Podvodné letadlo definitivně spadlo, přísný trest platí

Tomáš Fránek | rubrika: Aktuálně.cz | 29. 5. 2011 | 2 komentáře
Podvodné letadlo definitivně spadlo, přísný trest platí
Případ podvodné firmy B.M.G Invest, tahající na principu letadla z lidí desítky milionů korun, definitivně končí.

Ústavní soud totiž potvrdil sedmiletý trest pro jednatelku společnosti B.M.G. Invest Natalii Malinovskou. Firma na principu letadla a za použití lživých informací vylákala od lidí na 250 milionů korun.

Jde o jeden z největších pokusů o vylákání milionů korun z kapes lidí za poslední dobu. Společnost B.M.G přitom princip letadla při lákání klientů přenesla ze Slovenska, kde získala od lidí miliardy korun.

Podpora slovenské vlády

A právě odkaz na působení firmy na Slovensku byl hlavním bodem obrany jednatelky české pobočky firmy Malinovské u Ústavního soudu.

„Firma působila za podpory slovenské vlády a bez jakékoliv pochybnosti o legalitě dané činnosti. Byla jsem přesvědčena, že informace, které sdělujeme klientům, se zakládají na pravdě, neboť společnost dlouhodobě plnila své závazky vůči klientům, tj. vyplácela jejich vklady v souladu se smlouvou,“ uvedla Malinovská ve stížnosti ústavním soudcům.

Podle ní se nepodařilo prokázat, že by firma klientům lhala a slibovala nesplnitelné obchody.

Senát Ústavního soudu, vedený soudcem Jiřím Muchou, potvrdil, že se soudy při posuzování viny lidí z B.M.G. Invest pečlivě zabývaly fungováním firmy. „Fakticky jedinou ‚ekonomickou aktivitou‘ firmy bylo získávání stále dalších a dalších ‚klientů‘, resp. finančních prostředků (‚vkladů‘) od nich, aby z takto získaných prostředků bylo mj. možno vyplatit ‚klienty‘ původní,“ uvedli soudci.

Celý článek se přečtete na Aktuálně.cz

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejlepší život s Best Life? ČNB varuje!

28. 4. 2011 | František Mašek | 19 komentářů

Nejlepší život s Best Life? ČNB varuje!

Potřebujete peníze, chcete vypovědět životní pojištění nebo hledáte zajímavou investici? Pardubická firma Best Life nabízí odkup životního pojištění až za trojnásobek odkupní hodnoty!... celý článek

Edbusy: neslavný konec velkých slibů

19. 4. 2011 | František Mašek | 22 komentářů

Edbusy: neslavný konec velkých slibů

Klientům slibovali, že za deset měsíců zhodnotí jejich necelých dvacet tisíc na osm set tisíc korun. Ekonomické perpetuum mobile se ale nějak zadrhlo. Krajský soud v Brně odsoudil manažery... celý článek

NAMEEE: Nová pyramida na tekutých píscích

1. 4. 2011 | Jan Boček | 11 komentářů

NAMEEE: Nová pyramida na tekutých píscích

Sociální sítě poskytují nové, uvěřitelné kulisy finančním pyramidám. Ty se teď objevují v novém kabátku, jako je česká kopie Facebooku jménem Nameee.

Partners Financial Services