Rádce pro investory: Úvěr na obchodování s úrokem 0 %

PR článek | rubrika: PR Článek | 9. 1. 2017
Burza v Německu patří mezi nejatraktivnější evropské trhy. Fio banka nabízí investorům mimořádnou akci bezúročného obchodování na tomto trhu s možností až desetinásobné páky.
Rádce pro investory: Úvěr na obchodování s úrokem 0 %

Německá burza představuje společně s burzou v Londýně největší a nejlikvidnější akciový trh v Evropě. Burza umožňuje obchodování s více než 2 800 tituly z Německa a ze zahraničí. Hlavní segment frankfurtské burzy, elektronický trh Xetra, nabízí investorům model obchodování, který umožňuje efektivní účast všech obchodníků včetně velkých profesionálních i drobných investorů. O úspěšnosti Xetry svědčí i fakt, že její obchodní model převzaly další burzy, mimo jiné burza Vídeňská nebo Burza cenných papírů Praha.

Fio banka je jedním ze dvou českých přímých účastníků trhu a členem burzy se stala jako první český subjekt již v roce 2004. Její klienti navíc mají možnost obchodovat na Xetře za nejnižší poplatky mezi domácími brokery.

Příležitosti pro dlouhodobé investory i krátkodobé spekulanty (obchodníky)

Německá burza nabízí široký výběr tradičních, fundamentálně silných firem z odvětví, do kterých investor na českém trhu nemá možnost investovat. Najdeme zde automobilky, farmaceutické společnosti či průmyslové konglomeráty. Mnoho těchto společností pravidelně vyplácí dividendu a v prostředí nízkých úrokových sazeb tak představují zajímavou alternativu zejména pro dlouhodobé investory. V tabulce níže uvádíme přehled největších společností v indexech DAX a EuroStoxx 50 společně s jejich dividendovými výnosy v roce 2016. 

Burza Xetra nabízí mnoho zajímavých příležitostí i pro krátkodobé investory. Turbulentní politické a makroekonomické prostředí zvedá volatilitu mnoha titulů a poskytuje tak ideální prostředí ke krátkodobým spekulacím. Pro zvýšení výnosnosti takových investic mají obchodníci v oblibě využití úvěrového financování. Tzv. obchodování na páku či margin je výhodné u těch spíše volatilnějších titulů a jejich přehled uvádíme v tabulce níže. Současně je možné využít páky i pro instrumenty, které inverzně kopírují vývoj podkladového indexu a tak vydělávat i při poklesu trhů.

Využijte pákové obchodování a neplaťte nic navíc

V souvislosti s trvale rostoucím zájmem o obchodování na zahraničních trzích nabízí Fio banka mimořádnou akci pro investory hledající možnosti vyššího zhodnocení investovaného kapitálu prostřednictvím úvěru na obchodování. Do konce ledna 2017 mohou obchodníci využít bezúročné období pro obchodování na německé burze s až desetinásobnou pákou. Investor tak má jedinečnou šanci zvýšit si kupní sílu zdarma.

Hlavní parametry akce:

  • nulový úrok z čerpání úvěru pokud je ručení úvěru nad 100 %
  • nabídka platí pro nové i stávající klienty
  • nulové administrativní poplatky
  • nejnižší poplatek za obchod mezi domácími brokery
  • akce se vztahuje na všechny akcie z předních německých indexů DAX, SDAX, MDAX, TecDAX, evropského Euro Stoxx 50 a vybrané indexové akcie pro spekulaci na růst i na pokles trhů

Měnový úvěr

Při držení zahraničních akcií je nutné si uvědomit i měnové riziko vycházející z pohybu devizových kurzů. V kontextu blížícího se ukončení kurzového závazku ze strany ČNB je vysoce pravděpodobné posílení CZK vůči zahraničním měnám s negativním dopadem na hodnotu investice (portfolia). U Fio banky má klient možnost za výhodných podmínek využít doplňkovou službu měnového zajištění (měnový úvěr) a ochránit tak investici před nepříznivými kurzovými dopady.

Akce Fio banky tak nabízí zajímavou příležitost pro investory, kteří se zajímají o německý trh. Více informací o úvěru na obchodování najdete na webu Fio banky.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

16. 3. 2024 | Tomáš Krause | 2 komentáře

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

Bitcoin má větší kapitalizaci než stříbro, Craig Wright není Satoshi, bitcoin koupíte nově i v sázkovce, ethereum má za sebou další upgrade a novou Teslu prý můžete zaplatit dogecoiny.... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

9. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

Bitcoin překonal vrchol z roku 2021, Arizona ho chce do penzijních fondů, Tesla ho prý znovu nakupuje, zákazníkům ho nejspíš nabídnou maďarské banky. Rekordy ale překonával i stablecoin... celý článek

Partners Financial Services