Odpovědi Pioneer Investments na dotazy

Tomáš Skřivánek | 6. 9. 2001

1) Považujete za správné investovat do fondů své investiční společnosti?
Zcela jistě. Statut podílníka vnímám, z pochopitelných důvodů, jako velký přínos pro mou práci. Pokud jde o údaje o osobní finanční angažovanosti jednotlivých členů top managementu ve fondu Pioneer Trust, jsou každoročně zveřejňovány ve výroční zprávě fondu.

2) Reguluje vaše firma nějak nákup vlastních podílových listů? Jak?
Společnost reguluje transakce s cennými papíry všech svých zaměstnanců a to prostřednictvím závazného Etického kodexu. Veškeré nákupy a prodeje cenných papírů, tedy i podílových listů fondů Pioneer, podléhají předchozímu schválení právníkem společnosti. Zvláštní pravidla a omezení se vztahují k portfolio manažerovi. Osobní investování do vlastního produktu je v Etickém kodexu předmětem podrobné úpravy, která vylučuje zneužití interních informací. Tyto procedury jsou striktně dodržovány a kontrolovány.

3) Jste podílníkem „svých“ fondů?
Ano. Obecně považuji investice do fondů za dlouhodobě výhodný a racionální vztah k penězům. Mám oproti ostatním tu výhodu, že mohu vnímat cykly trhu nadhledem, troufám si tvrdit, větších znalostí.

4) Investujete do fondů pravidelně nebo se jednalo o jednorázovou investici?
V mém případě se jedná zásadně o opakované měsíční investice. Jsem přesvědčen o dlouhodobé výhodnosti takového postupu. Nesnažím se časovat trh.

5) Kolik podílových listů kterých z vašich fondů vlastníte?
Dovoluji si Vás odkázat na odpověď obsaženou v první otázce. Výroční zpráva je specializovaná obchodní publikace a je zcela na místě, že takovéto informace obsahuje. Nemyslím však, že bych na tuto otázku chtěl odpovídat populárnímu specializovanému médiu.

6) Odměňuje vaše firma zaměstnance podílovými listy? (Motivační programy - pro koho a za jakých podmínek)
Ano. Každý zaměstnanec má nárok na věrnostní příspěvek podílových listů fondu Pioneer Trust ve výši 1500 Kč. V rámci motivačního investičního programu vyplácí společnost zaměstnancům, kteří investovali do fondu Pioneer Trust, jednou za rok prémii ve formě podílových listů fondu, jejíž výše je odstupňována podle délky pracovního poměru. Společnost také poskytuje svým zaměstnancům pravidelnou srážku ze mzdy na investice do fondů Pioneer distribuovaných v České republice.

Miloslav Doubrava
Ředitel komunikační divize

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investovat nebo ne?

6. 9. 2001 | Tomáš Skřivánek

Investovat nebo ne?

Kupují si šéfové tuzemských investičních společností podílové listy jimi spravovaných fondů nebo své peníze investují jinam? Snažili jsme se zjistit nejen zda, ale i kolik.

Partners Financial Services