Investiční hry 2002 se účastní už 2308 hráčů

redakce Peníze.CZ | 2. 8. 2002
Investiční hry 2002 se účastní už 2308 hráčů
Hra, která umožňuje vyzkoušet si investování nanečisto, už má za sebou třetí měsíc. Finanční trhy během něj prošly několika velkými turbulencemi, přesto se některým hráčům podařilo dosáhnout dobrých výsledků.
V červenci se stal nejúspěšnějším hráčem v kategorii investor Pavel Mikulecký (přezdívka pajky) s měsíčním zhodnocením 30,28 % a v kategorii investorka byla nejúspěšnější Martina Černá (přezdívka cerna) s měsíčním zhodnocením 20,14 %. V celkovém pořadí se nejvýše drží Veronika Kratochvílová, která za tři měsíce dosáhla zhodnocení 48,54 %. Aktivita hráčů nepolevila ani o prázdninách, jenom za poslední měsíc bylo podáno více než 10 tis. pokynů ke koupi nebo prodeji akcií.

V pořadí došlo v porovnání s minulým měsícem k zásadním změnám, které odrážejí sporné chování některých hráčů.
"V současné době probíhá ze strany organizátorů soutěže kontrola některých případů sporného soutěžního chování několika hráčů ve smyslu pravidel Investiční hry. Z tohoto důvodu nejsou tito soutěžící do konečného rozhodnutí uváděni v průběžném pořadí Investiční hry," uvedl Jiří Vodička ze společnosti RM-SYSTÉM.

Možnost vyzkoušet si investování přes internet v praxi má od května každý zájemce starší 18-ti let, který klikne na adresu www.investicnihra.cz. Po zaregistrování získá fiktivní obnos 10 000 000 Kč, který bude moci průběžně investovat do vybraných investičních instrumentů. Běžný účet v CZK s počáteční částkou bude veden v části programu e-PERSPEKTIVA. S virtuálními penězi lze nakupovat zahraniční měny, ukládat je na termínované vklady, nakupovat a prodávat podílové listy fondů. Zároveň je možné posílat peníze z běžného korunového účtu na JUMBO účet RM-SYSTÉMu a dále je investovat do akcií nebo indexů prostřednictvím soutěžní verze Wobchodu.

Na stránkách soutěže je hráčům k dispozici statistické centrum, které pomáhá sledovat vývoj hodnoty jejich investice, změnu pořadí nebo úspěchy ostatních hráčů. Pro kvalitní rozhodování chodí hráči čerpat informace přímo do našich sekcí, kde najdou rozsáhlé údaje ve specializovaných sekcích zaměřených na akcie, dluhopisy či indexy.

Projekt, který připravily společnosti J&T ASSET MANAGEMENT, RM-SYSTÉM, finanční server PENÍZE.CZ a deník PRÁVO, potrvá do 31. 10. 2002. Aktuální pořadí je k dispozici na vstupní stránce s tím, že výsledky jsou vyhodnocovány měsíčně a na závěr hry.

Jaký vývoj očekáváte v srpnu na světových trzích? Kam by měli hráči investovat, aby se dostali do prvních pozic? Podělte se svými názory a zkušenosti s ostatními.

Podrobné informace o soutěži, pravidlech a cenách jsou k dispozici na adrese www.investicnihra.cz, nebo na webových stránkách partnerů hry.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-22
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investiční hra úspěšně pokračuje!

9. 7. 2002 | Tomáš Skřivánek

Investiční hra úspěšně pokračuje!

Od spuštění projektu Investiční hra 2002 uplynuly dva měsíce. Možnost vyzkoušet si investování po internetu v praxi využilo již přes dva tisíce hráčů. A komu se v červnu dařilo nejvíc?... celý článek

První vítězové investiční hry

12. 6. 2002 | Tomáš Skřivánek

První vítězové investiční hry

Více než měsíc uplynul od spuštění Investiční hry 2002, ve které si můžete vyzkoušet své investorské štěstí a umění. Vítězům se dařilo velmi dobře – portfolia za měsíc zhodnotili o... celý článek

Chcete deset milionů korun?

1. 5. 2002 | Tomáš Skřivánek

Chcete deset milionů korun?

V hotovosti je pro vás bohužel nemáme, pravděpodobně ale takového bohatství dosáhnete, pokud budete dobře investovat. Naučit se to vám pomůže naše nová investiční hra s virtuálními... celý článek

Partners Financial Services