Většina lidí v OVB odvádí kvalitní práci, říká Martin Gardavský

Většina lidí v OVB odvádí kvalitní práci, říká Martin Gardavský
"OVB rozhodně neodmítá svůj díl zodpovědnosti za činnost svých spolupracovníků", nebo "OVB jsem si vybral po zralé úvaze – velký úkol, velká výzva a odpovídající ohodnocení, své jméno bych nespojil s něčím, čemu nevěřím". A také "kolem Helvag se nic nového neděje" či "za hospodaření AFIZu se samozřejmě cítím odpovědný". To a mnoho dalšího říká ve svých odpovědích na vaše otázky dvojka OVB Martin Gardavský.

O tom, kdo je Martin Gardavský, o jeho působení v AFIZu a nyní nově v OVB, jste si mohli přečíst v článku Ptejte se: Martin Gardavský z OVB čeká na vaše dotazy!

V následujícím textu naleznete dotazy, které jsme Martinu Gardavskému zaslali, jeho odpovědi na konkrétní otázky si pak přečtete v dalším prokliku (odkaz na odpověď naleznete pod každou otázkou).

Pro ty, kterým vyhovuje jeden dlouhý text se všemi otázkami i odpověďmi, je pak určena tato varianta: Kompletní seznam odpovědí Martina Gardavského na dotazy čtenářů.

V obou případech jsme z důvodu přehlednosti dotazy seřadili do následujících tří tématických celků:

  1. OVB a finanční poradenství obecně
  2. Případ Helvag
  3. Asociace finančních poradců a finančních zprostředkovatelů
Kdo odpovídal na vaše otázky?

Zdroj: Jan Majer - investujeme.cz
Ing. Martin Gardavský
je absolventem Vojenské vysoké technické školy v Liptovském Mikuláši (1987), fakulty PVOS. Od roku 1993 působí v soukromém sektoru. Od ledna 1999 do ledna 2003 pracoval jako odborný referent v odboru obchodníků s cennými papíry a makléřů Komise pro cenné papíry, specializoval se na inspekční činnost. Je držitel makléřské licence KCP (1997). V roce 2002 Gardavský spoluzaložil Asociaci registrovaných investičních zprostředkovatelů (ARIZ), organizace dnes působí pod názvem Asociace finančních poradců a finančních zprostředkovatelů (AFIZ). Tuto funkci opustil loni, dnes působí jako člen představenstva Asociace. V květnu se stal členem představenstva společnosti OVB Allfinanz.


OVB a finanční poradenství obecně

Jarmila
Jaký je Váš názor na MLM ve finančnictví a pojišťovnictví? Před schválením Zákona o pojišťovnictví jsme slyšeli, že tento zákon MLM ve financích znemožní, leč nestalo se. Proč?
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Pavel
1. Co si myslíte o finančním poradenství OVB?
2. Proč jste si vybral právě OVB? Nabídek jste jistě měl několik. Kdy jste nabídku od OVB dostal? Před, nebo po vydání stanoviska AFIZ ke kauze Helvag?
3. Co konkrétně v OVB děláte? Je pravda, že nahradíte Günthera Gramlicha?
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Mgr. Dušan Fiedler, obchodní vedoucí pro OVB-Allfinanz
Vážený pane Gardavský, jak vidíte další vývoj regulatorních orgánů pro finanční trh v ČR? Jakou roli v něm podle Vašeho názoru bude hrát OVB-Allfinanz?
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Honza Kopic
Testy nekolika poradcu OVB na tomto webu pro ne dopadly vzdy spatne. Muzu pozadat o vasi interpretaci toho, jak je to mozne? Co s tim muze vedeni firmy delat? A chce s tim vubec neco delat? Funguje v OVB nejaky system kontroly, tzn. napr. podobne testovani jako dela tento server? Diky.
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Emil
OVB je společnost, kterou podle mého názoru, více než jiné vystihuje věta: "Na každý tvůj dolar, čeká za každým rohem na příležitost hejno supů." I má osobní zkušenost (nejen má) s touto společností je tristní - podle mého názoru se jedná spíše než o poradenství o zneužívání situace a nevědomosti jejich klientů. Nejsem si jist, že se s takovýmto způsobem mohou stavět na čemkoliv do budoucna. Otázkou je, zda přístup ke klientovi se s nástupem nového ředitele mění z naháněče na poradce či zda vůbec se směrem ke klientům něco změní.
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.


