Používáte nástroj pro blokování reklamy. Pokud nám chcete pomoci, vypněte si blokování reklamy na našem webu. Zde najdete jednoduchý návod. Děkujeme.

Vánoční cukroví

| 4. 12. 2001
LINECKÉ CUKROVÍ

Ingredience:

350 g hladké mouky, 250 g másla, 120 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, ořechy nebo mandle na posypání, pikantní zavařenina

Postup přípravy:

Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme hladká nebo vroubkovaná kolečka a klademe na suchý plech. Z poloviny koleček na plechu vypíchneme kovovou trubičkou střed. Tato kolečka potřeme vejcem a posypeme rozsekanými ořechovými jádry nebo loupanými mandlemi. Upečeme dorůžova a po vychladnutí slepujeme pikantní červenou zavařeninou.

Doba přípravy: 45 min.

VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Ingredience:

250 g hladké mouky, 100 g lískových ořechů, 60 g cukru moučka, 180 g másla, 2 žloutky, cukr moučka a vanilkový cukr na obalování

Postup přípravy:

Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr a strouhané prosáté oříšky. Promneme tuk a pomocí žloutků zpracujeme těsto. Necháme v chladnu odležet. Rozdělíme na několik kusů, z každého vyválíme válečky, odkrajujeme stejnoměrné kousky a tvoříme rohlíčky. Pečeme na suchém plechu. Ještě horké rohlíčky obalujeme v cukru s vanilkou.

Doba přípravy: 60 min.

KOKOSOVÉ CUKROVÍ

Ingredience:

1 1/4 šálku hladké mouky, 1 1/2 šálku moučkového cukru, 2 1/4 šálku kokosu, 250 g másla, tuk na vymazání, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy:

Mouku smícháme s cukrem a kokosem. Přidáme pokrájené máslo a zpracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce odpočinout. Potom malé kousky těsta v tenké vrstvě vltačujeme do vymazaných formiček. Pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova. Horké cukroví vyklopíme z formiček a obalíme v cukru.

Doba přípravy: 60 min.

OŘECHOVÉ ŘEZY

Ingredience:

180 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, lžička anýzu, 120 g másla, 1 žloutek, 3 bílky, 140 g cukru moučka, 100 g vlašských ořechů, 20 g kakaa

Postup přípravy:

Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, koření, rozemneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout. Vyválíme tenký plát, přeneseme na suchý plech a zpola upečeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, ořechy a kakao. Namažeme na zapečené těsto a dáme do trouby dopéci. Hned za tepla krájíme řezy velikosti domina. Můžeme též vykrajovat kulatým tvořítkem kolečka (u této verze je dost velký odpad) nebo půlměsíčky.

Připraveno ve spolupráci Recepty.cz, kde naleznete další vánoční recepty.

  • RSS
  • Kindle
  • Poslat e-mailem
  • Vytisknout

Líbil se vám článek?

+1
Ano
Ne

Diskuze

Žádný komentář nebyl vložen.

Oblíbená témata

FO, GE, hodina, malus, plat, postup, spolupráce, teplo, velké

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Kalkulačky

Poradna

Finanční subjekty

Nabídky práce

Obchodní rejstřík

Osoby v obchodním rejstříku

Části obce

Městské části

Obce

Okresy

Témata

Hypoteční banka, Indikátor, Strategické certifikáty, nta, petr mach, euro, invalidní důchod, unicredit, průzkum trhu, Reálná úroková sazba, fpv, reforma daní, úmluva o právech dítěte, José Barroso, obvodní lékař, Pardubice, terrinvest, mKonto

8A72634, 2AC9026, 2AS9026, 2AS9626, 2AC9626

Přihlášení

Jméno

Nemáte registraci? Zaregistrujte se zde!

Všechny materiály © 2000 - 2016 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.OK