Vybíráme nejlepší web

Dušan Hradil | 29. 9. 2003
Vybíráme nejlepší web
Po téměř roční pauze přicházíme znovu s hodnocením webů finančních institucí. Máme pro vás nové kategorie, porotu i systém hodnocení. A také soutěž s cenami pro ty z vás, kteří budou hlasovat.

V posledních dvou letech jsme naši soutěž o nejlepší internetovou prezentaci finanční instituce, neboli Best Web, pojímali jako téměř mikroskopický pohled na weby vybraných firem v daném oboru. Svět se však mění, weby a my s ním. Redesignem prošel nejen náš server Peníze.CZ, letos vám nabídneme i inovovaný exkurz do elektronického světa financí. Pojďte dál.

Best Web v novém kabátě

Každý díl našeho seriálu začneme krátkou rekapitulací hlavních výstupů z loňského hodnocení a posoudíme, zda se s výtkami porotců majitelé webů poprali, či nikoliv. Leoš Bárta z agentury eMarket se v prvním týdnu hodnocení s vámi podívá na to, jak by měla vypadat ideální internetová prezentace. Následovat bude deset dnů hlasování čtenářů a hodnocení odborné poroty. Poté přijde shrnutí letošních připomínek porotců, čtenářů a vyhlášení nejlepšího webu hodnocené kategorie.

O cenu Best Web s přívlastkem 2003 budou bojovat banky, pojišťovny, investiční společnosti, stavební spořitelny, penzijní fondy a leasingové společnosti. Před odbornou porotou se znovu "zavlní" stránky prvních pěti firem v daném oboru, čtenáři pak nově rozhodnou o druhém ocenění z téměř plného spektra firem.

Kdo a jak bude hodnotit

Letošní složení odborné poroty vypadá takto:

Petr Fejtek, šéfredaktor časopisu Finanční poradce
Jakub Grosman, product manager, ARBOmedia
Jan Jedlička, redaktor týdeníku Ekonom
Oldřich Kračmer, senior marketing manager, Aliatel
Petr Očko, zástupce ředitele, SPRIG, o. s.
Vladimíra Rousková, ředitelka FG Forrest
Alena Urubková, internetová komunikace, Stavební spořitelna České spořitelny

Za server Peníze.CZ hodnotí:
Kateřina Beranová, on-line prodej Peníze.CZ
Jan Mihelko, grafik Peníze.CZ
Tomáš Prouza, ředitel Peníze.CZ
Martin Zika, šéfredaktor Peníze.CZ

Porotci budou u nominovaných top pěti webů v každé kategorii hodnotit tři oblasti. Tou první je uživatelské rozhraní, tedy uspořádání homepage, navigace po stránkách či grafický vzhled. Dále přijde na řadu informační stránka, tedy otázka, zda je na webu všechno, co by mohlo uživatele zajímat. Třetím bodem pro porotu je praktický test, kdy budou hodnotitelé hledat dvě zadané informace a sledovat, jak složité a časové náročné bylo jejich nalezení. Zda k tomu využití menu či vyhledávač, je na zvolení daného porotce. Stejně jako loni se můžete těšit na slovní komentáře ve výběru i v plném znění. Ze tří oblastí hodnocení vzejdou tři známky, o vítězi kategorie Porota Peníze.CZ rozhodne nejlepší aritmetický průměr z nich.

Celé spektrum firem v hodnoceném oboru bude soutěžit o vaši přízeň v kategorii Čtenáři Peníze.CZ. Hlasování bude odstartováno vždy v úterý prvního týdne hodnocení, ukončeno pak ve čtvrtek následujícího týdne. Výsledky vyhlásíme o den později v závěrečném článku, následující úterý zazní výstřel nového kola hodnocení.

Na rozdíl od loňska nebudete ve svém hlasování omezeni jen na námi vybraných pět či šest webů. Pokusíme se vám nabídnout možnost hlasování pro všechny společnosti působící v hodnocené oblasti. Pokud byste některou na hlasovací stránce postrádali, dejte nám vědět na tomto mailu.

Chcete získat malý dárek? Pak se přidejte mezi registrované čtenáře našeho webu a zúčastněte se hlasování. Každé dva týdny vylosujeme tři z vás, na které bude v naší redakci čekat malý dárek. Pokud se nechcete registrovat, ztrácíte sice možnost výhry, o možnost hlasování se však nepřipravíte.

Pojďte se podívat bankám na zoubek

V úterý 30. září, tedy zítra, začínáme. A hned naplno, internetovými stránkami bank. Porota se poprala s weby České spořitelny, ČSOB, GE Capital Bank, HVB Bank a Komerční banky. Vás ale v nominaci omezovat nebudeme, už zítra budete moci dát hlas svému favoritovi (odkaz na hlasovací stránku najdete v zítřejším hodnotícím článku). Neváhejte, přesýpací hodiny tohoto kola již běží a písek dojde ve čtvrtek 9. října ve 12:00.

Jak se vám líbí nová podoba naší soutěže? Chybí vám v ní něco? Jak byste hodnotili finanční weby vy? Podělte se s ostatními o své názory!

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Partners Financial Services