Proměnili jste virtuální milión na reálné ceny?

Proměnili jste virtuální milión na reálné ceny?
Investiční hra 2004, kterou pro vás připravil server Peníze.CZ společně s RM-Systémem, je u konce a zná své vítěze i jejich receptury akciového úspěchu. Tři nejlepší investoři zhodnotili za necelé 3 měsíce hry svá portfolia o více než 300 tisíc Kč. Kdo se postaví na stupně vítězů a odnese si pěkné ceny? A díky jaké investiční strategii?

Ačkoli je běžný účet stále jedním z nejoblíbenějších finančních produktů (více viz článek Nevíme, co s penězi), stále více nás lákají sofistikovanější investiční nástroje. Že někdy zbytečně démonizované akciové trhy jsou pro potenciální investory jednou z těch atraktivnějších možností zhodnocování peněz, dokazuje i naše ukončené třetí kolo Investiční hry. Loni o vítězství bojovalo přes čtrnáct set investorů, letos se svůj počáteční virtuální milión snažilo co nejlépe zhodnotit 2 045 hráčů.

Účastníci si vyzkoušeli finanční instrumenty, se kterými se možná ještě nesetkali, měli možnost otestovat si různé způsoby a možnosti investování, poznali, jaké zisky mohou očekávat a s jakými riziky musí počítat a deset nejlepších si odnáší hodnotné ceny.

Kdo obsadil stupně vítězů?

Jako v kolech předchozích, i tentokrát se obchodovalo s vybranými českými akciemi a samozřejmě pracovalo s reálnými kurzy. Hra byla uzavřena 17. 12. 2004 k 23:03:15.

Absolutním vítězem se stal hráč Pribol, který za tři měsíce zhodnotil svůj počáteční milión o 354 065,20 Kč. Jeho strategie byla založena na předpokladu růstu akcií ČEZ (profil, názory), významnou složkou jeho portfolia se staly také akcie Vítkovic a Českého Telecomu (profil, názory). Za poslední tři měsíce tak svoji investici zhodnotil o více než 25 %. Místo virtuálních peněz si od nás odnáší reálný notebook v hodnotě 30 000 Kč a roční licenci na program RealTimeData.
Druhý v pořadí skončil hráč Bredurda, svoji investiční strategii postavil na výběru jediného titulu, kterým byly akcie Vítkovic (profil, názory), a "svůj" milión tak zhodnotil o 331 305,70 Kč. Za svůj výkon získává carvingové lyže Sporten AHV, půlroční licenci na program RealTimeData a přehrávač DVD.
"Bronzovou medaili" si odnáší hráč Čech. Nevíme, zda výběr jeho strategie byl veden analýzou hospodaření nebo vlasteneckým cítěním, každopádně mu k dodatečným virtuálním 314 723,50 Kč a reálné ceně (carvingové lyže Sporten Carvo a trilogie Pán prstenů na DVD) pomohla kombinace akcií akcie Českého Telecomu, Českých energetických Závodů (ČEZ) a Jihočeských Papíren (profil, názory).

Žebříček výsledků všech zúčastněných hráčů včetně hodnoty jejich portfolií si můžete prohlédnout zde. Soutěžní cenu od nás a dalších komerčních partnerů získává 10 nejúspěšnějších investorů, seznam cen uvádíme zde.

Investor prosince

Chcete o hře vědět více?

Všechno důležité najdete na tomto místě.
Pravidla hry na vás čekajuí zde.
Chcete svá investiční rozhodnutí opřít o názory odborníků? Užitečné odkazy hledejte tady

Celkový vítěz je znám, nezapomněli jsme ale ani na prosincového "investora měsíce". Jím se stal hráče Prousara77, za jehož úspěchem stálo včasné investování do akcií Spolany (profil, názory). Jako předešlí vítězové měsíce si od nás odnáší  carvingové lyže Sporten AHV a archivní víno. Akcie této chemičky byly také součástí portfolia hráčů na druhém a třetím prosincovém místě, i ti zíkávají své ceny

Zúčastnili jste se naší hry? Jak jste dopadli? Co vám vyhovovalo a co naopak vadilo? Zúčastníte se čtvrtého ročníku?

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 7 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

28. 12. 2004 16:38, Petr

??? Ja bych rovnez predpokladal, ze tyden od ukonceni souteze je dostatecna lhuta pro predani ceny. Na uzavirani souteze nevidim naprosto nic pracneho.

Zobrazit celé vlákno

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 12. 2004 13:59, cech

Dobrý den,
soutěž se mi moc líbila a skončil jsem na 3.místě,ale od konce soutěže uběhlo 10 slovy deset dnů a nikdo se neozval na e-mail kde a jak s výhrama.Doporučuji se podívat na investiční hře do rubriky lampárna na otázky a hlavně odpovědi ode mne "cech",je zarážející jak mi píšete,že se soutěž uzávíra 21.12.2004,skončila přitom 17.12.2004,takže za tu rychlost něděkuji.Pan Marek Teiml mi odpověděl ,že následně po 21.12.2004 budou výherci informováni,ale nějak mu to trvá dnes je 27.12.2004 a nic.Předpokládám,že každý "normální"člověk při uzávěrce soutěže 17.12.2004 předpokládá vyzvednutí výhry do Štědrého dne tj.24.12.2004 ,ale asi se pletu.Uvítám odpovědi od podobně "postižených" výherců.

-6
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (7 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

Akcie, Akciový trh, Investice, Kurz, riziko

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Vyzkoušejte akciové trhy bez rizika!

4. 10. 2004 | Martin Zika

Vyzkoušejte akciové trhy bez rizika!

Připravili jsme pro vás další ročník dnes již tradiční a oblíbené Investiční hry. Opět dostanete virtuální milion korun a obchodovat budete moci se skutečnými akciovými tituly na skutečném... celý článek

Investiční hra: podzimní vítězové

10. 12. 2003 | Tomáš Prouza

Investiční hra: podzimní vítězové

Druhé kolo Investiční hry 2003 je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než čtrnáct set investorů a vítěz vydělal ještě o procento více než vítěz říjnový. Bylo také potřeba zvolit... celý článek

Investiční hra: první vítězové

11. 11. 2003 | Tomáš Prouza | 1 komentář

Investiční hra: první vítězové

První kolo Investiční hry je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než tisíc investorů a vítěz vydělal více než 12 procent. Jakou strategii zvolil?

Investiční hra je u konce

7. 11. 2002 | redakce Peníze.CZ

Investiční hra je u konce

Až do posledního dne bylo napínavé finále investiční hry, která před týdnem skončila. Vítězkou se stala Veronika Kratochvílová (loki), která svých soutěžních deset miliónů dokázala... celý článek

Investiční hra - jdeme do finále

4. 10. 2002 | redakce Peníze.CZ

Investiční hra - jdeme do finále

Poslední měsíc soutěže ještě může zamíchat pořadím na prvních místech v Investiční hře 2002. Rozdíly nejsou nijak veliké a přihlédneme-li k tomu, že 3 hráči dosáhli již zhodnocení převyšující... celý článek

Partners Financial Services