Případ Helvag

Dagmara
Zajímalo by mě, co se děje nového kolem investování do společnosti "Helvag" a jak OVB své klienty odškodní..., jelikož jsem jednou z nich!
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Zachrdla - TriMan
Chtěl bych se zeptat, jak je to s poradenstvím OVB. Poskytují spolupracovníci OVB toto poradenstvím svým jménem (coby fyzické osoby), a nebo se jedná o poradenství firmy OVB? A kdo nese odpovědnost za toto poradenství? Pokud se jedná o poradenství jednotlivých fyzických osob, proč se firma OVB deklaruje jako poradenská firma. Jde-li o poradenství firmy, jak je možné, že se zřekla odpovědnosti za Helvag?
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.


Asociace finančních poradců a finančních zprostředkovatelů

Brunno
Jak zpětně hodnotíte sloučení ARIZ a AFPZ? Byl to krok dobrý, nebo ne? Podle toho, co jsem četl tady na Peníze.CZ, to pan Síkora (zakladatel? AFPZ) zpětně zhodnotil jako chybné rozhodnutí. Co si myslíte vy.
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Pavel
1. Cítíte se odpovědný za problematické hospodaření AFIZu v předchozích letech?
2. Jste stále v představenstvu AFIZu, co konkrétně pro tuto organizaci nyní děláte?
3. Jak silnou asociací AFIZ je po odchodu významných členů?
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Josef
Zajímá mě Váš názor na odchod několika korporátních členů z AFIZu v loňském roce. Např. pan Hrubý z BC prý zdůvodňoval tento krok mimo jiné tím, že nechce být v jednom spolku právě s OVB, která odmítá zodpovědnost za své "poradce". Co si o tom myslíte?
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Hana Šimková
Jak složité pro Vás bylo opuštění AFIZu a přechod do OVB? Problematika AFIZ byla zpočátku směřována na pole investic, ze kterého jste i Vy mohl zkušenostně čerpat, OVB má velmi rozsáhlé portfolio služeb. Nebylo pro Vás složité tento namáhavý přechod zvládnout? A vím, že tento přechod nebyl jen o vědomostech.
Odpověď Martina Gardavského na tento dotaz.

Rozhovory na Peníze.CZ
Které osobnosti (nejen) finančního světa jste už vyzpovídali? Podívejte se na Rozhovory Penize.CZ

Máte-li tip na zajímavou osobnost, která by neměla v našem seriálu rozhovorů chybět, nebo téma, kterého by se měl rozhovor týkat, pište nám své náměty sem.

Co si myslíte o odpovědích Martina Gardavského? Zodpověděl vaše dotazy plně? Nebo se konkrétním odpovědím naopak vyhul? Oznámkujte jeho výkon v naší anketě a okomentujte jej v

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 19 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 9. 2006 15:13, Nikola

Poradce jenom radi, Vy prece stale muzete sam rozhodnout co se svymi penezma udelate. Pokud nerozhodujete, pak se nemuzete divit. :) U kazdeho rozhodnuti existuje urcite riziko. Nebo ne?

Zobrazit celé vlákno

+43
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

22. 9. 2006 18:58, H.

OVB letí dál. Najali nového stevarda ... :o)

Zobrazit celé vlákno

-14
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (19 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Ptejte se: Martin Gardavský z OVB čeká na vaše dotazy!

8. 9. 2006 | Simona Ely Plischke | 1 komentář

Ptejte se: Martin Gardavský z OVB čeká na vaše dotazy!

"Sázím na evoluci, nemám v lásce revoluci a nejsem fandou garantovaných produktů," prohlásil o sobě loni na Peníze.CZ Martin Gardavský. Tehdy generální sekretář AFIZ, v současnosti... celý článek

Které příjmy zdanit doma a které v zahraničí?

23. 2. 2006 | Simona Ely Plischke

Které příjmy zdanit doma a které v zahraničí?

Stále více lidí odjíždí na "pracovní zkušenou" do ciziny a naopak stále více cizinců rozšiřuje české pracovní řady. Jak je to s daněmi ze zahraničních příjmů a s odvody na zdravotní... celý článek

Test finančních poradců: další šance pro OVB

22. 2. 2006 | Vladimír Bádr | 25 komentářů

Test finančních poradců: další šance pro OVB

Je podle vás pro sestavení osobního finančního plánu třeba, aby poradce věděl, jaké finanční produkty, u jakých institucí a na jaké částky již máte uzavřeny? Chyba lávky. Alespoň v... celý článek

Je nesmysl, aby AFIZ odmítal MLM model, říká Marta Gellová

25. 1. 2006 | Simona Ely Plischke

Je nesmysl, aby AFIZ odmítal MLM model, říká Marta Gellová

"Firmy, které odešly, se aktivně podílely na změně stanov i schvalování rozpočtu 2006. Gardavský považoval AFIZ za své ´dítě´ a byl pro jeho rozvoj ochoten obětovat leccos, včetně vlastních... celý článek

Ptejte se Marty Gellové!

17. 1. 2006 | Simona Ely Plischke

Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB?... celý článek

Partners Financial Services