Život na dluh

redakce Peníze.CZ | rubrika: Analýza | 1. 4. 2003
<p align="justify"><a href="http://www.penize.cz/info/zpravy/zprava.asp?NewsID=1671"><img src="/img/zpravy/zaostreno_na_dluh.gif" border=0 width=145 height=110></a>

Úvěry všeho druhu jsou bitevním polem, na kterém se v současnosti utkávají banky, leasingové a splátkové firmy. Pro klienta je to dobrá zpráva, nabídek je stále více a jsou měsíc od měsíce atraktivnější. Jak se ale mezi nimi vybrat?

Jak se zajistit proti dluhům

Tři různé pojistky - kapitálová životní, riziková a schopnosti splácet – představují tři odlišné cesty, vedoucí ke stejnému cíli: ochraně rodiny před chudobou a horou dluhů v případě nenadálého životního karambolu. Kterou z nich si vybrat? více »


Kreditní karty

Banky změnily podmínky při ztrátě karty

Od počátku dubna platí v řadě bank nové podmínky pro řešení ztráty platební karty. Z pohledu klienta sice nejsou ideální, posun k lepšímu se však nezapře. Stále však zůstávají mezi jednotlivými institucemi výrazné rozdíly. více »

Jak se zajistit proti dluhům

Tři různé pojistky - kapitálová životní, riziková a schopnosti splácet – představují tři odlišné cesty, vedoucí ke stejnému cíli: ochraně rodiny před chudobou a horou dluhů v případě nenadálého životního karambolu. Kterou z nich si vybrat? více »

Půjčky občanům: hledáme klienty
Karty na trhu jsou již rozdány a běžný i spořící účet už má většina ekonomicky aktivní populace. Ty pravé žně ovšem finanční instituce čekají v úvěrové oblasti. Právě tam se proto nyní upíná jejich zájem. více »
Hypotéka: i na celý dům
Splátkové prodeje rostou
Splátkové karty čeká ústup
Kreditka pro každého?
Kreditní karta dostupná běžnému klientovi je mottem letošního a příštího roku. Česká spořitelna si tento cíl vzala k srdci a přišla s novým produktem. Podařilo se jí vytvořit opravdovou lidovou kreditku anebo zapadne v řadách konkurence? více »
Čím platí elita
Stejně jako hodinky Rolex nebo oblek od Pierre Cardina nesou punc
výjimečnosti i platební karty s přívlastkem drahých kovů. Zlatou, platinovou
nebo Diners Club rozhodně nenajdete v peněžence řadového klienta. více »
  Kreditní karty
Které úvěrové banky jsou nejdražší, kdo naopak nabízí úvěr nejlevněji? Co musíte pro získání karty splnit?
Čas karty kreditní
Debetní platební kartu má téměř každý klient banky, kreditní karta se zatím u nás moc nezabydlela. Její čas však přichází, letos má totiž zažít svůj boom. více »
Svět karet kreditních
Tentokrát se podíváme na nabídku českých bank a poradíme vám, jak se v ní zorientovat. Navíc pro vás máme jednu novinku – elektronickou kreditku pro každého. více »

Hypotéky, Stavební spoření

Nové trendy ve stavebním spoření?

Stavební spořitelna České spořitelny představila nový překlenovací úvěr s názvem Maxi. Kromě toho, že jeho parametry jsou velmi zajímavé, s největší pravděpodobností zároveň přináší nový prvek do segmentu stavebního spoření. více »

Hypotéka nebo překlenovací úvěr?
Zajímá vás, jak si stojí překlenovací úvěr Maxi Stavební spořitelny České spořitelny v porovnání s hypotékou mateřské banky? Tady je. více »
Hypotéka nebo překlenovací úvěr? - díl II.
Přinášíme vám další ze série porovnání překlenovacích a hypotečních úvěrů, tentokrát jsme srovnali produkty Českomoravské hypoteční banky a Českomoravské stavební spořitelny. Obě společnosti jsou z finanční skupiny ČSOB a patří ve svém oboru na vrchol. více »
Filip vybírá překlenovací úvěr
Situaci, kdy je třeba rychle řešit bytovou situaci si asi dovede představit každý z nás. Není to nic výjimečného a když nemáte peníze "na prkně", ani splněné podmínky pro poskytnutí řádného úvěru ze stavebního spoření, může být překlenovací úvěr vhodným řešením. více »
Stoprocentní hypotéka podruhé
Aneb další změny na hypotéčním trhu. S novými produkty přišla tentokrát Česká spořitelna a měly by být určeny především pro mladé a cizí státní příslušníky. Rozpoutá se nové kolo boje o klienty? více »
  Hypotéky
Co lze od hypotéky čekat, co je k jejímu uzavření potřeba a kolik vás bude stát. A také adresy, telefony a emailové adresy hypotečních bank.
Stavební spoření
Dobře použitelné jak pro výhodné spoření se státním příspěvkem, tak pro řešení bytové situace. Naleznete zde také adresy, telefony a emailové adresy stavebních spořitelen.
Kolik stojí stoprocentní hypotéka
Hypoteční úvěr na celou hodnotu nemovitosti již není pouhou teorií. Vyplatí se však v porovnání s jinými variantami financování bydlení nebo jde jen o marketingový trik, který se pěkně prodraží? více »
Rychle nebo levně?
Potřebujete–li sto tisíc korun na opravu domu a máte naspořenou jen polovinu částky, nabízejí se dvě varianty. Překlenovací úvěr u stavebního spoření nebo spotřebitelský úvěr od banky. více »

