Citicorp se probojovává do čela

Citicorp se probojovává do čela
Akciovým fondům minulý týden nepřál, kladnou týdenní výkonnost měly prakticky jen dluhopisové fondy.

Nejvíce peněz – 287 milionů korun - získal Sporoinvest ISČS (profil, názory), následovaný Sporobondem ISČS (+140 milionů korun) (profil, názory) a s notným odstupem též IKS peněžní trh (+63 milionů korun) (profil, názory). Do jiných fondů než peněžního trhu a dluhopisů peníze nepřicházely. Nejvíce majetku ale neplynulo do trhu dominujících společností, ale do IS Citicorp (profil, názory). Ta za týden získala 577 milionu nových peněz. Až s odstupem dvou set milionů následuje ISČS. V dalším horizontu však ISČS trhu jednoznačně dominuje. Za poslední měsíc získala 1,67 miliardy korun nových investic.

Nejvíce peněz odplynulo z ČSOB výnosového (profil, názory) a Sporotrendu ISČS (profil, názory). Mezi pěticí fondů s největším úbytkem majetku najdete ještě IKS Globální (profil, názory), IKS Plus bondový (profil, názory), IKS Fond fondů (profil, názory) a Restituční fond První investiční (profil, názory). Podívejte se na další fondy s nejnižšími týdenními čistými prodeji.

Akciové fondy za poslední týden poklesly o 4,81 procenta. V měsíčním horizontu zhodnotily majetek připadající na jeden podíl v průměru o plus 2,06 procenta, za poslední čtvrt rok ale poklesl majetek každého podílníka v průměru o 14,56 procenta a za rok propadl o bezmála dvacet pět procent. Čelo tabulky fondů s nejvyšším zhodnocením obsadil s 0,63 procenta IKS Dluhopisový (profil, názory) a ČP Invest Fond státních dluhopisů (profil, názory, koupit). Nejvíce, přes 7,6 procenta, ztrácel Eurotrend ISČS (profil, názory), následovaný Fondem nové ekonomiky (profil, názory, koupit).

Co dalšího se ve světě fondů minulý týden stalo? Vše potřebné jako vždy najdete v našich pravidelných tabulkách:

Tabulka výkonnosti a prodejů jednotlivých kategorií fondů

Tabulka fondů s nejvyššími a nejnižšími čistými prodeji, nejvyššími prodeji a nejvyššími odkupy

Čtveřice tabulek s fondy s nejlepší a nejhorší výkonností v týdenním horizontu a v horizontu ročním

Soubor tabulek dokumentující tržní podíly a celkové prodeje jednotlivých investičních společností

Překoná někdy některá z investičních společností ISČS? Nebo bude dominovat trhu fondů dlouhodobě tak jako škoda trhu osobních automobilů? Podělte se s ostatními o své názory!

Pravidelné pondělní komentáře k trhu podílových fondů
sponzoruje Investiční kapitálová společnost KB.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 9. 2002 22:20, CSrypatschek

...tady nejlépe nic nemít, akorát to kaliště jako já ! Mrzí mne, že ten Šrédr toho Štojbra ňák moc začal dotahovat, no uvidíme. Když to vyhraje Štojbr, chvíli počkám, a pak raděj budovat to Německo... Mimochodem, s ohledem na tu stádnost a tedy i dojitelnost tady ty populace, myslím, že taková vhodně načasovaná investice do akcií Erste by zase nemusela být tak špatná, radši než do ňákýho fondu. Pomalu další Filip Mórys, co Vy tady na to ?

Zobrazit celé vlákno

+25
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fondy: mají dluhopisy kam stoupat?

26. 8. 2002 | Tomáš Skřivánek

Fondy: mají dluhopisy kam stoupat?

Předposlední srpnový týden vnesl do obchodování podílových fondů znovu řád. Investiční společnosti obnovily po povodních činnost, na obvyklé hodnoty se vrátily také prodeje.

Kdo je vlastně vítěz?

12. 8. 2002 | Tomáš Skřivánek

Kdo je vlastně vítěz?

První deset dní měsíce s sebou přinesl jako obvykle smršť tiskových zpráv jednotlivých investičních společností. Co z nich lze vyčíst?

Fondy: stojí vše na jediném fondu?

5. 8. 2002 | Tomáš Prouza

Fondy: stojí vše na jediném fondu?

Do českých fondů minulý týden přiteklo přes jeden a půl miliardy. Téměř všechny peníze ovšem přitekly do jednoho jediného fondu, určeného pro institucionální investory. Rostoucí výkonnost... celý článek

Fondy: podílníci plačte

29. 7. 2002 | Tomáš Prouza

Fondy: podílníci plačte

Ne, tentokrát se české fondy nerozhodl zdecimovat Viktor Kožený, ale trh. Neuvěřitelné propady na akciových trzích přinášení velké ztráty, zatímco snižování úrokových sazeb stlačí výnosy... celý článek

Partners Financial Services