Brilantní investice

Brilantní investice
HSBC spustila letošní poslední tranši zajištěných fondů, které jsou vhodné zejména pro opatrné investory, kteří na termínovaných či běžných devizových účtech zbytečně přicházejí o výnosy.

Dvojici nově nabízených fondů tvoří Zajištěný bonusový fond, který je navázán na technologický americký index Nasdaq-100 a Zajištěný evropský fond, jehož výnos bude odvozen od vývoje padesátky akcií největších evropských firem v indexu EUROSTOXX 50.
Fondy postupně určitý výnos "zamykají", a investor o něj tak již nepřijde ani tehdy, kdyby později trhy klesly. Oba fondy jsou na období 4,5 roku, Zajištěný bonusový fond v dolarech nebo britských librách, Zajištěný evropský fond pak navíc i v eurech. Minimální investici činí 5 000 dolarů, liber či euro. Investor se tedy nevyhne měnovému riziku, ovšem investice do zmiňovaných fondů je zajímavá zejména pro majitele termínovaných či běžných účtů v cizí měně. Na těchto účtech v našich bankách prodělává naspořených více než 74 miliard Kč, které jsou pro tyto fondy jako stvořené. Investice zejména do Zajištěného bonusového fondu by měnové riziko měla svým minimálním zajištěným výnosem pokrýt.
Období investování do těchto fondů je časově omezené do 13. ledna 2004, proto klienti, kteří zainvestují do fondů včas, obdrží formou podílů fondu bonus:

Bonus pro včasné investory

Klienti, kteří formulář žádosti a finanční prostředky doručí registru fondu ve stanovených termínech, obdrží bonus (formou podílů fondu). Bonus odpovídá zhodnocení 0,5 %2,75 % p.a.!

Datum obdržení
peněžních prostředků
registrem fondu
BONUS EUR BONUS USD BONUS GBP
Od 3. 11. 2003
do 28. 11. 2003
0,22 % 0,07 % 0,4 %
Od 29. 11. 2003
do 19. 12. 2003
0,13 % 0,04 % 0,24 %

Index Nasdaq-100 (profil, názory)

Index NASDAQ-100 v sobě zahrnuje 100 nejobchodovanějších titulů na NASDAQu.



Dow Jones Euro Stoxx 50 (profil, názory)

Tento index reprezentuje 50 největších evropských společností, například BASF, L`Oreal, Danone, Total, Volkswagen, Nokia, Siemens, Philips a další.



Datum zahájení těchto fondů je 27. ledna 2004, datum ukončení je 28. červenec 2008. V případě držení fondů po celé období neplatí podílník žádné poplatky.
Předčasný výstup z obou fondů lze realizovat dvakrát do měsíce, a to vždy 1. a 3. úterý v měsíci. Tři dny před těmito "obchodními dny" je třeba tento záměr oznámit na pobočce HSBC. Peníze z realizovaného předčasného výstupu vám pak budou vyplaceny během následujících 7 dnů. Při předčasném výstupu z fondu získá investor zpět aktuální hodnotu čistého obchodního jmění připadající na podílový list, z níž bude stržen prodejně-správní poplatek 6 % a výstupní poplatek 1,5 %. Výsledná hodnota pak může, ale nemusí, být pod hodnotou vložené investice. V případě, že by investor realizoval předčasný výstup z fondu do půl roku po vstupu do fondu, by také výnos z jeho investice podléhal zdanění.

S ohledem na garance a výnosový potenciál, jaké oba fondy nabízejí, představuje investice do těchto fondů zajímavou alternativu konzervativního zhodnocování prostředků ve střednědobém horizontu.

Patříte k těm, co mají své nastřádané peníze na málo úročených vkladech? Připadá vám investice do těchto fondů zajímavá? Zeptejte se nás, jak investovat!

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tutová investice

25. 7. 2003 | Petr Fejtek

Tutová investice

Kdo ví, že bohaté žně dluhopisových fondů končí, ale akcie jsou pro něj příliš rizikové, může pro své peníze najít klidný přístav v zajištěných fondech.

Růst v každém období s HSBC Bank

17. 1. 2003 | Tomáš Mergl

Růst v každém období s HSBC Bank

Česká pobočka HSBC Bank představila zimní tranši zajištěných růstových fondů. V nabídce figurují dva fondy - první zaměřený na asijské akcie, druhý na americké technologie. Do obou... celý článek

Nový přírůstek zajištěných fondů

27. 11. 2002 | Tomáš Mergl

Nový přírůstek zajištěných fondů

Finanční skupina ČSOB/KBC v pondělí představila již devátý ze série zajištěných fondů v českých korunách. Kromě vrácení plné hodnoty vložené investice nabízí nový fond také šestiprocentní... celý článek

Zajištěné fondy: Je z čeho vybírat?

27. 6. 2002 | Tomáš Mergl

Zajištěné fondy: Je z čeho vybírat?

Nabídka zajištěných fondů na českém trhu je v současnosti velmi omezená. Přesto mají investoři možnost vybírat mezi jednotlivými druhy zajištěných fondů. Každý z nich přitom nabízí... celý článek

Jde investovat bez rizika?

25. 6. 2002 | Tomáš Mergl

Jde investovat bez rizika?

Chcete-li investovat "bez rizika" a přitom se podílet na případném růstu akciového indexu, pak se vám nabízejí zajištěné fondy.

Partners Financial Services