Na co mi stát přidá

Martin Zika | rubrika: Analýza | 3. 11. 2003
<div align="center"><a href="/info/zpravy/zprava.asp?NewsID=2416"><img src="/img/zpravy/zaostreno_statni_podpora_II.jpg" border=0 width=380 height=80 hspace="5"></a></div>

Blíží se konec roku, což je jistě vhodný čas pro poohlédnutí se po finančních produktech, ke kterým stát poskytuje mnohdy zajímavé finanční přilepšení. Víte o stavebním spoření, penzijním připojištění a životním pojištění vše důležité?

Penzijní připojištění
Čas jsou nejenom státní peníze Penzijní fond pro mladé
Oblibu penzijních fondů zajišťují zejména státní příspěvky. Míra výnosnosti jakýchkoli fixních prostředků vždy ovšem v čase klesá. Pokud hodláte spořit 20 a více let, důležité je právě zhodnocení peněz ve vlastním penzijním fondu. Máte ve skupině dva penzijní fondy a nevíte, co s nimi? Normální by bylo je sloučit, ale ČSOB přichází s velmi netradičním řešením. Jeden z fondů změní na penzijní fond pro mladé. Zdá se vám to jako protimluv?
Tygr zařval od Tater Není penze jako penze
Od rozdělení Československa se Slováky "tak trochu" soupeříme. Na poli ekonomickém se v poslední době zdá, že zůstáváme daleko pozadu. Na svoji důchodovou reformou může být Slovensko zatím náležitě pyšné. Spoříte si na penzi a po mnoha letech chcete peníze vybrat a užít si své úspory? Jenže jak na to? Správnou volbou vyplácené penze můžete získat i stovky tisíc korun.
Penzijní fondy: výnosná investice, o které se neví Šance penzijního připojištění
Mnoho lidí si myslí, že investice do penzijních fondů je nudná a nevýnosná. Jenže stačí pořádně počítat a zjistíme, že výnos penzijního připojištění může být velmi zajímavý i pro mladé. Penzijní připojištění může být téměř stejně výnosné jako stavební spoření a dokonce je pravděpodobné, že již brzy na čele pelotonu oblíbené "stavebko" vystřídá.
Už přibývají jen peníze Penzijní připojištění on-line
Penzijní fondy se už pomalu dostávají do stavu nasycení. Nedostatek nových klientů jim ale vynahrazuje neutuchající příliv peněz od těch stávajících. Chcete si zajistit klidné stáří? Pořiďte si u nás penzijní připojištění on-line.

Životní pojištění Stavební spoření
Žít a zemřít se životní pojistkou Spoříme stavebně, spoříme výhodně. Ale co bude dál?
Každá pojistná událost je nahodilá. U pojištění majetkového nemusí nastat nikdy, zatímco u životního nastane vždy. Nikdo z nás ale neví, kdy a ani čím vším si ještě do té doby bude muset projít. Právě z takového předpokladu vychází životní pojištění. Víte o něm skutečně dost? Novelu zákona o stavebním spoření sněmovna poslala do závěrečného kola, které by mělo rozhodnout o finální podobě tohoto produktu na příští léta. Chystané vládní změny ovšem stále obsahují řadu otazníků.
Život na prodej Epidemie stavebního spoření
Máte životní pojistku, které byste se rádi zbavili, ale nechcete přijít o velkou část peněz, které jste již do pojistky investovali? V tom případě máte jedinou šanci - musíte ji prodat. Stavební spořitelny stále udržují při životě mýtus o 13% výnosu ze stavebního spoření, který již ovšem dávno neplatí. Důležitější otázkou však nyní je, jaký výnos vlastně mohou očekávat noví klienti spořitelen po změně systému.
Kolik vydělají peníze Stavební spoření: důkladně zvažte novou smlouvu
Jaký výnos dnes považujete za "solidní"? Jedno, dvě nebo dokonce tři procenta? Neohrnujte nos, protože o moc víc se čekat nedá. Najdou se ale i tací, kterým se prostředky zhodnocují o více než 8 % ročně... V souvislosti se změnou podmínek stavebního spoření se prodejci snaží přesvědčit téměř každého, aby si nyní založil novou smlouvu ještě podle starých pravidel. To ale nemusí být výhodné pro všechny.
Spořit s jistotou se (ne)vyplatí Stavební spořitelny: bitva o klienta vrcholí!
Trh s životním pojištěním kyne a kyne. Pojišťovny již nelíčí jen na pravidelné "přispěvatele", ale i na ty, kteří mají větší objem volných finančních prostředků. Takovým klientům poskytují možnost kombinovat úročený vklad a životní pojistku. Má tento produkt smysl? Schválí-li Senát a prezident nová pravidla stavebního spoření, vzroste před koncem roku enormně počet těch, kdož budou chtít uzavřít smlouvu ještě za starých, výhodnějších, podmínek. Která spořitelna pro koho nabízí nejvýhodnější podmínky?
Životní pojištění: jak spoříme? Stavební spoření on-line
Pojišťovny používají k jeho distribuci armády dosti vtíravých agentů, mozky nám masírují ještě vtíravější reklamy, kdy například smajlík naznačuje, že stačí 300 korun měsíčně. Šot o tom, že to by bylo tak nejvýš na pěknou rakev, už pojišťovna nenatočí... Přemýšlíte, jak nejlépe financovat pořízení nového či rekonstrukci staršího bydlení? Využít k tomu můžete stavební spoření, my vám ho zajistíme on-line.

Sekce
Vše o penzijním připojištění. Vše o stavebním spoření.
Porovnejte si produkty penzijního připojištění! Vyberte si nejvhodnější stavební spořitelnu!
Profily životního pojištění ON-LINE PRODEJ

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services