejhorší akcie sledovaných firem. Jestliže neklesne pod tuto ochrannou bariéru, obdrží investoři 100 % nominální hodnoty investice. 

Po uplynutí prvního roku je navíc možné využít tzv. Autocallu, tedy předčasného ukončení investice a jejího odprodeje zpět emitentovi. Kromě toho může investor prakticky kdykoliv prodat certifikát prostřednictvím makléřů BHS na trhu cenných papírů. 

Obliba investičních certifikátů na trhu stále roste. Představují moderní formu investice. Jde prakticky o dlužní úpis, jímž se emitent zavazuje, že od investora po skončení doby splatnosti certifikát za stanovených podmínek odkoupí zpět. Certifikáty jsou vhodné pro ty investory, kteří chtějí nadprůměrně zhodnotit své investice, ale zároveň je určitým způsobem ochránit.
Upisovací období pro tuto atraktivní investici je 30. září do 15 hodin odpoledne. Bližší informace o tomto certifikátu zjistíte na stránkách společnosti BHS, případně přímo od jejích makléřů.

 

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Trading jako věda. Nervy z ocele jsou vám bez funkční strategie k ničemu

22. 9. 2015 | Petr Tmej | 11 komentářů

Trading jako věda. Nervy z ocele jsou vám bez funkční strategie k ničemu

Sedmdesát procent úspěchu v tradingu je zvládnutá psychologie, deset procent obchodní strategie a dvacet procent sofistikovaný money management? Tak tohle může myslet vážně jen ignorant. celý článek

Trading: Dvě stě procent ročně není úspěch

9. 9. 2015 | Petr Tmej | 10 komentářů

Trading: Dvě stě procent ročně není úspěch

V dnešním pokračování seriálu o obchodování na burze jsem pro vás připravil rozhovor s Petrem. Ten od roku 2009 aktivně a úspěšně obchoduje na finančních trzích. Peněz, se kterými obchoduje... celý článek

Trading jako denní chléb. Máte na to?

25. 8. 2015 | Petr Tmej | 17 komentářů

Trading jako denní chléb. Máte na to?

Sníte o bezstarostném životě, denně kořeněném pár hodinkami chytrého obchodování na burzách? Ordinujeme budíček!

Konec BrokerJetu. Příležitost, nebo komplikace?

18. 8. 2015 | Petr Tmej | 11 komentářů

Konec BrokerJetu. Příležitost, nebo komplikace?

Klienti končícího brokera BrokerJet můžou své obchody bezplatně převést k Saxo Bank. Pokud si budou vybírat jinde, zaplatí. Tak či onak je to příležitost k rozvážení, jaký by vlastně... celý článek

Zaklínadlo fixní úrok. Vějička pro naivní investory

18. 5. 2015 | Jan Traxler | 4 komentáře

Zaklínadlo fixní úrok. Vějička pro naivní investory

Slovní spojení „fixní úrok“ evokuje jistoty a prosperitu. Proto je tak oblíbené mezi marketéry investičních produktů. Jsou lidé, kterým slib fixního úroku docela stačí – nemají potřebu... celý článek

Partners Financial Services