100 rad jak zbohatnout

Eva Sovová | rubrika: Tip na knihu | 25. 9. 2008 | 21 komentářů
100 rad jak zbohatnout
Peníze hýbou světem. Ti, kdo mají peněz hodně, přemýšlí jinak než ostatní. Rady, jak se stát boháčem, přináší světový bestseller „100 zlatých rad jak zbohatnout“.

„Všichni chceme být zámožní, bohatí, movití, majetní a fascinují nás všichni, kteří to dokázali,“ říká Richard Templar v úvodu své knihy, která se nyní dostala i na české pulty. Na dalších stránkách otevírá čtenářům pokladnici pravidel, kterými se řídí bohatí lidé. „Žádné pravidlo samo o sobě vám úspěch nezaručí, ale každé z nich zvyšuje vaše šance, že se vám podaří zbohatnout,“ dodává autor světového bestselleru.


Název:
100 zlatých pravidel jak zbohatnout
Autor: Richard Templar
ISBN: 978-80-247-2160-6
Nakladatelství: Grada

Richard Templar má za sebou sérii úspěšných knih. Přiznává, že se stal bohatým člověkem. Osobně si přitom vyzkoušel, jak je užitečné začít myslet tak, jak myslí jen bohatí lidé. „Zbohatnout může každý, peníze si nevybírají,“ říká autor. Jeho rady ovšem nejsou určeny těm, kteří čekají, že si vydělají peníze bez velkého přičinění třeba výhrou v loterii nebo způsobem na hranici slušnosti nebo zákona. Knížka je určená těm, kdo jsou připraveni na svém zbohatnutí tvrdě a dlouhodobě pracovat.

Autor knihy píše čtivě. Umí najít příměry a mnohdy složité pravidlo dokáže vysvětlit jasně a srozumitelně. Ze své zkušenosti popisuje, kde dělal chyby a jak pro něj bylo těžké přehodnotit zaběhaný způsob myšlení a vztah k penězům.

Řada doporučení je notoricky známá, například to, že by měl člověk nejprve udělat ve svých financích inventuru, aby si ujasnil, nakolik jeho příjmy pokrývají výdaje, kolik má naspořeno a jaké dluhy musí případně splácet. „Nepůjčujte si, když opravdu nemusíte,“ doporučuje autor. Upozorňuje i na to, že je lepší bydlet ve vlastním než v podnájmu a volné finanční prostředky nenechávat povalovat a co nejrychleji je dát alespoň na spořící účet.

Přidává však i speciální doporučení jak se chovat, co okolí nesdělovat a co v sobě překonat, aby cesta k penězům byla snadnější. „Musíte působit jako silní a sebevědomí jedinci,“ shrnuje Templar sérii rad, které získal od bohatých lidí. „Když si ostatní myslí, že peníze potřebujete, dává jim to nad vámi moc, což vás staví do zranitelné pozice,“ říká.

Knížka poskytuje také praktické rady, jak se naučit uzavírat obchody, rozvíjet schopnosti a zbytečně peníze neztrácet. Nabízí rovněž finanční know-how a sérii doporučení, kdy je už potřeba využít služby poradců a finančních specialistů a na co si přitom dávat pozor. „Nikdo na celém světě nezbohatne za vás. O to se budete muset postarat sami,“ poznamenává autor 100 zlatých rad jak zbohatnout.

Anketa

Máte nápad, jak si vydělat víc peněz než dosud?

Vtahuje čtenáře i do způsobu myšlení v okamžiku, kdy je potřeba nabyté peníze a majetek dále zhodnocovat a případně spojit síly s dalším obchodním partnerem nebo partnery. Podle Templara musí takový člověk znát své silné i slabé stránky a vědět, zda nejlepší výkon podává jako sólista, člen tandemu nebo týmový hráč. „Například já jsem dobrý v řešení věcí v hrubých obrysech a z celkové perspektivy, ale co se týče detailnějšího přístupu a podrobností, tam mám značné rezervy,“ přibližuje Templar.

Pro další investování a zhodnocování peněz je podle Richarda Templara nezbytné, aby bohatý člověk věděl, jaký je typ investora, zda je ambiciózní, rozvážný, váhavý nebo nepřipravený. Každému typu připisuje autor zcela odlišné vlastnosti i slabiny. Poznáním vlastních slabin investor dokáže předem lépe odhadnout, nakolik mohou jeho zdravý úsudek zastřít emoce.

Autor světového bestselleru 100 zlatých pravidel jak zbohatnout se snaží upozornit také na moment, kdy je třeba říci dost a bohatství začít moudře užívat a část peněz věnovat třeba na dobročinné účely. Přidává i praktický návod, jak si umět vybrat dobrý charitativní projekt a neházet tak zbytečně peníze do bezedných pokladnic.

Může zbohatnout každý? Setkali jste se osobně s bohatými lidmi ? Co vás na nich zaujalo? Podělte se o názor.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+121
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 21 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 9. 2008 6:12, Běluška

pro náš stát - dle příkladů politiků - krást a krást - denně se s tím setkávám v obchodě .....jedině tak se bohatne v Čechách

+85
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

26. 9. 2008 13:37, Aceinvesor

Citace - Běluška / 25.09.2008 06:12

pro náš stát - dle příkladů politiků - krást a krást - denně se s tím setkávám v obchodě .....jedině tak se bohatne v Čechách

Nemusíte přiznávat kolik jste si nakradla i když podle příspěvku soudím, že nedokážete ani to.

Zobrazit celé vlákno

-28
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (21 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

knihy

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak koupit byt: ověřte si, kdo je majitel

23. 9. 2008 | Věra Tůmová | 7 komentářů

Jak koupit byt: ověřte si, kdo je majitel

Při nákupu nemovitosti by si měl kupec vždy ohlídat, od koho ji kupuje. Ověřit vlastnictví kupovaného bytu či domu přitom nestačí jen jednou.

Složité bankovní poplatky už jde propočítat na bankovních kalkulačkách

23. 9. 2008 | Věra Tůmová

Složité bankovní poplatky už jde propočítat na bankovních kalkulačkách

Společný průzkum serverů Penize.cz a www.bankovnipoplatky.com o nesrozumitelných a složitých poplatcích bank nutí finanční instituce k zprůhledňování informací o poplatcích. Banky a... celý článek

Sedm rad pro sjednání nejlevnějšího běžného účtu

12. 9. 2008 | Eva Sovová, Věra Tůmová | 4 komentáře

Sedm rad pro sjednání nejlevnějšího běžného účtu

Poplatky u bankovních účtů rozčilují nejednoho klienta. Řada z nich kvůli tomu zvažuje změnu účtu. Při výběru nejvhodnějšího účtu se ale vyplatí na některé parametry rovnou v bance... celý článek

Jak se zadlužit zodpovědně

31. 7. 2008 | Eva Sovová | 15 komentářů

Jak se zadlužit zodpovědně

Zadlužit se je vážné rozhodnutí. Občanské poradny umí bezplatně poradit, jak nespadnout do finanční pasti. Přinášíme deset základních otázek, na něž byste si měli odpovědět dříve, než... celý článek

Investice do umění nemusí být až takové umění

19. 2. 2008 | Věra Tůmová | 3 komentáře

Investice do umění nemusí být až takové umění

Koupit obraz neznámého malíře za pár korun a po deseti letech ho prodat za pár set tisíc je sen každého investora do umění. Jenže k tomu potřebuje notnou dávku štěstí a znalostí. Pro... celý článek

Partners Financial Services