Spotřebitelské úvěry, Leasing

Kdo nabízí nejlepší spotřebitelský úvěr?

Na tuto otázku se pokusil odpovědět výzkum společnosti Symsite Research, která ke konci roku sestavila komplexní rating nabídky na českém trhu. Chcete vědět, kdo dostal nejvíce bodů? více »

Rychle a na dluh?

Potřebujete rychle peníze? Nevíte zda jít do banky nebo využít některé z nabídek splátkových firem? Porovnali a vyhodnotili jsme jednotlivé nabídky za vás. více »

Leasing stagnuje

Po řadě let, která s sebou nesla tučné přírůstky obchodů, přechází leasingový trh do mírné stagnace. Jediný segment trhu, který si zachoval dynamiku předchozích let, jsou nemovitosti. více »

Produkty leasingových společností

Finanční leasing, Zpětný leasing, Subleasing, Splátkový prodej, Devizový leasing, Operativní leasing, Full servis leasing. více »

Jaké předměty lze pořídit na leasing?

Dopravní technika, Stroje a zařízení, Výpočetní technika a telekomunikační technika. více »

  Spotřebitelské úvěry
Víte k čemu můžete využít spotřebitelský úvěr? Jaké jsou výhody a nevýhody úvěrů oproti jiným formám financování?
Leasing
Aktuální hodnoty a další potřebné informace.
Jaké předměty lze pořídit na leasing?

Dopravní technika, Stroje a zařízení, Výpočetní technika a telekomunikační technika. více »

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Aura, banky, boj, bonus, Bonusy, boom, bydlení, CAC Leasing, CCB, CCS, CCS Kredo, CCS Kredo, MasterCard Electronic, Citibank, Česká spořitelna, Českomoravská stavební spořitelna, ČMHB, ČP Leasing, ČSOB, ČSOB Leasing, devizový leasing, devizových, Diners Club, dluh, dluhy, eBanka, e-banka, expres, financování, Finanční leasing, Ford, full servis leasing, garant, GE, GE Capital Bank, GMAC, hotovostní, HVB, HVB bank, hypo, Hypoteční banka, Hypoteční banky, hypoteční trh, hypoteční úvěr, Hypotéka, Hypotéky, chudoba, Ifo, Inter Card kreditní, karta, karty, klienti, KOMERČNÍ BANKA, konec roku, konkurence, koruna, kovy, kreditka, Kreditní karta, Kreditní karty, Leasing, Leasing České spořitelny, Leasingová společnost, Leasingové společnosti, Majordomus, MasterCard, mateřská, Maxi, mobil, Moje banka, Nákupní úvěrová karta YES, nemovitost, nemovitosti, neúčelový, neúčelový úvěr, ochrana, OK, OK Karta, Operativní leasing, oprava, opravy, osobní půjčky, peněženka, Platební karta, platební karty, pojistka, pojistky, populace, porovnání, pravděpodobnost, překlenovací úvěr, překlenovací úvěry, přírůstek, půjčky, Raiffeisen, Raiffeisenbank, Rating, Renault Leasing, rodina, rodiny, růst, řádný úvěr, SIPO, splátková karta, splátkové prodeje, splátkový prodej, spoření, spořicí účet, spořicí účty, Spotřebitelské úvěry, spotřebitelský, spotřebitelský úvěr, Spotřební úvěr, stagnace, státní příspěvek, státní příspěvky, Stavební spoření, Stavební spořitelna, Stavební spořitelny, stoprocentní, stroje, subleasing, ŠkoFIN, telefon, T-Mobile, účelový úvěr, účet, Úvěr, úvěr ze stavebního spoření, Uvěrová karta, Úvěry, Úvěry ze stavebního spoření, VB Leasing CZ, VC, VISA, Visa Classic, Všeobecná stavební spořitelna, Wüstenrot, YES, zařízení, zlato, Zpětný leasing, Živnostenská banka

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

Valná hromada Moneta Money Bank, které se zúčastnili držitelé 74,59 procenta akcií, dnes schválila rozdělení čistého zisku za rok 2023. Z částky 5,4 miliardy korun akcionářům vyplatí... celý článek

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 7 komentářů

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Partners Financial Services