Co o webu karty YES soudí porotci Peníze.cz?

Dušan Hradil | 7. 12. 2001
Pavel Daniel, Marketing & Media Pavel Daniel, Marketing & Media

Home Creditu se web yeskarty (profil, názory) velmi povedl. Nepostrádá nápad, dynamiku, nezahazuje se se zbytečnými informacemi. Ostatně nakupující chtějí mít "summary" pěkně na jednom místě bez složitého hledání. Navigace mi přišla velmi jednoduchá, snadná a snadno zapamatovatelná. Jen těch barev by nemuselo být tolik. Připadal jsem si po chvíli listování uvnitř webu jako na kolotoči. Tradiční výtka směřuje k "finanční" kalkulačce - nechápu, čeho se "splátkové" společnosti bojí, stejně všude v novinách vyjde, kolik vlastně za své služby inkasují měsíčně od svých klientů. V případě Home Creditu je to ale i absence on-line výpočtu a to včetně splátky z aktuálního zůstatku. I Home Credit opomněl uvést "majitele", tedy odkaz na svou mateřskou společnost, která by mohla pomoci se svou finanční nabídkou (Je to Česká Pojišťovna). Jazykově mi web přišel jako povedený a srozumitelný, společnost se nezabývá přehledem tiskových zpráv a dalších informací, které "běžný" žadatel o úvěr ke svému rozhodnutí nepotřebuje, nicméně finanční výsledky nebo hodnocení auditora by být mohlo (už jen kvůli dlouhodobým referencím). Grafika, jak už bylo řečeno, je zajímavá, možná by stálo za úvahu zvětšit písmo v hlavních nabídkách a sjednotit barevný koncept webu.

David Gladiš, Ami Communications David Gladiš, Ami Communications

Barvy jsou zvoleny opravdu nešťastně a nijak nekorespondují s barvami samotné YES karty. Informací je poskrovnu, prezentovaných málo zajímavě a nijak zvlášť přehledně. Celkově na mně web působí dojmem nechtěného a zanedbávaného dítěte.

Pavel Janeček, Pioneer Pavel Janeček, Pioneer

Web YES karty je pouhou statickou prezentací, ve stylu "Všichni mají web, tak já ho musím mít také". Na úvodní Flash animaci se "grafik" skutečně vyřádil, až oči přechází. Nebýt nucen hodnocením, okamžitě bych tuto stránku opustil. Ještě že se na ní nedá jednoduše vrátit. Další stránky nabízejí jednoduše strukturovaný obsah se základní sadou informací. O nějakých on-line službách si může návštěvník nechat pouze zdát. Jediný záchvěv kreativity a interakce nabízí Seznam prodejen. Výsledek je ale krajně podivný. Použitému kódování češtiny můj IE5.5 zjevně nerozumí a to už jsem dlouho neviděl, neboť běžně zobrazím i japonštinu. :-).

Jan Rosenauer, Český rozhlas Jan Rosenauer, Český rozhlas

Osobně nemám moc rád, pokud je úvodní stránka postavená především na flashi, a to i když mám možnost přepnout si na verzi bez něj. Ne každý sedí na pevné lince, ne každý má dostatečně výkonný počítač. Ale to je asi jediná významnější připomínka ke grafice serveru. Z pohledu nabízených informací si jsou stránky úvěrových karet dost podobné - nejsou jakýmsi nadupaným informačním letákem, který vyzdvihuje klady, o méně příjemných věcech ale raději mlčí. Nástroje jako kalkulačku na výpočet skutečné ceny zboží placeného takovou kartou byste hledali marně. A ještě jedna výtka - ke stránce Seznam prodejců: Nejen, že autoři asi nezaznamenali změnu územněsprávního členění naší vlasti, je vyhledávání pomalé, i v některých větších městech nenajde žádného prodejce a pokud nějaké najde, často byla v jejich výpisu zcela rozhozená čeština.

Klára Ujčíková, Aliatel Klára Ujčíková, Aliatel

Jednoduché a graficky čisté provedení. Hned od začátku jsem měla pocit, že zcela rozumím struktuře webu a že mi podá jednoduše a srozumitelně formulované informace. Škoda jen, že mi Yes karta team neumožňuje zaslat vyplněné formuláře e-mailem. Pro běžné domácí uživatele e-mailu není reálné vytisknout formulář, zbývá jim tedy pouze klasická pošta.

Petr Vyhnálek, Globus Petr Vyhnálek, Globus

Rychlé stránky s odpovídající grafikou, která pomáhá snadné orientaci. Navštěvník se dostane velmi rychle k potřebným informacím. Na HP se mi nelíbila pobíhající navigace, kde jsem měl pocit, že si hraji na kočku a myš. Asi by tam nemělo být tolik současných pohybů.

Škoda, že není možné dotazníky vyplnit přímo na webu. Rovněž okamžité zobrazení dialogového okna pro tisk nepovažuji za rozumné.

Celkově bych stránky zařadil do kategorie dobrých prezentací, u kterých tvůrce přemýšlel.

Mezi porotce patří také také Petr Bednář ze společnosti Ringier, Petr Borovský z Run Interactive, Vladimír Iliev z iStrategie.cz a Petr Nešpůrek z ARBOmedia. Jejich hodnocení zde však chybí pro přílišnou zaneprázdněnost.


Už jste někdy surfovali stránkami YES karty? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Když YES znamená víc než ANO

7. 12. 2001 | Leoš Bárta

Když YES znamená víc než ANO

Je to naposledy v letošním roce. Je to poslední prezentace ve skupině úvěrových karet. Za několik dní budeme znát vítěze. Web yeskarta.cz nepatří rozhodně mezi průměrné www stránky.... celý článek

Partners Financial Services