Bradley, Rosenblatt & Company v konkurzu!

Bradley, Rosenblatt & Company v konkurzu!
Na obchodníka s cennými papíry Bradley, Rosenblatt & Company, patřícího dříve do skupiny Finnex, uvalil soud konkurz. Podle odhadů Komise pro cenné papíry závazky firmy přesahují sedmdesát milionů korun.

O problémech obchodník s cennými papíry Bradley, Rosenblatt & Co. (dříve Finnex Securities), se vědělo již několik měsíců. Jeho pád byl ostatně jedním z důvodů, proč se do problémů dostala také investiční společnost Invescom (ISINV) (dříve Finnex Trust investiční společnost), na kterou Komise pro cenné papíry uvalila nucenou správu v minulém týdnu. (Více informací najdete tady.) S podílovými listy tří fondů Invescomu bylo pozastaveno obchodování již 4. července 2001 z důvodu nevypořádání obchodů s Bradley, Rosenblatt & Co. (BR&C) Obchodník měl v důsledku toho od 10. července Komisí zakázáno přijímat nové smlouvy.

Zákazníci obchodníka s cennými papíry Bradley, Rosenblatt & Company, vyjma osob, které dle zákona nárok na náhradu nemají, budou moci také uplatnit nároky na náhradu z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry. Podmínky pro přihlášení nároků z Garančního fondu vyhlásí Garanční fond poté, co obdrží oznámení Komise vydané v dohodě s ministerstvem financí o tom, že společnost Bradley, Rosenblatt & Company není schopna dostát svým závazkům vůči zákazníkům. Komise předpokládá, že toto oznámení Garančnímu fondu doručí v krátké době.

Licenci obchodníka s cennými papíry má v současnosti šedesát šest firem, právě ony mají v budoucnu naplnit garanční fond. Pokud by byla většina z dlužných sedmdesáti milionů korun nárokována na Garančním fondu, bude krach BR&C každého z nich stát zhruba sto tisíc korun.

Komise pro cenné papíry doporučuje všem zákazníkům společnosti Bradley, Rosenblatt & Company, aby uplatnili svoji pohledávku v konkurzu, který byl na společnost prohlášen 13. srpna 2001. Přihlášku k uplatnění pohledávky v konkurzu je nutno podat u Městského soudu v Praze, Slezská 9, 120 00 Praha 2. Lhůta pro přihlášení pohledávek je 30 dnů ode dne prohlášení konkurzu, posledním dnem lhůty je tedy 12. září.

Zákazníci Bradley, Rosenblatt & Company mohou k přihlášení pohledávky v konkurzu použít formulář a vysvětlení, které Komise zveřejnila na svých internetových stránkách v souvislosti s prohlášením konkurzu na společnost Private Investors.

Přečtěte si prohlášení bývalého člena představenstva Finnex Group Martina Zacha.

Co si o krachu firem firem ze skupiny Finnex myslíte? Způsobil krach trestný čin? nebo nedbalost? Napište svůj názor.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 4 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Partners Financial Services