Šedý průměr Vojenského penzijního fondu

Šedý průměr Vojenského penzijního fondu
Jednoduché, vzdušné stránky, které se snadno natahují. Jinak graficky ani technicky nic zajímavého. Jen šeď a šeď.

www stránky finančních institucí
Připravili jsme pro vás cestopis po serverech na českém internetu. Týden co týden se podíváme na jednu finanční instituci a na jejich způsob prezentace na síti sítí. Hodnotíme vždy pět nejvýznamnějších firem daného oboru (banky, stavební spořitelny, investiční společnosti...), každý týden jednu. Poté (v šestém týdnu) bude následovat článek shrnující využití internetu daným odvětvím.
Hlavním hodnotitelem je Danuše Pecharová ze společnosti imProve, porotu serveru Peníze.CZ tvoří dvanáct osobností.
Adresa dnes hodnocených stránek:
www.vopf.cz

Po technické stránce lze najít na stránkách Vojenského otevřeného penzijního fondu mnoho příležitostí ke zlepšení, také z uživatelského pohledu nejde o nic mimořádného. Web však rozhodně obsahuje kompletní přehled možností penzijního připojištění, což je pro většinu návštěvníků rozhodující.

Penzijní připojištění je reklamním hitem současnosti, dá se tedy předpokládat, že mnoho potenciálních klientů se začne o tento produkt zajímat. Pokud přijdou na stánky Vojenského otevřeného fondu, najdou odpovědi na všechny svoje otázky.

Design stránek je střídmý a nijak nepřekvapuje. Tyto vlastnosti se pozitivně odráží na rychlosti načítání a velikosti stránek. I střídmé stránky by však mohly být hezčí!

Stránkám se nedá vytknout výraznější obsahový nedostatek. Uživatel najde všechny informace, které potřebuje k objasnění a pochopení penzijního připojištění.

Jako nedostatečný bych hodnotila formulář Smlouvy o penzijním připojištění. Nejenže se soukromé údaje přenáší internetem naprosto nezabezpečené, ale dokonce pomocí elektronické pošty, což bych hodnotila jako významné ohrožení těchto informací. Údaje se přenáší ke zpracování do VOPF. Naprosto nesmyslná je kolonka podpis účastníka. Pro zmatení laiků je hned vedle naskenovaný podpis generálního ředitele. I kdybych si vyplněný formulář vytiskla, není mi nejspíš k ničemu. Podpis fixem na obrazovku monitoru se špatně smývá.

Velkým plusem stránek je možnost si je zobrazit ve verzi pro tisk. Je tak možno učinit pomocí ikonky, která je na všech stránkách firemní prezentace a umožní vám si všechny informace ze stránek snadno vytisknout.

Technické hodnocení
Doba testování:od 18. 7. 2001 15:30:45
do 18. 7. 2001 15:35:13
Počet testovaných odkazů:247
Nefunkční odkazy (interní): 47
Nefunkční odkazy (externí):3
Nefunkční záložky:541
Příliš objemné stránky (> 50 kB):2
Chybějící atributy:129
Stránky starší 180 dní:0
Stránky bez nadpisu:0

Revolučním krokem je rozšíření stránek o klientskou sekci – VOPFKlient. V ní lze najít nejen informace o výhodných aktuálních nabídkách, ale i poradnu pro klienty a odpovědi na daňové otázky. Tento klub je rozhodně zajímavým nápadem a doufám, že do budoucna budou moci uživatelé sledovat i průběh svého spoření – inspirací může být propojení eBanky a Penzijního fondu České pojišťovny.


Hodnocení webu porotou serveru Peníze.CZ (známky jako ve škole)
PDVIPJMJ VLaVLu VSMVJVíPVJVy průměr
informační hodnota2,51 22,5--322 221,52,05
grafika1,5 12 2--33 1,5532 2,40
celkový dojem2 12 2--3 22 331,52,15
Vysvětlivky: PD - Pavel Daniel, Marketing & Media; VI - Vladimír Iliev, iStrategie.cz; PJ - Pavel Janeček, Pioneer; MJ - Martin Jaroš, Hospodářské noviny; VLa - Veronika Lamperová, Mona; VLu - Viera Lukáčová, Českomoravská stavební spořitelna; TŘ - Tomáš Řehák, Run Interactive; VS - Václav Strýhal, Bank Austria Creditanstalt; MV - Milan Vacík, Ami Communications; JVí - Jiří Vítek, MindShare; PV - Petr Vyhnálek, Globus; JVy - Jitka Vysekalová, Marktest
Slovní komentáře jednotlivých porotců najdete na speciální stránce.
---> Kdo jsou porotci serveru Peníze.CZ? Seznamte se s nimi <---

Pokud jste navštívili stránky Vojenského otevřeného penzijního fondu - jak se vám líbily, co jste na nich našli? Napište nám své zkušenosti a názory.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-36
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 21 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

24. 7. 2001 17:17

Dobrý den, přečetl jsem si pečlivě Vaše názory na tsránky našeho penzijního fondu a velmi všem diskutujícím děkuji. Musím se osobně přiznat, že mě trochu povzbudili po tom co jsem si přečetl vlastní hodnocení od "poroty", ale k tomu se nebudu vyjadřovat, jelikož jednotlivý její členové by měli sami posoudit svojí "nezávislost" v případě jednotlivých hodnocených subjektů. Na druhou stranu třeba s názorem na fotky asi souhlasím, pokusíme se z Vašich připomínek poučit, omlouvám se za chybu kolegyně při popisu účelu formuláře smlouvy rozhodně v tom nebyl zlý úmysl, ale stát by se to nemělo. I na popis postupu a účelu právě této části našeho webu se podrobněji soustředíme.
S ppozdravem Petr Illetško - generální ředitel Vojenského otevřeného penzijního fondu

+22
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

20. 7. 2001 15:46, TGP

Takové nevyvážené - zajímavý obsah, ale ty fotečky šťastných lidí? To mě docela odpuzuje. Škoda, jinak se mi web VOPF docela líbí.

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (21 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services