Co třeba rozvíjející se trhy?

Co třeba rozvíjející se trhy?
Každý měsíc nabízí holandská finanční skupina ING možnost vstoupit do vybraného podílového fondu bez vstupního poplatku. V tomto měsíci je možné zdarma investovat do nově se rozvíjejících tržních ekonomik prostřednictvím fondu ING Emerging Markets.

Již pátým měsícem pokračuje u finanční skupiny ING prodejní akce zvaná "Fond měsíce". Díky ní mohou zájemci v každém měsíci nakoupit podílové listy vybraného podílového fondu bez odečtení vstupního poplatku. V lednu mohli takto investoři výhodně vstoupit do globálního akciového fondu ING World, v prosinci zase do sektorově orientovaného ING IT. Únor je vyhrazen nově se rozvíjejícím tržním ekonomikám - akciovému fondu ING (L) Invest Emerging Markets.

Cílem fondu ING (L) Invest Emerging Markets je dosahování dlouhodobého kapitálového výnosu  investováním do diverzifikovaného portfolia akcií obchodovaných na oficiálních burzách v nově se rozvíjejících ekonomikách. Minimálně dvě třetiny majetku fondu jsou uloženy v akciích firem z Latinské Ameriky, Asie (mimo Japonska), Středního východu, východní Evropy a Afriky. Fond může investovat také na burzách členských států OECD, pokud příslušné společnosti vytvářejí významnou část zisků v asijských zemích (kromě Japonska). Portfolio fondu zahrnuje zejména akcie průmyslových, finančních, technologických a farmaceutických firem a lze v něm nalézt tituly jako Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor, jihokorejskou Kookmin Bank či maďarskou OTP Bank. Fond je denominován v amerických dolarech, takže podléhá současně měnovému riziku. Srovnávacím ukazatelem pro hodnocení výkonnosti fondu, tzv. "benchmarkem", je index S&P/IFC Emerging Markets Composite, který sleduje vývoj 911 akcií ve dvaadvaceti nově se rozvíjejících tržních ekonomikách.

Minimální investiční období, které se u fondu doporučuje, aby investice neskončila díky kolísavosti cen akcií se ztrátou, je 5 let. Fond je registrován v Lucembursku, takže využívá výhod příznivějšího daňového prostředí zatěžujícího méně výnosnost v jednotlivých letech.  Roční poplatek za správu činí 1,20 %, minimální investice se pohybuje v ekvivalentu od 300 dolarů (cca 9000 Kč) výše. "Bezpoplatkový" vstup do fondu je možné uskutečnit v distribuční síti ING Bank, N.V., která zahrnuje poradce životní pojišťovny Nationale-Nederlanden, vybrané makléřské firmy a klientská centra Oranžový dům.

Více o podílových fondech se dozvíte v naší sekci Univerzita.
Investovat do podílových fondů ING můžete též prostřednictvím našeho serveru.

Jaké máte zkušenosti s fondy ING? Překvapila vás výkonnost ING Českého akciového fondu za minulý rok (+13,4 %)? Jsou středoevropské akcie i nadále atraktivní investicí? Neváhejte přispět do diskuse.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Historické vítězství fondů

28. 1. 2003 | Petr Fejtek | 1 komentář

Historické vítězství fondů

Loni konečně statisíce lidí pochopilo: Vklady živoří na úbytě – ať žijí fondy! Bankovní statistiku ČNB máme zatím jen do konce listopadu, ale vypovídá jasně: domácnosti z bank vybírají... celý článek

Fondy 2002: Radostný pokles

23. 1. 2003 | Tomáš Skřivánek

Fondy 2002: Radostný pokles

Rok 2002 byl pro tuzemské podílové fondy mimořádně úspěšný. Celkový majetek spravovaný v otevřených fondech se zvýšil ze 64,1 na 99,9 miliardy korun. Majetek pod správou tak meziročně... celý článek

Jaký byl rok 2002 z pohledu globálních akcií?

8. 1. 2003 | Tomáš Mergl

Jaký byl rok 2002 z pohledu globálních akcií?

Světové akciové trhy uzavřely rok 2002 již potřetí v řadě se ztrátou, a to na pozadí klesajících podnikových zisků, množství účetních skandálů a bankrotů mezi americkými firmami, rostoucího... celý článek

Partners Financial Services