Pro pana Aleše ...

Filip Holba | 6. 12. 2000

Ze skupiny karet, které na pana Aleše udělali dojem, se mu prozatím nejvíce zamlouvá karta Maxim. Nejen reklama v televizi, ale komplexnost služeb, zajištěná možností levného zdravotního cestovního pojištění (300,- za rok), pojištění splátek pro případ dlouhodobé nemoci, invalidity nebo snad smrti, z ní činí favorita v Alešově výběru. Úrok 1,95% je sice docela vysoký, ale z nabídky kreditních karet nevyžadujících běžný účet je přesto nejnižší. Pan Aleš může navíc požádat o doplňkovou kartu pro svou manželku, která tak získá právo disponovat s jeho úvěrovým limitem. Svou peněženku může takovýmto způsobem otevřít až šesti lidem, bude-li chtít. Vydaná karta má značku VISA a můžete ji používat doma i v zahraničí, v prodejnách i v bankomatech. Splácení probíhá podobně jako u ostatních společností formou minimální měsíčních splátek, které představují deset procent čerpané částky.

Velkou výhodou je bezúročné období, které jinak nabízí jen ČSOB, jež však před vydáním karty požaduje složení sta tisíce korun na termínovaný vklad. Pokud s Maximem splatíte celou čerpanou částku do 14-ti dnů po vystavení měsíčního výpisu, neplatíte žádný úrok. Nesplatíte-li částku celou, bude se přesto úrok na bezhotovostně nakoupené zboží (tedy vše kromě výběru z bankomatu) počítat až od patnáctého dne od vydání měsíčního výpisu. Bezúročná lhůta je jednou z běžných vlastností "západních" kreditních karet a můžeme tedy věřit v její postupné zavedení i do prozatím opatrnějších produktů ostatních bank.

Kterou kreditní kartu preferujete vy? Myslíte, že se již některá z nich vyplatí, očekáváte, že se nabídka ještě zatraktivní? Napište svůj názor.

Zpět na hlavní článek

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Žlutá, červená nebo kreditní?

6. 12. 2000 | Filip Holba

Žlutá, červená nebo kreditní?

Fotbalovému týmu počet udělených žlutých či červených karet moc kreditu nepřidá. Jinak tomu může být v případě karet kreditních, které se u nás začínají rozdávat. Nejen fotbalistům,... celý článek

Pro pana Jeronýma ...

6. 12. 2000 | Filip Holba

Partners Financial Services