Tři největší banky propustily dva tisíce lidí

Tři největší banky propustily dva tisíce lidí
Tři největší bankovní domy v České republice propustily v prvním pololetí celkem dva tisíce pracovníků. ČSOB, Komerční banka a Česká spořitelna mají v plánu zmenšovat svoje stavy i v druhé polovině tohoto roku.

Pracovat v bance ne nižší či střední pozici není žádný med. Pravděpodobnost, že přijdete o práci je totiž vysoká. Česká spořitelna (ACCSPO) se zúžila o 1100 lidí a další tisícovka ji bude muset ještě letos opustit. Personál ČSOB je od loňského června také o 1100 zaměstnanců menší a měl by se snížit o dalších asi 800 lidí. Opačná situace panuje na Slovensku, kde ČSOB otevírá nové pobočky. V souvislosti s tím přijme 60 nových pracovníků.

Největší vlnu propouštění zažili v Komerční bance (ACKOMB) již loni, kdy ji opustilo 2757 pracovníků. Letos v prvním pololetí přesto muselo odejít dalších více než 400 lidí.

Hlavním důvodem pro rozdávání výpovědí je tradiční a pravdivý argument produktivity práce. Kromě toho bankovní úředníky připravuje o zaměstnání také přímé bankovnictví, které umožňuje provádět bankovní transakce pomocí internetu a mobilního telefonu.

České banky ke konci letošního března zaměstnávaly celkem 43 953 pracovníků. V meziročním srovnání banky propustily téměr pět tisíc lidí, tedy více než deset procent.

Kdo podle vás zaměstná propuštěné bankéře. Mají šanci získat podobnou práci za přibližně stejné peníze? Nebo se budou muset naučit něco nového? Co? Napište váš názor.

informace pocházejí ze zpravodajského servisu ČTK

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 7. 2001 22:03

Nechce se mi k tomu ani vyjadřovat. Dedukce se tváří logicky, ale zároveň se v ní objevují prvky nactiutrhání a pomluv. Obojí je kvalifikovatelné jako trestný čin.
O vnitřním kontrolním mechanismu zde diskusi vést nehodlám, to není věc veřejná. Máte-li konkrétní podezření, stěžujte si oficiální cestou, ta je, na daleko vyšší úrovni (i kontrolní), než kdy byla.
Ano, probíhá transformace, ano, občas prostě někteří z 14.000 pracovníků neví, kde jim hlava stojí a tudíž prostě lidským nedopatřením zkreslí informaci,omylem smažou e-mail, zapomenou někam zavolat... Pokud Vám to snad způsobilo nepříjemnosti, na příčině jistě nezáleží. Ale nikde, kde pracují lidé, se absolutní bezchybnosti nedočkáte.
Zdůrazňuji: nepopírám logiku úvahy, ohrazuji se proti zužování na Českou spořitelnu. I jiné banky jsou v transformaci, i jiné banky řeší podobné problémy.
Upozorňuji Vás, že na další příspěvek tohoto druhu již nehodlám reagovat.

Zobrazit celé vlákno

+15
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

16. 3. 2024 | Tomáš Krause | 2 komentáře

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

Bitcoin má větší kapitalizaci než stříbro, Craig Wright není Satoshi, bitcoin koupíte nově i v sázkovce, ethereum má za sebou další upgrade a novou Teslu prý můžete zaplatit dogecoiny.... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

9. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

Bitcoin překonal vrchol z roku 2021, Arizona ho chce do penzijních fondů, Tesla ho prý znovu nakupuje, zákazníkům ho nejspíš nabídnou maďarské banky. Rekordy ale překonával i stablecoin... celý článek

Partners Financial Services