Investice do fondů se vyplatí

PR článek | rubrika: PR Článek | 2. 3. 2011 | 21 komentářů
Investice do fondů se vyplatí
Jedním z vhodných způsobů, jak zhodnotit své volné finanční prostředky, jsou investice do zajištěných fondů. O jejich výhodách jsme si povídali s Marcelou Rogoznou, osobní bankéřkou ČSOB v Ostravě.

Proč by lidé měli investovat do fondů?

Každý člověk, který uvažuje o zhodnocení svých finančních prostředků, musí zákonitě dospět k investicím do fondů. Vedle spořicího účtu, termínovaného vkladu, penzijního připojištění a stavebního spoření by totiž měly být fondy součástí takzvaného investičního portfolia, tedy jakéhosi souboru finančních produktů, které nám přinášejí zajímavé výnosy a zhodnocují tak naše úspory.

Mezi lidmi ale panuje názor, že fondy jsou jen pro bohaté. Je to pravda?

Není to pravda. Počáteční investice do podílových fondů může být již od 5 tisíc korun, a co víc – lze do nich pravidelně investovat již od 500 Kč měsíčně.

Kdybyste měla jmenovat nějakou výhodu zajištěných fondů, jaká by to byla?

Jak už název napovídá, zajištěné fondy zaručují, že by klient o svou investici neměl přijít, pokud vydrží v daném fondu ke dni splatnosti, tj. do ukončení doby jeho trvání.

Máte nyní v nabídce nějaký skutečně zajímavý fond?

Ano. Doporučila bych náš nový pojistný produkt Maximal Invest – ČSOB Duo Bonus 2. Můžete si ho představit jako kombinaci roční investice s pevným výnosem 6 % a investice na 8 let, kde je podkladem zajištěný fond. První polovinu investice obdržíte již po roce s oním 6% výnosem, druhá polovina investice se zhodnocuje po dobu 8 let a 2 měsíců a její výnos závisí na vývoji trhu. Při příznivém vývoji lze docílit zhodnocení až 64 % za dobu trvání fondu a za níže uvedených podmínek.

Co má dělat člověk, který má o investování do fondu zájem?

Doporučila bych mu sjednat si na kterékoliv pobočce ČSOB schůzku s našimi investičními poradci. Ti jsou k dispozici všem našim klientům. Jde o profesionály, kteří mají dokonalý přehled o dění na finančním trhu.

Investicí se rozumí jednorázové pojistné snížené o vstupní/alokační poplatek. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Odhady výnosů fondů nezaručují výkonnost v budoucnu. Vyplacená částka může být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Vyplacení vložené investice a výnosu je zajištěno ke dni splatnosti fondu a je podmíněno splněním závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů, které jsou v portfoliu fondu. Tyto strany jsou vybírány na základě rozsáhlých analýz a jejich výsledky jsou průběžně hodnoceny předními týmy specialistů.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 21 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 3. 2011 14:05, Tomas dlx

Fredy: já myslím, že to renomé serveru nikterak nekazí, lidé, co se ve finančnictví vyznají na takové úrovni, že si jsou schopni managovat své peníze naprosto samy s vysokými výnosy zde nenajdou téměř nic zajímavého, a naopak, pro lidi, kteří na tom nejsou s finančním IQ tak dobře, je to fajn - přečtou si o tom, porovnají mezi sebou apod., tedy jim to může spíše pomoct a z tohoto pohledu se nedomnívám že to je krok špatným směrem

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 3. 2011 16:12, MP

Investice do inv.fondů je to nejhorší co může být (žádná kontrola do čeho a kdy investuje správce, poplatek za správu, nečitelné portfolio,..), po vlastních zkušenostech bych každému průměrně ekonomicky vzdělanému člověku doporučil investovat individuálně do akcií vybraných trhů. Pokud jsem investoval do fondů, tak při ekvivalentní investici do akcií jsem byl např. v plusu o +30%, kdežto u fondů v -10%. Sledoval jsem trhy Ruska, Turecka a střední Evropy a už do fondů nikdy nepůjdu. Motivace správců fondů je trochu jinde, než prezentují, ale to asi pro zasvěcené nemusím uvádět. Stačí jen sledovat své investice aspoň na měsíční bázi a relevantně reagovat. Podívejte se jen např. na dnešní kurs např. O2 Telefonica - cena cca 408,-Kč, očekávaná dividenda +- 34,- čistého, při investici 400000,-, mám 980ks akcií => dividenda 33000,- čistého, kdežto např. spořící účet max. výnos do 7000,- a u zajištěných fondů +- podobně.
Ok, chápu, pokud je někdo investiční "lempl", tak je pro něj zajištěný fond možná zajímavý, ale pro lidi, co vědí jak a kam investovat a jsou ochotni podstoupit riziko v. výnos to není to pravé.

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (21 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Falešný Satoshi bez peněz. USA prodávají bitcoiny. Týden v kryptu

6. 4. 2024 | Tomáš Krause

Falešný Satoshi bez peněz. USA prodávají bitcoiny. Týden v kryptu

Vláda USA přesunula nějaké zabavené bitcoiny na burzu, falešný Satoshi Nakamoto má obstavené účty, Argentina pod libertariánským prezidentem reguluje krypto, dál se hraje o etherové... celý článek

Partners Financial Services