Komise znovu varuje investory

Komise znovu varuje investory
Komise pro cenné papíry upozorňuje na níže uvedené osoby, které, především prostřednictvím internetu, nabízejí nebo nabízely investiční služby, přičemž k jejich poskytování nevlastní patřičné povolení.

Investoři, kteří investují prostřednictvím těchto osob, se mohou vystavovat mimořádně vysokému riziku ztráty svých finančních prostředků.

Uvedené společnosti nevlastní povolení k poskytování služeb obchodníka s cennými papíry na území České republiky, nemají registraci k poskytování služeb smluvních agentů na kapitálovém trhu, ani nevlastní povolení ke kolektivnímu investování podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech, případně na svých internetových stránkách uveřejňují skutečnosti vztahující se ke kapitálovému trhu a nelze zjistit existenci osoby provozující tyto internetové stránky.

Podle slov předsedy Komise pro cenné papíry Františka Jakuba bude Komise v systematickém monitorování podezřelých investičních nabídek i nadále pokračovat. Předseda Jakub má také v úmyslu jednat o tomto problému s ministrem vnitra a dohodnout společný postup s orgány činnými v trestním řízení.

Přehled bude Komise na svých internetových stránkách průběžně, nejméně třikrát měsíčně, aktualizovat, aby drobné investory informovala o hrozících rizicích a maximálně zvýšila v této oblasti prevenci.

Přehled osob nabízejících investiční služby bez povolení:
Internetová adresa / Jméno osoby
http://www.azinvestments.cz / AZ Investments, s.r.o.
http://www.colosseum.cz / Colosseum, a.s.
http://www.comernet.cn.st a http://www.joinme.net/comernet / Comernet
http://www.mujweb.cz/www/druzstvo / Družstvo drobných investorů
http://www.datek.com / Datek Online Financial Services LLC.
http://web.redbox.cz/rh / Everbright Investment Company Limited, s.r.o.
http://www.janecekandpartners.cz/ Janeček & partners, s.r.o.
http://www.volny.cz/hhbroker / H & H Broker, s.r.o.
http://www.labartt.cz / Labartt Investment, a.s.
http://www.mk1invest.cz / MK I. Invest, spol. s r.o.
http://www.rex-investment.cz / Rex Investment, s.r.o.
http://www.sfp.cz / Společnost finančních poradců, a.s.
http://tr.edb.cz/top.htm / Top Invest Třebíč Hanzl Zbyněk
http://members.tradenet.com/currency/twteigclient / TWT, v.o.s. / TWTEIG Inc.
http://www.mujweb.cz/www/zlaty_dul / neuvedeno
http://www.trigoninvest.cz/jbram.html / Trigon CZ s.r.o.
http://www.harpooncap.com / Harpoon Capital Corp.
Beskydská finanční - BF, a.s.*
Entau AG*
Richmond Consultancy, s.r.o.*
WAREX, spol. s r.o.*
AOL Financial holdings Inc.*

* společnosti nemají internetové stránky; investice nabízejí prostřednictvím letáků a jiné tištěné inzerce.

Napište, co si o seznamu vypracovaném Komisí myslíte. Přidejte svůj názor do diskuse.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-74
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 54 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 9. 2001 15:20, MichalNY

Možná je spíš u DATEKu a dalších seriozních jádrem problému to, že každý se dnes přes internet může rozhodnout a podepsat smlouvu s firmou na drhém konci světa, přičemž tato firma ani neví o existenci nějaké KCP. Zákazník je ale občan ČR a KCP má povinnost vyvíjet činnost k ochraně jeho investic (efektivitu nechme stranou). Je to těžko řešitelné, protože stejně jako přes DATEK mohu obchodovat přes firmy se sídlem např. v Singapuru - je to mé soukromé rozhodnutí. Rozhodně pokud by DATEK poskytoval služby např. na BCPP, musel by mít povolení KCP, pokud by zde sídlil (pobočka), tak totéž - bez ohledu na místo poskytování služeb. KCP by měla podle mě zmonitorovat on-line brokery a protože je vše globální, spojit se s SEC, jejíž dobrozdání pro důvěryhodnost brokera je pro mě dostatečná. Pokud je DATEK ok pro SEC v USA a pro poskytování služeb v rámci kapitálových trhů v USA, měla by být ok i pro KCP zde - i přes jistou rozdílnost zákonných norem.

+24
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 9. 2001 14:18, z branze

Panove, naprosto souhlasim, Datek mozna nema licenci od KCP, nicmene nejsem si vedom, ze by zde oficialne fungovala, ucet si zrizuje kazdy pres internet... je nesmysl, ze zverejnuji jmeno teto firmy, znam hramadu dalsich, kteri v seznamu od KCP nejsou a meli by, ja sam jsem u podobneho virtualniho brokera zacinal, samozrejme po tom, co se ukazalo, jak se veci maji, tak jsem zmizel, ale mam bohate zkusenosti z teto oblasti, je to jeden z nejvynosnejsich bussinessu na svete, alespon si to myslim. Tyto firmy hraji s klienty jen divadlo, nic se nedeje, resp. nerikam, ze vsichni, kteri jsou na seznamu. Myslim si, ze nekteri z nich, kteri jsou na seznamu jsou v pohode... naopak vim i o licencovanych -a tu licenci jim dala komise - kteri ten bussiness ciste nedelaji, ale tezko to prokazete. Zpusobu jak obrat klienta je mnoho a nachazeji se dalsi a lepsi a slozitejsi... Tak nebudte zase tak optimisticti. To, ze si jako klienti hlidate, jestili je broker licencovany, ma historii, to je jedine v poradku, nicmene si hlidejte jestli ma segregovany ucty, jestli mu potvrzujete prikazy apod. Preji vsem hodne stesti. (P.S.: Chybi Vam tam spolecnosti, o kterych KCP mozna ani nevi, jako jsou Centurio AG, TN Trading Network AG, Collins Marketing Group s.r.o. a podobne) Doufam, ze se tento trh za par let vycisti, aby my, makleri, mohli delat bussiness tak, jak se to ma a nebylo o tom pochyb!!!

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (54 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services