Telefonovat lze až o 30 % levněji

Alena Urubková | 22. 4. 2002
Praha 22. dubna 2002 – Na českém trhu telekomunikací je cítit napětí před velkou bouří. Tiskem probíhají zprávy o prodeji Českého Telecomu, o tom, že monopolní postavení této společnosti končí, a do toho se ozývají alternativní operátoři připravení bojovat o své místo na slunci. Ti tvrdí, že jsou schopni nabídnout přinejmenším rovnocenné služby, a to za ceny až o třetinu levnější.
Například minulý týden společnost Czech On Line, a.s. (COL) na tiskové konferenci oznámila spuštění svých telefonních služeb, které údajně mohou nabídnout telefonní tarify nižší až o 30 % ve srovnání s dominantním operátorem. Jedná se o služby Business Voice Start (BVS) a Business Voice PRO (BVP), nabízené pod značkou Jet2Web Czech Republic. Co se za tajemnými názvy skrývá? A jsou slibované úspory nákladů opravdu reálné? Na to jsme se zeptali ředitele oddělení marketingu a obchodu společnosti Czech On Line Miroslava Heráně.

Čím chcete přilákat zákazníky k nabízeným službám?

Naší zbraní je jak kvalita služby, tak cena, za kterou zmíněné služby nabízíme. V závislosti na destinaci hovoru jsme schopni zákazníkovi používajícímu naše služby ušetřit až 30 procent hovorného. Rozdíl v ceně je největší především u meziměstských a mezinárodních hovorů, úsporu však zákazník zaznamená i u místních hovorů a hovorů do sítí mobilních operátorů. Všechny hovory jsou navíc účtovány po vteřinách již od první provolané vteřiny. To vše samozřejmě při poskytnutí minimálně stejné kvality služeb jako u dominantního operátora. Zřízení obou služeb je zcela zdarma. Myslím, že významný je také fakt, že za námi stojí společnost Telekom Austria AG, jejíž strategické partnerství, technologie a know how jsou zárukou vysokého standardu našich služeb.

Komu jsou služby Business Voice Start a Business Voice PRO určeny?

Služby jsou určeny pro meziměstské a mezinárodní hovory a hovory do sítí mobilních operátorů. Služba Business Voice PRO je navíc určena i pro místní hovory. V současné době zaměřujeme naši nabídku výhradně na podnikovou klientelu.

Jak vlastně služby BV Start a BV PRO fungují?

Business Voice Start je hlasová služba založená na vytáčeném přístupu k síti Jet2Web Czech Republic prostřednictvím sítě stávajícího operátora, kterým je zpravidla Český Telecom. Služba je založena na technologii přepínaní okruhů (Switched Voice Technology). Tato technologie zajišťuje vysokou kvalitu hlasového spojení díky garanci přenosového pásma. U Business Voice PRO jde o přímé připojení zákazníka k ústředně Jet2Web Czech Republic pevným okruhem s garantovanou kapacitou 2Mbity a rozhraním PRI (ISDN 30). I zde je použita technologie přepínání okruhů.

Co konkrétně znamená zřízení některé ze zmiňovaných služeb z hlediska zákazníka? Mám na mysli změny telefonních čísel, přepisování vizitek, hlavičkových papírů a ostatních problémů.

Služba Business Voice Start je určena jen pro odchozí volání, starosti s telefonním číslem tedy nenastanou. V případě služby Business Voice PRO má zákazník možnost si ponechat stávající číslo pro příchozí hovory, a to až do celorepublikového přečíslování v září 2002.

Jak se připravujete na plnou liberalizaci českého telekomunikačního trhu?

V současné době jsou v plném proudu přípravy na spuštění služeb založených na přenositelnosti čísla a volbě operátora, tzv. call by call respektive carrier preselection. Jet2Web Czech Republic je plnohodnotným alternativním poskytovatelem telefonních služeb na telekomunikačním trhu České republiky.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

21. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v roce 2023 klesl na 29,6 miliardy korun, přesto byl druhý nejvyšší za posledních deset let. Vyšší byl jen v roce 2022, kdy dosáhl rekordních 80,7... celý článek

Partners Financial Services