Víš, holky dražší to maj...

Víš, holky dražší to maj...
Kdo to má v životě těžší, muži nebo ženy? Tyto dva živočišné druhy jsou natolik odlišné, že takové srovnání je velice složité. Pokusme se ale porovnat něco, co lze vyčíslit. Kdo to má v životě dražší?

Můžeme začít od toho, co je zřetelné, že totiž ženy vydělávají v průměru méně než muži. Například podle Českého statistického úřadu byla v roce 2000 průměrná mzda mužů se základním vzděláním asi 9 000 korun, ženy dostávali o 3 000 korun méně. Muži středoškoláci vydělávali zhruba 17 000 korun, ženy se stejným vzděláním 12 000 korun, vysokoškolsky vzdělaní muži měli průměrnou mzdu přes 30 000 korun, zatímco ženy vysokoškolačky jen 19 000 korun. Jistě, k tomu je mnoho objektivních důvodů. Pokud jde o zaměstnání, kde je potřeba velký fyzický výkon, je nesporné, že tady se ženy mužům jen těžko vyrovnají. Ale i na jiných pozicích je to dobře zdůvodnitelné. Ženy přece odchází na mateřskou, často jsou doma s nemocnými dětmi, chodí dříve do důchodu... Ano pánové, uznávám, máte právo na vyšší výdělek. Ale zkusili jste si někdy jaké to je, být ženou?

V sexy tričku postavičku měla ham ham...

Připravte se na to, že za oblečení vydáte o poznání víc, než dosud, a to si zrovna nemusíte libovat ve značkách světových módních tvůrců. Zapomeňte na to, že na všechny slavnostní události vystačíte s jedním černým ohozem. Když ještě zjistíte, že k jiným šatům jsou potřeba jiné boty a ty zase musí samozřejmě ladit s kabelkou, pochopíte naše hysterické:"Nemám co na sebe!" A teď si, pánové, zajdeme ke kadeřníkovi. Kolik vás naposledy stálo ostříhání? Cože? Že už to zdražili na stovku? Nehorázné! Jenže pokud budete ženou, počítejte s tím, že za mytí, barvení, stříhání a foukání necháte minimálně pětkrát tolik. Je libo ještě trvalou? Přihoďte tak dvě tři stovky.

Předpokládám, že jste se vžili spíš do kůže ztepilé pětadvacítky než statné padesátnice, a tak vám nezapočítám všelijaké zaručené krémy na vrásky a stárnoucí pleť, které ženy nakupují v zoufalé touze udržet si doma svého pivního skauta. Ale i sličnou dívku něco stojí, aby byla sličná. Minimální výbava: make-up, pudr, oční stíny, řasenka, rtěnka a růž na tváře, tedy věci, bez kterých se muž, na rozdíl od ženy, jistojistě obejde (pokud ne, tak je to vskutku roztomilé, hoši), bude stát nejméně patnáct set, a to uvažujeme, že se z vás stala žena velice nenáročná. Chcete příjemně vonět? Ano, já vím, to chcete i jako muži, ale všimli jste si, že dámský a pánský parfém od stejného výrobce se poněkud liší v ceně?

Nezapomeňte, že potřebujete minimálně o jeden kousek spodního prádla víc než jako muži. Zatímco za pánské slipy či boxerky utratíte od dvou do čtyř set (pokud nenakupujete v tržnici u vietnamských spoluobčanů, nebo naopak výhradně v obchodech se značkovým zbožím), kvalitní podprsenka a kalhotky vás budou stát od pěti set nahoru. Srovnatelné zboží pro muže a ženy v jednom internetovém obchodě se také značně cenově liší. Pánské kalhoty stojí od šesti set do tisíce korun, dámské jsou v průměru o tři sta korun dražší. Klasickou pánskou bílou košili pořídíte zhruba za čtyři sta padesát, kdežto dámskou halenku srovnatelné kvality za osm set padesát korun. Navíc počítejte s tím, že do šatníku dámy patří oblečení, které páni vůbec nepoužívají, jako sukně, šaty, punčochy a další libůstky nás žen a transvestitů.

A teď, když jste se vymódili, načesali a nalíčili, vyražte na pokec s kámoškami. Jen takové malé posezení u kávy nebo u vínečka... Jasně, že je to s klukama u piva lepší, nehledě na to, že vás pět piv vyjde leckdy laciněji, než jedna vídeň a dvě skleničky červeného.

Proč to všechno?

Inu dobrá, je to ženská marnivost, že se chceme pěkně oblékat, barvit si vlasy a hezky se namalovat. Jenže my to, pánové, děláme hlavně kvůli vám. Že ne? Vsadím se, že když se rozhodneme na tomhle všem šetřit, polovina z vás vyjede po té zmalované peroxidové blondýně v kožené mini, co se nosí po kanceláři jak pětka do záložny. Pokud se s ní dostanete dál, než k pozvání na kávu, a večer se pro vás velice slibně vyvíjí, nezapomeňte, že jedna příjemná noc, by mohla mít jako dohru třeba paternitní spor. Na kolik vás přijde jedna krabička se třemi kusy "bezpečného sexu"? Počítám tak padesát kaček. Jenže jako žena budete raději vždycky spoléhat na sebe a tak se smiřte s tím, že hormonální antikoncepce na tři měsíce stojí v průměru pět set.

Jedna známá reklama říká, že "i muži mají své dny". Prý to spraví láhev hořkého likéru z Plzně. Ženy si sice při "svých dnech" také mohou cvaknout něčeho silnějšího, ale věřte, s tím si nevystačí. Každý měsíc si z peněženky dejte stranou minimálně stovku na tu legraci "s křidélky". Možná, že vám to potom nepřijde tak směšné. Tohle srovnání jistě není vyčerpávající a pánové se mnou nemusí v lecčems souhlasit. Titul jedné knihy hlásá:"Ženy jsou z Venuše a muži z Marsu" a já dodávám, že na Marsu se víc vydělává, zatímco na Venuši je všechno dražší.

Domníváte se, že to ženy mají opravdu v životě dražší? Kolik utrácíte za oblečení vy a kolik vaše partnerka či váš partner? Kde to mají ženy levnější? Podělte se s námi o své názory!

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 67 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 12. 2003 19:19

Co se týká punčocháčů, tak je nosí i muži. Např. já nosím pánské silonky od firmy Evona (Fred a Filip) a taky nejsou zrovna nejlevnější, ale zase kvalitní.Za slipy méně jak 160 Kč taky nedám.
Navíc jak píšeš o sukních na ženách - dnes se to vidí jen málokdy, spíš nosí kalhoty a pod ně stejně silonky nebo silonové ponožky, i když nemusí.
V létě když si nějaká vyjímka vezme sukni, tak si většinou punčocháče ani nebere. Takže to zas tak dramatické není.

http://www.moda.cz/art/article.php?id=1786

http://www.moda.cz/art/article.php?id=1556

Zobrazit celé vlákno

+23
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 3. 2002 11:48, Václav III.

Je mi velmi líto,ale s tímto názorem si napiš místo FOOL smělě VOOL.

Zobrazit celé vlákno

-13
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (67 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services